Friday, 7 July 2017

OEM (Original Equipment Manufacturer) berminat nak buat produk? #Meeting #PersonalAssistant #HotelHilton #Kopi #SkinCare


Now dah start busy... harini aku kene assist bos untuk meeting dengan Dato Mustapa Kamal nak buat product... Sambil meeting dan sekali lunch kat Hotel Hilton , KL Sentral...

Itenarary aku hari ni adalah , masuk office dan settelkan apa yang patut , Meeting dengan Dato kat Hotel Hilton dan lunch , rush pergi ke Kilang Coffee Tyzo di Gombak , Last sekali pergi survay market untuk cari sample produk... Nanti Dila akan share info sedikit berguna untuk korang yang nak buat produk yang tak syok sendiri...haaa... okay ni apa yang aku belajar harini lah sebab jumpa orang yang hebat dan berpengalaman... harap info ni sangat berguna okay...

5 jam meeting ... 

Ready for meeting
Sampai je kat Hotel Hiltoon bersama ladybos aku, kami brainstorm apa yang Dato nak , dan  memberi sedikit idea berkenaan nak buat produk apa dan nak marketkan kat mana... So Dato nak buat Coffee dan juga rempah-rempah untuk masak... 


Sambil meeting kami lunch juga... So yummy and happy Tummy... Lapar sangat masa meeting tadi perut pun dah berkeroncong dah... Thanks Dato belanja we all lunch... Okay lepas ni nak pergi Kilang Coffee Tyzo benda baru juga aku nak belajar sebab orang nak buat produk Coffee ni biasa skin care je... Kalau dah sampai Kilang sure dihidangkan sekali coffee kan... Lepas makan ni mata macam mengantuk... kikiki ... 



Banyak benda aku kene take noted harini... Masa ni adalah sesi untuk brainstorm pasal coffee... Kat market macam-macam coffee ada, kopi tongkat Ali, Kopi Kapal Api  Kopi Pak Belalang haa macam-macam lagi lagi lah... 
Sambil meeting sambil layan Coffee Tyzo ... First time aku minum kopi tapi tak sakit kepala... Haaa

Jum lah kita pekena Kopi


Lepas ni nak pergi Giant Batu Caves, tunggu tengok PA bawa troli. Hehe...  Nak beli kopi dan bahan rempah dan semua produk kopi dan rempah yang ada kat market ni...

Info harini... Untuk korang yang nak buat produk ... Dila tengok sekarang ni kebanyakannya produk yang syok sendiri... Lepas OEM, (Original Equipment Manufacturer) tak tahu nak marketkan kat mana, design pun tak menarik, harga pun tak sesuai...

If nak buat produk why not kene survay dulu kat Hypermarket dan beli produk tersebut sebagai contoh korang nak buat produk macam tu... dan boleh ubah sikit2 design... Kenapa boleh dijadikan sebagai contoh sebab kita adalah following produk2 dimarket ni... Bukan nak kene buat produk tu design sendiri dan syok sendiri...

If korang berminat nak buat OEM kuantiti paling minimum sila komen  pada blog Dila dan kita akan guide daripada A sampai Z... Boleh sekali meeting dan kita akan jelaskan dengan lebih lanjut.. Dan akan guide buat design , printing design , kita kana ajarkan juga nak marketkan produk kat mana... dan akan survay market? Trust me ok... Kalau berminat nak supply produk ke Hypermarket pun kita akan guide juga... Sebab bos Dila dah berpengalaman dalam bidang ni hampir 10 tahun... Sebelum ni dia pernah masukkan produk skincare kanak-kanak berjenama, Upin-Ipin, Boboiboy dan sekarang adalah produk Asianic Halal... Kalau perasan posting Dila , Dila banyak share pasal produk Asianic je... Hihi... Tapi kalau nak buat produk Dila prefer untuk buat jenama Skin Care... Sebab Dila satu office dengan kilang yang mengeluarkan produk Skincare... So boleh dapat minimum kuantiti tau...


Masa survay produk kat Hypermarket... 10 jenis kopi dah beli,.. Kebanyakan nya masa nak cari Kopi warna juga memain peranan,,, kebanyakannya packaging kopi semua warna hitam dan merah... kenapa warna merah? sebab merah adalah warna yang boleh buat korang lapar... ok tu yang aku dengar harini masa meeting just sharing... hihihi...

Thank you Dato bagi i angpau... Semoga murah rezeki Dato :) Amin2

  • Nanti bila produk dah siap Dila akan share juga pada my blogspot... Stay tune okay... Tak sabar nak tunggu Kopi siap ni... 



Read More...

Neutrogena® Tampil dengan Fesyen Buat Pertama Kali Meraikan Keceriaan Kulit yang Sihat

Hai to all pretty... Ingat tak Dila ada buat review tentang produk kecantikan Neutrogena Happy Skin? Okay kalau nak baca boleh klik pada link ni http://bit.ly/2sWJjIg berkenaan entry Dilla yang lepas... 



Untuk pengetahuan semua sekarang terdapat juga fesyen yang memperkenalkan Neutrogena® Happy Skin 24/7 ,merupakan satu siri yang terdiri daripada 30 rekaan yang dishowkan di Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival (MBSTYLOAFF) 2017 pada 3 Mei 2017... 

Apa yang sangat best nyer ia dihasilkan oleh pereka fesyen tempatan iaitu Kititea Yiyi da Hazzer Wan Lee, yang terdiri daripada koleksi Happy Skin 24/7 yang melambangkan perasaan dan keceriaan seseorang apabila memiliki kulityang sihat dan cantik... Antara koleksi produk Neutrogena terdapat pembersih muka, scrub muka dan juga cleansing oil to foam. 


Neutrogena menggunakan fesyen sebagai cara untuk membawa kemen terbaru ini seperti kita semua tahu bahawa wanita dan fesyen tidak dapat dipisahkan.. Dengan koleksi fesyen yang telah dihasilkan adalah untuk meyakinkan para wanita diluar sana untuk menggunakan Neutrogena® sebagai produk harian untuk menyihatkan kulit supaya kelihata cantik , segar dan awet muda.

Menurut Julia Teo, Pengarah Pemasaran Bersekutu bagi Kumpulan Syarikat Konsumer Johnson & Johnson, yang memasarkan Neutrogena® di Malaysia, kulit yang sihat dan cantik merupakan salah satu sumber kebahagiaan wanita " Sebagai jenama No.1 yang disarankan oleh pakar dermatologi, kami percaya bahawa kecantikan bermula dengan kulit yang sihat - sesuatu yang dapat memberikan keyakinan positif dalam kehidupan harian mereka. Bayangkan perasaan anda apabila melihat kulit yang sihat dan berseri didepan cermin,tidakkah anda berasa lebih gembira dan yakin untuk memulakan hari anda? Sememangnya, kulit tang sihat mampu menggembirakan dan menceriakan seseorang dan inilah sebabnya kempen terbaru kami menampilakan Happy Skin 24/7 dengan Neutrogena®," Katanya.

Antara koleksi gambar masa fesyen show Neutrogena :
















Tambah Teo lagi: “Menerusi penampilan pertama kami dalam bidang fesyen di Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival 2017, kami berharap untuk memaparkan kegembiraan memiliki kulit yang sihat dan cantik, hasil menggunakan produk penjagaan kulit Neutrogena®, dan berkongsinya dengan para wanita Malaysia – dan cara yang terbaik untuk kami lakukan sedemikian adalah dengan menghasilkan sebuah koleksi fesyen, yang diinspirasikan konsep Happy Skin”!



Keunikan personaliti Kittie Yiyi dapat dilihat dalam setiap rekaannya, yang kebanyakannya riang, ranggi, namun bergaya. Cogan kata yang diamalkan oleh graduan Raffles Design Institute KL ini adalah: “Apa sahaja pun fesyen pilihan anda, pastikan ianya membuatkan anda gembira!”





Koleksi Kittie diinspirasikan daripada konsep gadis pantai yang sedang bercuti. Datang dari kawasan pantai yang jauh, gadis itu meneroka kawasan bandar dengan baju yang selesa dan bergaya. Keriangannya mampu membuat sesiapa sahaja tersenyum – dan ini jelas dari cara dia berpakaian. Memaparkan bayangan yang kembang, ropol, garis-garis bercorak riang serta corak hati, koleksi ini menonjolkan rasa yakin seorang gadis pantai dalam dirinya sendiri dengan ciri dan potongan lut sinar.




Koleksi fesyen Hazzer diilhamkan daripada percikan air – merupakan ciri utama rangkaian produk pembersih Deep Clean Neutrogena® dan langkah pertama untuk mengecapi Happy Skin 24/7! Garisan yang mengalir serta lapisan yang beralun digabungkan bagi menyerlahkan tenaga dan keindahan air dalam tona biru, hijau, oren dan merah jambu. Teknik hebat dalam memasukkan dan melapiskan pelbagai material yang berbeza seperti denim, organdi, kulit PU, sutera kapas dan fabrik yang telah diwarnakan memberikan kesan 3D unik yang mempunyai pergerakan seakan-akan air.

Saksikan kemunculan fesyen pertama Happy Skin 24/7 Neutrogena® di Mercedes-Benz STYLO AsiaFashionFestival 2017 dalam talian! Maklumat lanjut di laman Facebook dan Instagram Neutrogena®:


Antara koleksi produk Neutrogena Happy Skin :





Memang tak dinafikan Neutrogena antara produk yang mempunyai keunikan tersendiri... Untuk wanita diluar sana Dila cadangkan untuk gunakan produk Neutrogena pasti akan mendapat kulit yang cantik dan sihat....

Mana nak cari produk ni boleh dapatkan diseluruh pasaraya berdekatan ya... :)

Read More...

Monday, 3 July 2017

1st day kerja after raya



Assalamualaikum dan hai all... back to normal life now dah masuk office macam biasa... Tapi mood nak raya tu ada lagi sempat jugak tapau kuih raya dari rumah nak makan kat office hihihi... Punya semangat berkobar-kobar nak masuk kerja dengan mood baru lepas raya ni kan... Hope semua okay macam biasa sebab cuti panjang seminggu beraya ni... Yang best makan punya lah bagai nak melantak tapi kenapa tak menaik ni? emm 47 kg or 48 kg je... orang target nak 50 macam tu...

First day masuk office semua masih mood raya on... kat office pun macam tak banyak kerja sgt update jelah apa yang patut...

Good day ! Suka sangat air ni...



Bersama ladyboss saya... Tak sempat nak datang rumah akak walaupun dekat kita jumpa kat office je borak panjang gosip itu dan ini sampai bila tak abis... Thank you sebab bagi duit raya kat seketul PA akak yang mengada ni...



Btw kawan Dila kat HQ Eva esok dah last day kerja... Harini keluar makan dengan dia maybe buat kali terakhir hope ada rezeki kita jumpa lagi eva... Time ni layan mee bandung kat Sg Besi... will miss you eva cayanggg...

Selamat hari raya semua... raya sebulan jemput datang rumah tau... ada open house jangan lupa jemput :)
Read More...

Monday, 26 June 2017

Raya Kedua masih mood raya | Syawal 2017

Assalamualaikum & Hai semua... Harini kita rasa macam excited sangat nak pergi beraya wak... Ermm apa boleh buat kata hari raya... Haaa hari ni terasa macam balik kampung je walaupun masih didalam Malaysia... Layan lagu raya sambil drive lalu di laluan kelok-kelok bhai... Feeling-feeling sangat macam nak jalan jauh walaupun perjalanan lebih kurang 1 jam... Erm nak pergi kemana tu? Haaa sebenarnya kita nak pergi rumah sedara kita kat Batang Berjuntai kat kuala selangor tu... Dah lama tak jumpa sebenarnya sebab tu terasa sangat excited... 


Cantik tak awek kat sebelah kita tu nama di Fizah... Harini hakak betul-betul excited nak beraya rumah Fizah dah lama sangat tak jumpa sekarang semua dah besar dah... Fizah pun makin cantik tau... Macam tak abis borak lagi kan? ha ha ha... Yang best boleh pulak kita tersama tema harini warna gold sekali dengan cadar-cadar belakang tu... hehehe...


Btw nanti apa-apa keep in touch tau kalau datang KL roger-roger hehe,,, semoga sillaturrahim kita berpanjangan... Take care semua...

Dah besar makin cantik dan makin encem... 


Nah akak belanja gambar OOTD satu adik kat belakang tu tukang photoboom... hehehe...

Ni je untuk hari ni...

Mat ari aye cume... 
Read More...

Sunday, 25 June 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017


Assalamualaikum & Hi all... Meriah Dila tengok kawan-kawan buat preparation nak celebrate Hari Raya Aidilfitri... Dah 2 Syawal pun kan? Nak buat blogpost pun jadi macam krik krik je sebab busy buat itu ini banyak benda nak kene settel...Hope semua okay kan... So macam mana 1 syawal semalam? Haa mesti lah berkumpul dengan family dan keluarga tersayang ... Kirim salam kat semua tau cakap kita kirim salam...

Tahun ni kita beraya kat Ampang je pergi rumah saudara terdekat... Ampang jalan betul clear wak... KL pun sama... hihihi...Nak balik beraya kampung, kampung jauh... huhuhu sobs sobs... Hope next year dapat lah balik berkumpul kat sana... Tahun ni beraya dengan family kecil je... Rasa juga lah berhari raya entah kenapa tahun ni semangat betul nak beraya mungkin sebab lebih shooping... Tapi bukan lah untuk hari raya sangat sebenarnya... Semua beli untuk keperluan kerja... Almaklumlah orang jarang nak bershooping... Tak salah pun berbelanja untuk diri sendiri dan setahun sekali je...

Awak semua beraya mana tahun ni? Balik kampung mana? Harap semua ok ok tau semua semoga selamat jalan pergi balik awakkk... Safety drive...Raya-raya jugak jaga makan tau... Dila pun tengah nak pantang makan sikit sebab takleh nak makan daging masa hari raya lah susah nak buang air .. Hmm annoyong betul penyakit ni time time raya lah kena... Orang makan rendang kita kena makan sayur, sup dan buah-buah lebih... Tak apa lah dah Allah nak bagi sakit redha jelah...


Btw , ni baju dari Ariani beli kat Jakel masa dila cover event kat Jakel dila terus jatuh hati nak beli baju ni... Kali kedua g Jakel KL dila beli je tanpa berfikir panjang...huhuhu... Tak banyak gambar OOTD tahun ni... sebab takde orang nak amek kan gambar buah hati dok jauh... hahaha nak harapkan mama ayah amek gambar memang nampak kabur lah , senget lah...ni pun minta adik sepupu amek kan... lalala~~~ 

Haaa Btw jemput datang beraya kat rumah tau kite ada je ni kat rumah wak jemput datang tau nanti kita kasi duit raya.... In Sha Allah...

Dila nak minta maaf kalau kalau ada terkasar bahasa, terbuat salah silap, tergores hati, dan segala ter lah... Maaf kan tau kita pun doa yang baik-baik je untuk semua pembaca...

Terima kasih kerana sudi membaca,,, Sayang korang semua...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...


Read More...