Wednesday, 17 January 2018

Sesi Greet & Meet bersama Armada Band 'Asal Kau Bahagia'



Greet & Meet Bersama Armada Band 'Asal Kau Bahagia' | Lagu ciptaan Armada Band Asal Kau Bahagia dari negara seberang antara lagu yang popular di negara Indonesia dan Malaysia.... Malah Video lirik Armada ''Asal Kau Bahagi'' merupakan video view terbanyak di You Tube Indonesia setelah sebulan ditayangkan. 

Lagu Armada Band ''Asal Kau Bahagia'' merupakan lagu yang menjadi trend terkini lagu tersebut selalu dimainkan dibibir anak muda mahupun dewasa malah lagu ini sering dimainkan di radio... Cik Dilla juga selalu layan lagu ni di Radio dan youtube... 


Kali ni Cik Dilla sangat teruja kerana diberi peluang untuk menghadiri sesi Greet & Meet bersama Armada Band di Quill City Mall , Kuala Lumpur... Rakan blogger yang lain juga turut terlibat serta. Ramai juga peminat Armada Band yang hadir bagi menyokong Artis popular tersebut... Semasa majlis dijalankan terdapat beberapa aktiviti dijalankan bersama artis Armada Band dan peminat.... Antaranya , peminat diberi peluang untuk menyanyikan lagu Armada di atas pentas... Selain itu,peminat berpeluang untuk bersua foto bersama artis tersebut... 

Sesi bersua foto bersama Armada & peminat

Kepada peminat Armada Band diluar sana korang juga berpeluang untuk pergi ke konsert ARMADA pada 17 Mac 2018 nanti... Sekarang ARMADA turun ke Malaysia bagi melancarkan album ARMADA "Maju Terus Pantang Mundur" dan Kosert "Era & Empire Live Present Armada Asal Kau Bahagia Tour" yang bakal dilangsungkan di KL Live @ Live Center.  Kini lagu ''Asal Kau Bahagia'' boleh didapati secara eksklusif di semua cawangan Red Box , Green Box PLUS Karaoke Malaysia.

Dari kiri, Radha , Mai , Rizal & Andit


LATAR BELAKANG ARMADA BAND

Band ini beranggotakan 5 orang iaitu Rizal(Vokal) , Radha & Mai (Gitar) , Andit (Drum) & Endra (Bass) ARMADA terbentuk pada tahun 2007 dengan nama awal KERTAS dengan albumnya bertajuk 'Kekasih Yang Tak Dianggap'. Nama tersebut hanya kekal selama setahun , pada tahun 2008 Kertas bertukar menjadi ARMADA dan masih dalam ahli kumpulan yang sama. Album pertama daripada Armada adalah bertajuk 'Balas Dendam'. Lagu pertama nya turut mendapat sambutan dan nama ARMADA semakin meningkat naik dan dikenali. Kemudian ARMADA mengeluarkan lagu keduanya yang bertajuk 'Hal Terbesar' pada tahun 2009. Lagu tersebut juga mendapat sambutan . Terdapat dua single utama didalamnya iaitu lagu ''Mau Dibawa Kemana'' dan ''Buka Hatimu''

KUMPULAN ARMADA kini mencapai 5 juta orang yang mengikuti di Facebook Page . Malah pengikut mereka di Twitter seramai 170 ribu. Pada awal tahun 2017 ARMADA telah mengeluarkan album single baru yang bertajuk ''Asal Kau Bahagia''. Dengan lagu terbarunya kii melancarkan album pada bulan Julai 2017 di Indonesia kemudian diteruskan pada Januari 2018 di Malaysia.

SINOPSIS LAGU ''ASAL KAU BAHAGIA''

“Lagu Asal Kau Bahagia yang diciptakan Radha, Mai dan Rizal ini  bercerita tentang keikhlasan seseorang terhadap pasangannya, dimana dia merasakan kecurangan dalam hubungannya yang selama ini dia rasakan baik-baik saja, tapi kenyataannya pasangannya merasa tidak bahagia selama dalam hubungan ini. Akibat kecurangan itulah dia harus memilih melepaskannya demi kebahagiaan yang diinginkan pasangannya.” Kata Radha menceritakan tentang maksud lirik “Asal Kau Bahagia”."Ku rela kau dengannya asalkan kau bahagia", adalah kalimat yang mampu diucapkan banyak orang, tapi dalam kenyataannya apakah kita mampu? Kerana lagu ini melambangkan kata-kata ketegaran seseorang dengan mengikhlaskan kebahagiaannya untuk pasangan yang dia cintai tanpa memikirkan kebahagiannya sendiri. Mengalah dan ikhlas juga merupakan bagian dari cinta.”, tambahnya lagi.



BIODATA AHLI KUMPULAN ARMADA

1. BIODATA RIZAL 

Nama asalnya Rizal Disandi dikenali sebagai Rizal Armada . Beliau dilahirkan di Solo , Jawa Tengah . Rizal dilahirkan pada 04 Januari 1986 yang merupakan seorang penyanyi kebangsaan Indonesia dan juga merupakan ahli vokal musik dari kumpulan Armada. 


2. BIODATA RADHA

Nama asalnya Andha Gusriandi dikenali sebagai Radha Armada. Radha brasal dari Paembang dan dilahirkan pada 29 Ogos 1985. Beliau merupakan gitaris daripada kumpulan Armada.


3.BIODATA MAI

Nama asal Andika Maihendra Yuda dikenali sebagai Mai Armada. Belian dilahirkan di Palembang , Indonesia. Dilahirkan pada 23 Jun 1985 dan merupakan gitaris dari kumpulan Armada.


4. BIODATA ANDIT 

Nama asal adalah Meri Yandi atau dikenali sebagai Andit Armada . Beliau dilahirkan di Palembang , Indonesia. Beliau merupakan drummer dari kumpulan Armada.


5.BIODATA ENDRA 

Nama asalnya Endra Prayoga dikenali sebagai Endra Armada. Beliau dilahirkan di Palembang , Indonesia . Dilahirkan pada 29 November 1893 . Merupakan bassis dari kumpulan Armada.


Kepada peminat-peminat ARMADA korang jangan lupa dapatkan tiket konsert berharga RM 109 (tiada cd), RM126 (beserta CD) dan VIP berharga RM194 (beserta CD) sudah mula dijual di laman https://airasiaredtix.com/armada_asal_kau_bahagia_tour



By the way Cik Dilla berasa bertuah kerana terpilih untuk menghadiri sesi Greet & Meet bersama Artis ARMADA BAND... Cik Dilla doakan semoga ARMADA BAND terus maju jaya dan mengeluarkan lebih album lagu yang menarik....Cik Dilla aka terus support ARMADA BAND...

All the best yaaa !!!

Indonesian All Time Record Breaking:
Most Viewed Lyric Video in A Month 
on YouTube
Song: Asal Kau Bahagia
Format: Lyric Video
Upload: February 2nd 2017
16 Millions++ views in a month

Kepada peminat ARMADA yang ingin mengikuti perkembangan ARMADA boleh layari :

Twitter: @band_Armada
Instagram:@armadaband
YouTube: Armada Band



Read More...

Tuesday, 2 January 2018

Resepi Spaghetti Carbonara

Hi guys... Rajin pula Cik Dilla nak main masak-masak harini.... So kat blog pun tak lupa nak share resepi Spaghetti Carbonara yang paling mudah...  Carbonara antara fav Cik Dilla... Korang nak try masak Carbonara boleh ikut resepi Cik Dilla ni tau...

Bahan-bahan pun mudah nak dapat... Boleh refer pada gambar kat bawah ni tau uall...


Antara bahan-bahan yang diperlukan adalah :

 Bawang merah dan putih dipotong dadu ( 1 biji bawang merah dan 4 ulas bawang putih)
1 paket Daging kisar
Minyak zaitun 
 Chesse 
1 tin Prego pasta sauce carbonara mushroom
Lada hitam
Susu Dutch Lady 
1 paket spaghetti 
Untuk topping u all boleh letak sausage , udang , ayam , daging or cendawan butang.


Btw Cik Dila masak untuk 4-5 orang makan... 



Cara-cara Membuat Spaghetti Carbonara :

Cara masak Spaghetti :
Mula-mula panaskan minyak zaiton... Seeloknya kalau nak sedap boleh gunakan Minyak zaiton...  Selepas minyak dah panas boleh goreng bawang merah & putih yang dipotong dadu tadi sehingga bau bawang tersebut naik. 

Kalau nak bawang tersebut tidak hangit jangan besarkan api ketika goreng bawang... 

Setelah selesai goreng bawang , Masukkan daging kisar 1 bungkus untuk 4 orang makan... Masak sehingga air daging sebati dengan daging. Kemudian masukkan sekaligus topping seperti sausage  dan udang. Topping-topping lain u all boleh masukkan ayam, cendawan butang or daging...

Kemudian , masukkan prego sos pasta mushroom carbonara dan gaulkan sehingga sebati . Masukkan juga susu Dutch Lady 1 tin prego sos sehingga sebati dan masukkan garam secukup rasa... 






Cara rebus Spahetti :
Panaskan air bersama dengan minyak zaiton... Fungsi minyak zaiton direbis dengan air untuk mengelakkan spaghetti keras. Ketika rebus spaghetti jangan terlalu lama juga. 


Kemudian toskan spaghetti sehingga sejuk dan kering... 
Masa nak hidangkan boleh tabur black paper yer guys !


Dah siap... Jemput makan guys !Bismillah ...















Read More...

Wednesday, 27 December 2017

Me, 23



Hallo !

Alhamdulillah ! Officially harini adalah genap umur Cik Dilla 23 Tahun pada 26 Desember 2017 bersamaan hari selasa...

Jutaan terima kasih tak terhingga Cik Dilla tak lupa nak ucapkan jutaan terima kasih kepada kedua ibubapa Cik Dilla yang selama ni tanpa jemu untuk membesarkan Cik Dilla serta menjaga dengan sempurna...

Terima kasih kepada semua doa korang atas hari ulangtahun Cik Dilla pada hari ni guys... Ya Allah terharu cik Dilla baca doa-doa yang baik dari kalian semua.... Cik Dilla sayang korang tau,,, Terima kasih kepada semua pembaca setia blog cik Dilla juga.... Tanpa korang siapalah Cik Dilla ... Terus doakan saya ok...

Btw tahun baru tinggal berapa hari je lagi ni? korang dah tercapai azam 2017? haha taknak tanya lebih-lebih... Hope semua boleh terus maju jaya k...

Love
-Cik Dilla-
Read More...

Sunday, 24 December 2017

T-shirt eksklusif Edward & Emily | Review



Hi guys... Ewahhhh bergaya betul Cik Dilla mengenakan denga T-Shirt yang stylo mylo ni daripada jenama Edward.and.Emily. Cik Dilla diberi peluang untuk photoshoot dengan gaya hijabinsta memang style habis lah baju ni.... 

Korang nak dapatkan baju yang paling awesome dengan pasangan korang yang bertemakan Edward & Emily ? Jum follow in Edward.and.Emily guys (KLIK DISINI) ! 




Macam-macam gaya korang boleh kenakan....

















Thank you guys... Support T-Shirt ni ya? Sebab bestfriend Cik Dilla yang jual...

Muah Ciket !


Read More...

Sunday, 17 December 2017

Cerita disebalik lampu silling | Bumi bergegar Yogyakarta 2017

Gamba sekadar hiasan

Kalau ditempat orang atau pergi mana-mana mata Cik Dilla paling cepat nak lelap... Masa pergi Yogyakarta ada urusan kerja pun sama... Masa kat sini cepat je lelap ... Jam 9 malam pun terasa dah macam jam 12... hehehe.... Pada 15 Desember 2017 Cik Dilla pergi kesini atas urusan kerja...

Ni adalah pengalaman pertama Cik Dilla terasa gegaran bumi di Bumi Indonesia... Cik Dilla kalau tidur memang susah untuk tersedar,,, masa tu hampir jam 12 Cik Dilla tidur bersama bos Cik Dilla di rumah partner dia kat sini kami memilih untuk tidur diruang tamu ... Masa tu Dia kejutan Cik Dilla masa Cik Di bangun dia menunjuk kearah lampu silling sebenarnya masa tu keadaan kami dah bergoyang-goyang tapi Cik Dilla masa tu still dalam keadaan mamai-mamai lagi... Lalu cik Dilla cakap pada bos... " Akak tu Maybe kipas angin kuat sebab tu lampu tu bergoyang" . Dia pun masih tak berpuas hati Dlalu dia menunjukkan kearah lampu lain di arah dapur... Masa tu badan kami pun goyang-goyang tapi masa tu mamai tak abis lagi Ya Allah... Masa tu Auntie Tina , partner bos Cik Dilla keluar dari biliknya bersama anak-anaknya dia kata ada gempa bumi... lalu Cik Dilla bersama bos Cik Dilla bangun keluar kearah dapur takut kejadian gempa kuat...

Mada tu Tuhan je tahu Ya Allah macam nak balik Malaysia je...

Kami keluar kearah dapur untuk selamatkan diri masa tu still lagi rasa bumi ni bergegar dalam berapa saat je... Tapi tak teruk pun sebab gegar cuma dalam berapa saat... Hmmm taktahu macam mana perasaan masa tu sedih teringat kat Mak Ayah diMalaysia dalam hati berdoa je semoga dipermudahkan urusan sebab niat kami disini untuk bekerja....

Selepas tidak rasa lagi gegar kami masuk kedalam untuk sambung tidur... Tapi masa tu mata Cik Dilla dengan Bos dilla masih tak boleh lelap... Kami pun berborak seperti biasa ... dalam setengah jam macam tu Dilla sambung tidur dan bos Dilla masih tidak lelapka mata dia main telefon...

Pada pagi tu jam menunjukkan pukul 6 ...Kalau masa kat Malaysia baru pukul 7... Cik Dilla bangun dan dengar cerita daripada auntie Tina kejadian di Bandung Indonesia mengalami Gempa Bumi... Subhanallah ... Besar kuasa mu yang tidak mampu untuk kami lawan...

Alhamdulillah tak terjadi apa-apa masa di Yogya... Ini merupakan pengalaman pertama Cik Dill rasa Bumi bergegar seumur hidup Cik Dilla... Harap ia dapat jadikan untuk buka mata Cik Dilla dan semua pembaca betapa besarnya kuasa tuhan tentang alam... Ingatlah semua kita didunia ni hanya sementara dan semua yang ada disekeliling kita ni hanya pinjaman semata-mata....

Terima kasih Ya Allah...

Read More...