Saturday, 21 April 2018

Revolution of Vagetarian in the Fine-Dining Segmentation, Berjaya Times Square Hotel

Hi korang.... Memang jarang sekali orang yang suka makan makanan berasaskan sayuran ni... Yeayyy korang wajib cuba merasa makanan yang berkhasiat... Kali ni tiada ayam , tiada ikan guys... Teruja betul Dilla kalini untuk merasakan vagetarian food .... Okay nak share dengan korang menu makanan yang disediakan of course makanan berasaskan vagetarian... Percaya tak Dilla boleh makan semua makanan yang dihidangkan ni... Terdapat 10 menu berasaskan sayuran yang telah dihidangkan....



Revolution of Vagetarion in the Fine-Dining Segmentation" berlokasi di hotel Times Square di Tingkat 14 yang terletak di "East tower"





Entrée

· Chilled Soft Tofu
· Shaved Fennel and Yellow Pepper Coulis


Appetizer

· Terrine of Roasted Pepper
· Beans and Peas Jelly




Warm Appetizer

·         Seared-Haloumi and Breaded Camembert
·         Pickles and Sesame Dressing




Entrée

· Maple Glaze Pumpkin
· King Mushroom and Spinach



Main Course
· Yam Rice
· Soy Sauce and Lotus Root


Soup

· Wild Forest Mushroom
· Truffle Froth


Palate Cleanser

· Mango Sorbet





Dessert

· Chocolate Mud Cake
· Butterscotch and Raspberry







Selain tu , kat sini korang boleh juga sambil makan sambil tengok view yang cantik daripada hotel Times Square ni guys....



Harga Yang Ditawarkan disini adalah :

Harga untuk setiap course adalah berbeza mengikut berapa hidangan per set :

·         5 course pada harga RM118 nett per set
·         7 course pada harga RM148 nett per set
·         9 course pada harga RM168 nett per set

Ala Cart set :

Harga bermula daripada RM18.00 nett 

Waktu beroperasi :

Isnin -Sabtu : 6.30 pm p 10.30 pm

Restoran ini menempatkan 60 orang dalam satu masa dan terdapat 2 ‘private room’ yang mampu menempatkan 8 & 12 tetamu sahaja ...

Untuk tempahan dan sebarang pertanyaan :
Tel : +60 (3) 21178000 (ext.8131)
Email : bth.diningreservations@berjayahotel.com
Website : www.berjayahotel.com/kualalumpur
Read More...

Thursday, 12 April 2018

Sri Lankan Seafood Festival Berjaya Times Square Hotel

Hi awak semua.... Dilla berkesempatan untuk menghadiri Festival Makanan Laut Sri Lankan di Hotel Berjaya Times Square... Ni antara kali pertama untuk Dilla sendiri hadir merasakan makanan laut yang paling best & tip top...



Antara special menu yang dihidangkan disini yang wajib sekali korang rasa adalah menu masakan Ketam ... ewahhhh masa kat sini masa makan ketam semua tak ingat dunia... Memang sedap sangat... hik hik...


Sepanjang April 2018 ini, Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur membawa secara eksklusif di Big Apple Restaurant, segala jenis hidangan dari Sri Lanka! Banyak elemen sejarah, adat dan budaya dalam masakan khas yang dimasak oleh chef-chef dari sana juga. Dipengaruhi oleh India, Indonesia, dan Belanda, masakan dari Sri Lanka ternyata unik dan istimewa!


Selain itu, terdapat pelbagai menu masakan yang menarik yang dihidangkan di sini yang wajib korang untuk cuba. Dila sendiri dah merasakan keenakan menu2 yang dihidangkan memang sedap dengan rasa rempah ratus yang buat korang teringi untuk merasakan semua menu.... 


Tapi yang paling best kat sini of course lah masakan ketam yang dihidangkan... Ini menrupakan ketam yang segar khas buat anda pencinta masakan ketam boleh lah pergi sini ok... Dila memang failed nak kopek kulit ketam ... Tapi disebabkan dah sedap sangat terpaksa juga tak control makan ketam ni ... Awak semua wajib rasa ok...

Selain tu.... ni antara menu yang lain... 








Ehhh macam mana??? terliur tak tengok menu-menu dalam gambar ni....  Untuk pengetahuan semua
Sempena Sri Lankan Seafood Festival ni juga ada promosi hebat untuk 38 orang pelanggan pertama cuma perlu bayar RM38 nett je seorang. Untuk pelanggan yang ke 39 hingga 58 pula cuma perlu bayar RM58 je! Dan ada berita lebih baik, iaitu bila korang spend minimum RM888 nett dalam satu resit, awak berpeluang join lucky draw. Antara hadiahnya ialah memenangi pakej bercuti termasuk tiket flight ke Sri Lanka, sponsored by Sri Lankan Airlines dan juga bermalam 4 hari 3 malam di Berjaya Hotel Colombo.

Sri Lanka Food Festival akan available dari 2 April hingga 30 April 2018 di Big Apple Restaurant, Level 14 at 12.00pm – 2.30pm (Weekday Lunch), 12.30pm – 4.00pm (Weekend Hi-Tea), 6.30pm – 10.30pm (Daily Dinner) dan harganya ialah RM98 (dewasa), RM61 (warga emas) & RM41 (kanak-kanak). Setiap pembelian untuk 3 orang dewasa akan mendapat 1 seat untuk kawan . Selain tu, pemegang kad kredit Maybank pula layak menerima 30% diskaun okay.... 


Waktu beropersai adalah :-

12.00pm - 2.30 pm (weekdays lunch)
12.30pm - 4.00 pm ( Weekend Hi-Tea)
6.30pm -10.30 pm (Daily Dinner)

Jum makan kat sini nanti :)
Read More...

Tuesday, 13 March 2018

Selamat pengantin baru my best friend Farahikah Salehuddin | From Angguns



Assalamualaikum & Hi...

Ini lah Sahabat karib Dilla daripada zaman Dilla sekolah lagi sampai lah ke harini kami dah berumur 4 tahun pada tahun 2018.. Masing-masing dah merancang untuk berkahwin pada tahun ni... Sepatutnya kami rapat 8 orang ... Tapi lagi sorang sampai lambat dan lagi sorang tak dapat nak datang...



Haaa majlis hari ni kawan kami iaitu Farahikah Binti Salehuddin dan Suaminya Zain... Nak wish sikit selamat pengantin baru awak... Semoga menjadi isteri yang baik dan kena dengar kata suami dan berbahagia bersama keluarga kecil awak lepas ni ok... Punya setia kita berkawan dari zaman sekolah sampai lah kehari ni dan harap sampai bila-bila tau ...dan sekarang pu kau dah jadi isteri orang... Hihihi ... Kami selalu mendoakan kebahagiaan awak Farah...

Dari kiri tu saya, Sofia, Haliza , Alya & Ismaul

Yeayyy... Sempat bergambar dengan my lovely anggun... Ehhh takpe kami single lagi ok... kecuali gambar paling kanan tu dah jadi isteri orang dan sebelah dia tu alya dah nak kahwin tahun ni... So tinggal lah saya , Sofi dan Liza... Koranggg cepat2 jumpa jodoh yang baik-baik tau... Tinggal kita bertiga je ni... Ha ha ha...

Ehh anak sape ni
 Auntie pegang je dia nak nangis Ariq ni... Mana Ummi dia ni...




With my bestfriend Lina Alfan

  With Puan Lina sahabat Dilla masa sekolah menengah dulu... Tak sangka juga dia adalah orang terawal yang kahwin... Hihihi.... Sebab dulu dorang ni selalu ingat Dilla yang akan kahwin awal... Okay tak baik macam tu... Hahaha...





Yeayyy Lepas ni majlis sape pulak kan? Dapat macam ni time datang majlis orang jelah kan? Nanti jumpa lagi korang,,,, Take care...
Read More...

Monday, 12 March 2018

Pengalaman rawatan Hydradermabrasion Facial di Dr. Medispa & Wellness Jalan Reko Kajang




Assalamualaikum & Hai...

Sebagai wanita , kita wajib untuk menjaga kecantikan diri luaran dan dalaman... Kalau dah bercerita tentang kecantikan memang takkan pernah abis tau... Memang semua wanita menginginkan wajah yang cantik tanpa cacat cela... Tapi tu semua bergantung pada diri kita bagai mana untuk kita bertanggungjawab untuk menjaga kecanikan diri kita.... Kecantikan ni ada banyak jenis... Haaa antara nya Dilla nak kongsikan sikit pengalaman Dilla dulu 2 , 3 tahun lepas... Dilla ada masalah kulit wajah yang teruk dimana kulit muka dila sangat kusam dan banyak bekas jerawat , blackhead & whitehead juga banyak bada bahagian muka nak kata tak jaga , jaga juga... 


Oleh itu , Tindakan awal yang dila ambil adalah untuk pergi ke SPA buat facial... dulu masa mula-mula buat memang ngeri ok... Haaa yelah first time kan... Tapi sekarang biasa je... Alhamdulillah masa first time buat facial SPA tu wajah Dilla makin ok dan Dilla juga kerap melakukan SPA... Tapi Bila dah lama tak buat facial SPA terdetik hati Dilla untuk pergi ambil rawatan semula kerana mengalami masalah yang sama dimana kulit dila kusam dan terdapat blackhead dibahagian hidung yang teruk... 



So. Baru-baru ni Dilla baru sahaja pergi ke melakukan Spa Facial di  Dr. Medispa & Wellness berlokasi di Kajang, di Jalan Reko... So Dila juga akan kongsikan pengalaman Dilla semasa melakukan rawatan hydrafacial di Dr. Medispa & Wellness . Sempat juga Dilla berkenalan dengan seoramg Doktor yang sangat baik dan peramah beliau juga sempat berkongsikan banyak tips tentang kecantikan dan pengalaman beliau....



Untuk pengetahuan semua, pusat terapi Dr Medispa & Wellness ini speciality mereka adalah treatment anti-jerawat yang berkaitan dengan masalah kulit dan muka. Tetapi selain itu juga ada juga disediakan beberapa treatment yang boleh korang cuba macam weight loss treatment, untuk pasangan yang cuba untuk mendapatkan zuriat, facial treatment dan macam-macam lagi. Memang menarik pakej yang ditawarkan disini... 

Okay... Dila nak share sikit gambar-gambar Dilla semasa menjalani rawatan Hydrafacial di Dr. Medispa.... Haaa memang seronok sangat masa buat facial paling geram masa nak keluarkan blackhead di bahagian hidung tu...



Langkah pertama semasa menjalani rawatan Hydrafacial adalah membersihkan bahagian muka.... Pastikan make up semua ditanggalkan dengan bersih.... 


Langkah kedua adalah double cleansing 


Langkah ketiga adalah Opening up the pores and layer it with our therapeutic oil. Sambil tu Doktor membersihkan blackhead dibahagian hidung... Memang bersih dan berpuas hati...


Langkat ke empat Start the Hydradermabrasion 

Langkah kelima  Layering with Hyaluronic plus doctor formula mask



Terasa licin kulit dibahagian hidung selepas sesi membuang segala blackhead...  


Langkah keenam adalah Facial massage memang masa ni Dilla tidur sebab doktor massage muka best sangat :)


Langkah ketujuh adalah Ultrasonic treatment


Langkah kelapan adalah Omega LED light therapy to enhance skin cell to rejuvenate..

Haa jangan terkejut guys... yang ni Dila memakai Mask LED light therapy dimana ia merawat muka dila yang mengalami masalah kulit yang kusam dan ia juga rest kan muka dilla... Terasa masa pakai mask ni memang rest je guys... Nanti nampak lah muka Dilla tiada masalah lesu lagi .. hihihi

Muka selepas menjalankan Hydrafacial... Ni muka tanpa makeup 
Yeayyy dah siap buat facial... By the way Masa yang diambil untuk rawatan selama 1 Jam 15 Minit.... Okay totally Dilla sangat berpuas hai dengan servis di Dr.Medispa & Wellness dengan harga pun berbaloi ... Harga yang ditawarkan adalah RM180.00 ...

Bersama Dr. Azira kendalikan rawatan hydrafacial


Bersama rakan-rakan blogger 
By the way semasa kami pergi ke Dr. Medispa & Wellness kami juga berkesempatan menjalani aktiviti woman to woman dimana waktu tersebut kami memakai inai Henna dan belajar teknik make up by Baby MUA Melaka...


Terima kasih Doktor Azira. Doktor yangsangat sporting dimana kami enjoy sangat semasa di Spa... Korang lepas ni kalau nak pergi ke Spa Dilla sangat sarankan untuk pergi ke Dr.Medispa & Wellness ni ... Disamping tu korang boleh dapatkan khidmat nasihat jika terdapat masalah yang berkait ok,...

Untuk Maklumat Lanjut :

Dr Medispa & Wellness
No 6-1, Jalan Reko Sentral 6,
Reko Sentral, Jalan Reko
Kajang, Selangor


Dr Azira 0169377392/ 0137706708

Pstttt Selain tu di Dr. Medispa & Wellness terdapat juga pakej2 yang menarik... Korang boleh rujuk gambar dibawah ok ....









Terima kasih kerana membaca...

Read More...