Wednesday, 15 August 2018

Peraduan "Justea Happy 61thMerdeka"



Hallo guys ! Bestnya peraduan ''Justea Happy 61th Merdeka''.  Peraduan ini dianjurkan oleh Yeo Hiap Trading Sdn bhd. Untuk pengetahuan semua peraduan ini terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang menetap diMalaysia... Jum sama-sama kita semua ambil peluang ini untuk sertai peraduan bersama Justea untuk bulan Merdeka ni... Terdapat hadiah-hadiah yang menarik ditawarkan buat anda yang sertai peraduan ini... Mana tahu rezeki awak!!! hik hik...

Haaa jangan ketinggalan untuk baca lagi macam mana untuk sertai contest bersama Justea... Senang je guys!!! Dilla akan citer satu-satu macam mana untuk sertai peraduan "Justea Happy 61th Merdeka" secara terperinci yang penting korang wajib join ok... 

TEMPOH PERADUAN 

Untuk pengetahuan semua, peraduan ini bermula dari 30 Julai 2018 pada 12.01 pagi dan ditutup pada 30 September 2018 pukul 11.59 malam. Penganjur boleh , mengikut budi bicara mutlaknya, meminda  Tempoh Peraduan pada bila-bila masa tanpa memberi notis terlebih dahulu kepada mana-mana pihak. Kecuali dinyatakan sebaliknya oleh Penganjur, sebarang penyertaan dalam Peraduan ini adalah tertakluk kepada Terma dan Syarat yang dinyatakan di sini yang akan kekal berkuatkuasa pada setiap masa. Penyertaan yang diterima di luar daripada Tempoh Peraduan akan dibatal secara automatik.

CARA MENYERTAI PERADUAN



Langkah 1:


Beli mana-mana produk minuman Justea dalam satu resit rasmi.

1 resit = 1 penyertaan 
             Resit Rasmi kedai mesti dicetak dengan jelas jenama Produk Justea  yang bertarikh 
             dalam Tempoh Peraduan.

Langkah 2:
 Muat turun “POP Media’ Apps melalui Scan QR code ( POP Media Apps juga boleh muat turun 
 melalui  Google Play or Apps Store) 

Langkah 3:
Imbas sebarang paket minuman Justea untuk mengaktifkan bingkai foto Justea.  Bergambar dengan bingkai.

Langkah 4:
Whatapp ke 012-212 4873 nama penuh, IC, gambar bersama bingkaidan gambar resit rasmi sebagai bukti pembelian.Simpan Resit Rasmi pembelian untuk tujuan pengesahan.


Lampiran foto hendaklah memenuhi kriteria yang berikut:-

a) Gambar hendaklah menunjukkan dengan jelas nama kedai, tarikh, nombor Resit Rasmi, kuantiti dan nilai pembelian Produk Justea. Resit Rasmi yang berlipat tidak akan diterima.
b) Gambar-gambar hendaklah memenuhi standard kualiti visual yang minima. Kejelasan imej yang terjejas oleh pencampuran warna, kekasaran, kekaburan, pendedahan berlebihan, artifak mampatan atau lain-lain degradasi yang jelas kelihatan tidak akan diterima dan akan dibatalkan.

-Peserta Layak boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang mereka mahu. 

Cara untuk Menang dan Hadiah-Hadiah Peraduan

a) Hadiah Mingguan 

Semua pemenang untuk Hadiah Mingguan akan dipilih melalui sistem rawak komputer daripada semua Penyertaan Layak untuk setiap jadual cabutan mingguan.

Sekiranya Peserta tidak memenagi Hadian Mingguan untuk jadual cabutan minggu yang tertentu, penyertaannya akan melayakannya secara automatic untuk pemilihan mingguan yang berikutnya.

b) Hadian Utama 

Hadian Utama akan dipilih berdasarkan kreativiti daripada semua Penyertaan Layak dalam tempoh Peraduan oleh pihak juri Yeo’s 

Peserta boleh memenangi maksimum satu (1) Hadiah Utama atau/ dan satu (1) Hadiah Mingguan sepanjang Tempoh Peraduan. 

Para pemenang akan menerima yang berikut:



Hadiah Mingguan
GSC Movies Tiket untuk 2 orang x 20 x 9 minggu 

Jadual Cabutan Mingguan

Minggu 1: 30 Jul – 5 Aug 2018
Minggu 2: 6 Aug – 12 Aug 2018
Minggu 3: 13 Aug – 19 Aug 2018
Minggu 4: 20 Aug – 26 Aug 2018
Minggu 5: 27 Aug – 2 Sept 2018
Minggu 6: 3 Sept – 9 Sept 2018
Minggu 7: 10 Sept – 1 6 Sept 2018
Minggu 8: 17 Sept – 23 Sept 2018
Minggu 9:  24Sept- 30 Sept2018 

Hadiah Utama

20 x Samsung Galaxy J7 Pro

-Penganjur mempunyai budi bicara sepenuhnya dalam menentukan hadiah bagi setiap pemenang Para pemenang yang terpilih akan dihubungi melalui telefon dan dikehendaki menjawab satu Soalan dengan betul sebelum boleh disahkan sebagai pemenang. Sekiranya pemenang yang terpilih tidak dapat dihubungi atau gagal menjawab soalan dengan betul, Penganjur berhak untuk membatalkan kelayakannya. Penganjur  mempunyai budi bicara sepenuhnya dalam menentukan hadiah bagi setiap. 

-Semua penyertaan hendaklah diterima oleh Penganjur melalui aplikasi WhatsApp sepanjang Tempoh Peraduan. Senarai pemenang untuk Cabutan Mingguan dan Cabutan Hadiah Utama akan diumumkan setiap minggu melalui platform yang berikut:-
(i) Laman sesawang Yeo’s Malaysia
(ii) Akaun Facebook Yeo’s Malaysia 
( iii)  Akaun Facebook JusFun 

-Para pemenang Peraduan akan dimaklumkan melalui panggilan telefon untuk urusan pengambilan hadiah dan tertakluk kepada yang berikut:-
(i) Semua pemenang hendaklah menunjukkan gambar Resit Rasmi yang telah terpilih sebagai bukti pembelian untuk Peraduan ini  bagi tujuan pengesahan semasa pengambilan hadiah. Kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan kemenangan penyertaan  tersebut akan dibatalkan.
(ii)        Penganjur berhak untuk membatalkan kemenangan jika peserta yang telah menang tidak dapat dihubungi sebanyak tiga kali dalam tempoh lima hari bekerja.
(iii) Semua hadiah hendaklah dituntut dalam masa 30 hari dari tarikh pemberitahuan dari pejabat Penganjur. Hadiah yang tidak dituntut akan ditarik balik selepas tempoh 30 hari.

-Hadiah adalah dikehendaki diambil sendiri melainkan penganjur menyediakan cara lain untuk proses hantaran. Jika penganjur memilih untuk pos hadiah kepada pemenang, penganjur tidak akan bertanggungjawab di atas hal keselamatan dan kelancaran penghantaran hadiah. 

-Dalam hal tertentu, dan di atas ihsan serta persetujuaan penganjur, pemenang boleh menghadirkan wakil untuk tujuan pengambilan hadiah. Wakil dikehendaki untuk hadir bersama surat pengesahan bertulis daripada pemenang dan salinan kad pengenalan bagi kedua pemenang dan wakil.

-Penganjur berhak mengikut budi bicaranya untuk menggantikan mana-mana hadiah dengan hadiah alternatif yang sama nilainya, pada bila-bila masa tanpa memberi notis terlebih dahulu. Semua hadiah diberi berdasarkan “Sedia ada” dan tidak boleh ditukar ganti atau dijual untuk mendapat tunai, kredit, lain-lain item atau baucar sama ada sebahagian atau sepenuhnya dan tidak boleh dipindah milik kepada orang lain.

-Penyertaan hendaklah diterima oleh penganjur pada 30 September 2018. Penyertaan yang diterima selepas tarikh tersebut adalah tidak layak untuk memenangi hadiah-hadiah yang ditawarkan.


Para pemenang adalah bertanggungjawab sepenuhnya keatas segala jenis cukai yang dikenakan ke atas nilai hadiah. (Jika berkaitan)

-Jika berkemungkinan peserta memilih untuk tidak menerima hadiah, maka hadiah tersebut akan dibatalkan dan urusan seterusnya adalah diatas budi bicara mutlak penganjur. 

-Hadiah yang diterima sepenuhnya oleh pemenang daripada penganjur dan/atau penaja adalah tanpa sebarang waranti atau seangkatannya. Para peserta wajib memberi surat pelepasan dan pengakuan dalam bentuk borang yang disediakan oleh penganjur, jika diharuskan, dalam proses penerimaan hadiah.

-Peserta Layak dan/atau para pemenang bertanggungjawab sepenuhnya bagi sebarang kecederaan, kerosakan atau tuntutan akibat daripada atau yang timbul daripada penyertaan mereka dalam Peraduan ini, penggunaan hadiah yang dimenangi dan/atau pengambilan hadiah mereka. Semua kos pengangkutan, penginapan, peribadi dan/atau sebarang kos yang lain dan/atau sebarang perbelanjaan lain yang berkaitan yang ditanggung kerana menyertai Peraduan ini dan/atau ketika menebus hadiah, adalah ditanggung sepenuhnya oleh Peserta Layak dan para pemenang

-Penganjur mempunyai hak mutlak untuk membatalkan mana-mana individu yang didapati telah mengusik proses penyertaan atau operasi Peraduan atau telah bertindak melanggar atau berpotensi untuk melanggar Terma dan Syarat Peraduan.

-Keputusan Penganjur ke atas pemilihan para pemenang adalah muktamad, konklusif dan mengikat. Sebarang surat-menyurat atau pertikaian tidak akan dilayan.



UNTUK INFO LANJUT CARA UNTUK SERTAI PERADUAN JUSTEA 
BOLEH LAYARI :

korang boleh klik di 
website :


Good luck koranggg!!!

xoxo
Read More...

Tuesday, 14 August 2018

Make up dengan mudah hanya 5 minit dengan foundation Shah Mumtaz

Assalamualaikum disebabkan rushing nak keluar dari rumah pasti kita juga nak nampak cantik dan muka tu pun of course nak kene touch up juga... So welll kita sebagai wanita banyak aspek yang perlu jaga tentang penampilan muka dan wajah mesti  nak kene nampak fresh kalau nak keluar dari rumah  kan... So yahhh kali ni Dilla betul-betul rushing nak keluar rumah dan of course muka pun kene lah make up and touch up sikit at least pakai sikit foundation & lipstick je.... 


Sape kalau make up dalam keadaan rushing mesti make up kita akan kelihatan capuk dan tak sekata je semua orang yang baru nak belajar make up mesti pernah macam tu kan??? haaa tak tipu sebab dila make up dalam keadaan rushing and baru start nak make up ni mesti make up foundation tu capuk je... kah kah !!! Tapi kali ni Dilla tak risau sebab first time jumpa foundation yang kalau kita pakai tak sampai 5 minit foundation dalam keadaan sekata... Tapi dalam keadaan rushing nak blend foundation korang tak boleh laju-laju tips nak make up dalam rushing ni kene lah relex... yang penting kene pandai pilih kualiti foundation jenis dia tu macam mana and selalu juga kene practise untuk make up ni ok... Just Dila nak update kat sini dengan pakai make up 5 minit je memang muka tak capuk and ok je guna foundation dari Shah Mumtaz !!! Ni Dilla share bukan sebab paid review ok sebab dila sendiri selalu je rushing tapi bila pakai fundation ni ok sangat muka ... kah kah dah jatuh cinta sangat kita dengan foundation daripada SM Collection ni... 

Jum tengok gambar kita awak... maaf ya gambar tak berapa nak ok sebab lighting tak membantu untuk nampak gambar lebih berkualiti,,, hik hik... 


Okay sebenarnya segan lah nak update gambar muka sendiri hik hik muka kita tak flawless mana pun cuma jatuh cinta dengan foundation keluaran daripada Shah Mumtaz ni... 








Antara warna-warna stick blusher keluaran Shah Mumtaz adalah :-






Read More...

Sunday, 22 July 2018

Melawati Mall favourite tempat shooping

Hallo awak !!!

Buat awak yang teringin nak spend time untuk week end bersama tersayang Dila sarankan jum pergi ke Melawati Mall. Terdapat banyak tempat shop , tempat makan yang best-best kat Melawati Mall ni... Selain tu kalau nak dapatkan barang keperluan juga ada kat sini tau???

Melawati Mall terletak di tepi jalan besar MRR2 di sekitar Taman Melawati dan juga Zoo Negara...Haa kalau lalu kat tepi tu senang je nak jumpa sebab bangunan Melawati memang besar dan mudah dicari...

Dila sempat untuk pergi lawati apa yang aa kat Melawati Mall ni.... Haaa memang rambang mata masuk setiap kedai sebab semua mudah dicari kat sini tempat makan sedap-sedap , shooping baju dan terdapat pelbagai keperluan lain di Melawati Mall ni... and then tempat pun strategik dengan kawasan tengah bandar dan parking pun mudah dicari,,,, So apa lagi lets shooping guys harga kat sini semua berpatutan...

Antara shop yang sempat dila berkunjung bersama rakan-rakan di Melawati Mall adalah :-

1. San Francisco (Ground Floor)


Terdapat pelbagai menu yang menarik di San Francisco... Sesuai buat awak yang nak cari tempat breakfast untuk datang kesini ok...
San Francisco , Melawati Mall

San Francisco , Melawati Mall


San Francisco , Melawati Mall

San Francisco , Melawati Mall

San Francisco , Melawati Mall

2. US Polo (Ground Floor)

US Polo Melawati Mall
US Polo Melawati Mall
US Polo Melawati Mall

US Polo Melawati Mall

US Polo Melawati Mall

US Polo Melawati Mall

US Polo Melawati Mall
3. Max Fashion (Ground Floor)










4. Travel Store (1st Floor)



Travel Store Melawati Mall


Travel Store Melawati Mall



Travel Store Melawati Mall
Travel Store Melawati Mall
5. Elianto (1st Floor)


Elianto Melawati Mall

Elianto Melawati Mall

Elianto Melawati Mall

Elianto Melawati Mall

6. Common Sense ( 1st Floor)


Common Sense Melawati Mall

Common Sense Melawati Mall


Common Sense Melawati Mall

Common Sense Melawati Mall

Common Sense Melawati Mall



7. A Saloon (2nd Floor)


A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall

A Saloon Melawati Mall
Aster Spring (2nd Fashion)

Aster Spring Melawati Mall

Aster Spring Melawati Mall

Aster Spring Melawati Mall

Aster Spring Melawati Mall
9. Jubahsouq (2nd Floor)

Jubahsouq Melawati Mall

Jubahsouq Melawati Mall
10. Young Heart (2nd Floor)

Young Heart Melawati Mall

Young Heart Melawati Mall

Young Heart Melawati Mall
11.Toys'R'Us (2nd Floor)

Toys'R'Us

Toys'R'Us

Toys'R'Us

Toys'R'Us

Toys'R'Us
12.MPH(2nd Floor)

MPH Melawati Mall

MPH Melawati Mall

MPH Melawati Mall

MPH Melawati Mall

MPH Melawati Mall
13. Baba Nyonya (3rd Floor)

Baba Nyonya Melawati Mall

Baba Nyonya Melawati Mall

Baba Nyonya Melawati Mall

Baba Nyonya Melawati Mall
14. Wah Chan (Ground Floor)
Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall

Wah Chan Melawati Mall
15.NY Steak Shack (3rd Floor)

NY Steak Shack Melawati Mall

NY Steak Shack Melawati Mall

NY Steak Shack Melawati Mall

NY Steak Shack Melawati Mall

NY Steak Shack Melawati Mall
15. Sapoong (3rd Floor)

Sapoong Melawati Mall

Sapoong Melawati Mall

Sapoong Melawati Mall

Sapoong Melawati Mall

Sapoong Melawati Mall

Sapoong Melawati Mall
16. Good2U (3rd Floor)

Good2u Melawati Mall

Good2u Melawati Mall

Good2u Melawati Mall


Good2u Melawati Mall
18. Mee Clinic (6th Floor)

Mee Clinic Melawati Mall

Mee Clinic Melawati Mall

Mee Clinic Melawati Mall

Mee Clinic Melawati Mall

Mee Clinic Melawati Mall
19. Kid Zone (6th Floor)

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall

Kid Zone Melawati Mall
20. Row Six (6Th Floor)



Row Six Melawati Mall

Row Six Melawati Mall

Row Six Melawati Mall

Row Six Melawati Mall

Row Six Melawati Mall
21. Pizza Hut (3rd Floor)

Pizza Hut Melawati Mall

Pizza Hut Melawati Mall

Pizza Hut Melawati Mall
22. Kek Span Oree

Cake Span Oree Melawati Mall

Cake Span Oree Melawati Mall

Cake Span Oree Melawati Mall
23. Hei Sushi (3rd Floor)

Hei Sushi Melawati Mall

Hei Sushi Melawati Mall


Hei Sushi Melawati Mall

Hei Sushi Melawati Mall

Hei Sushi Melawati Mall

Hei Sushi Melawati Mall

Hei Sushi Melawati Mall

24. Pet Lover Center(Lower Ground Floor)

Pet Lover Center Melawati Mall

Pet Lover Center Melawati Mall

Pet Lover Center Melawati Mall
25. Daily Fresh (Lower Ground Floor)

Daily Fresh Melawati Mall

Daily Fresh Melawati Mall

Daily Fresh Melawati Mall
26. Pappa Roti (Lower Ground Floor)
Pappa Roti Melawati Mall

Pappa Roti Melawati Mall

Pappa Roti Melawati Mall
Fittness First (6th Floor)

Fitnesss First Melawati Mall

Fitnesss First Melawati Mall

Fitnesss First Melawati Mall

Fitnesss First Melawati Mall

Fitnesss First Melawati Mall

Fitnesss First Melawati Mall

Melawati Mall Parking Rate :

Isnin hingga Jumaat
3 jam pertama atau sebahagian daripadanya - RM 1.00
Setiap jam berikutnya atau sebahagian daripadanya - RM 1.00

Sabtu, Ahad & Cuti Umum
3 jam pertama atau sebahagian daripadanya - RM 2.00
Setiap jam berikutnya atau sebahagian daripadanya - RM 1.00

Penalti kerana kehilangan tiket - RM 50.00

WAKTU BEROPERASI :

Isnin - Ahad : 10.00am-10.00pm

UNTUK MAKLUMAT LANJUT :

ALAMAT :
Melawati Mall, Jalan Sabah, Taman Melawati, 53100 Ampang Jaya, Selangor

GPS:

CONTACT :

+603-4161 6313

WEBSITE :




Read More...