Wednesday, 13 June 2018

Dapatkan pemeriksaan dan rawatan kaki di Sunfeet International Rahabilitation Centre


Assalamualaikum...

Siapa yang usha Instagram Story Dilla tempohari dan ada yang DM Dilla bertanya perkembangan pemeriksaan tapak kaki di Sunfeet ... 

Penting juga untuk kita ambil berat tentang kesihatan tapak kaki dan kenapa perlunya untuk mengambil langkah tentang penjagaan kaki kerana kaki juga adalah anggota badan kita yang paling pbanyak memberi peranan bagi meneruskan aktiviti seharian dan perjalanan kita....

Antara punca kenapa kita sendiri mendapat masalah sakit kaki , otot-otot dan pinggang kerana adalah berpunca masalah tapak kaki kita yang tidak normal dan perlu mengambil langkah rawatan awal untuk membuat pemeriksaan tapak kaki dan kenali keadaan tapak kaki kita ni jenis macam mana samada Normal , Pronated , Flat , Severe Flat , High Arch



Dilla sempat hadir bagi sesi penerangan di Sunfeet International Rahabilitation Centre yang terletak di Petaling Jaya ini adalah satu pengetahuan baru Dilla tentang pemeriksaan tapak kaki yang diberi penerangan oleh Dr Pakar iaitu Dr Edmund Lee... 



Sunfeet adalah satu pusat pemulihan masalah sakit kaki  dan pakar dalam occupational therapy, rehabilitasi sukan, prosthetics, podiatry, orthotics dan fisioterapi. Selain itu , disini terdapat pemeriksaan kaki secara percuma. Ni adalah pengalaman baru dimana Dilla sendiri buat pertama kali lakukan pemeriksaan tapak kaki setelah membuat pemeriksaan tapak kaki Dilla adalah tidak normal terdapat lengkung dibahagian tapak kaki... Oleh itu langkah pertama yang dila harus lakukan adalah perlu memakai tapak kasut yang menyokong dibahagian tapak kaki tersebut dan harus memakai kasut yang lebih flexiable dan selesa... 


Sebelum ni juga dila memang terdapat masalah sakit kaki yang teruk dan wajib untuk pergi massge at least sebulan sekali ... Welll disebabkan  faktor kerja sometimes Dilla terpaksa untuk memakai High Heels dalam waktu yang lama sehinggal 9 ke 11 jam .. Yaaa memang sakit sangat bila pergi massage kaki still tak ok sakit2 lagi...

Haaa punya lah dilla cari penawar macam mana untuk sembuhkan kaki dapat tahu pulak sunfeet menawarkan servis seperti ini... So Dilla takkan lepaskan peluang untuk dapatkan rawatan kaki...

Untuk langkah pertama Dilla kene kurangkan juga untuk memakai high heels dan memakai kasut yang lebih selesa untuk kaki... Serious Dilla kata , Dilla dah cuba koleksi kasut yang terdapat di Sunfeet kasut disini semuanya selesa dan sangat sesuai dengan kaki Dilla.... 

Pstttt... Bukan terdapat kasut je kat sisni.... Terdapat juga koleksi kasut raya tau you all... Dapatkan kasut yang cantik dan selesa juga di Sunfeet dengan promosi raya kali ni... Dah singgah sini jangan lupa buat check up ok... 

Memang Dilla sangat sarankan kepada korang yang mengalami masalah sakit kaki yang teruk cepat-cepat ambil langkah awal rawatan untuk cek kaki korang tu...Sebab Dilla faham sometimes kita anggap ni adalah perkara normal nanti kaki akan ok sendiri,,, haaa jangan ambil benda ni perkara remeh sebab kita nak gunakan kaki ni untuk long term kalau asyik sakit kaki sometimes asyik rasa macam down je , nak drive pun rasa lenguh kaki dan sakit belakang pinggang kan??? 

So lepas ni dah boleh ubah lifestyle korang tu,,, how to love yourself,,, jaga diri dalaman dan luaran dan jangan lupa untuk lakukan exercise ringan juga k, jaga pemakanan harian korang dan yang penting kaki pun kene jaga juga tau sakit kaki dia akan effect untuk whole body korang... Yesss sebab dilla sendiri harap benda ni... Hahahah

Okay sis taknak bebel panjang jum usha gambar2 kasut yang ada kay sunfeet ni .... banyak pilihan design yang ada kat sini nak beli set tapak kasut pun ada juga tau...














Sure tapak kasut yang selesa juga menjadi kepentingan dalam hidup kita...

Mana satu yang cantik ni sebab lebih prefer kot pakai kasut



Bersama dengan Dr Pakar Edmund Lee yang sangat peramah dan suka kongsikan pengalaman beliau tentang kesedaran pentingnya untuk jaga kaki ... Thank you Doctor atas ilmu baru yang Doc kongsikan kepada saya dan rakan blogger yang lain... For sure akan kongsikan juga kepada pembaca blog :) 



SUNFEET INTERNATIONAL REHABILITATION CENTRE :

Lokasi :
BLOK C, 18 JALAN 19/1, SEKSYEN 19, 
46300 PETALING JAYA, 
SELANGOR 

Waktu Operasi : 
Isnin - Ahad
10.00 am  – 7.00 pm

Contact: 
013-5283939 
013-9122939 

Thank you kerana membaca :) 
Read More...

Monday, 4 June 2018

Pengalaman Dilla pergi training di 11 Street


Hi... First time Dilla hadir untuk training di 11 street ni ... Okay actually dilla dah masukkan sendiri produk Asianic di online seperti di 11 Street, Lazada & Shopee dan ada banyak lagi lah...

Alhamdulillah sales jualan di online ni memang sangat membantu... So, kene juga menimba ilmu untuk tahu macam mana nak buat sales dengan lebih... Tu dilla pergi training di 11 Street... 


Lokasi training ni terletak di kawasan NU2 sentral...  Okay ni lah peluang dilla untuk menghadiri training di 11 Street... Memang sangat mudah buat sales di online 11 Street... Korang jangan lupa k usha2 produk Asianic dan purchase tau... Sebab nanti nak bagi hadiah misteri kat korang yang beli k....



Haaa... semasa training belajar macam mana untuk gunakan sistem cara buat sales di 11 street... Ramai juga yang datang time ni...





Read More...

Monday, 28 May 2018

Baju Raya yang cantik di Butik Haqqi Bandar Baru Bangi


Assalamualaikum & Hai semua...

Raya yang bakal tiba tak lama lagi pasti korang tercari-cari Butik yang menawarkan pelbagai koleksi baju Raya yang cantik-cantik dan harga pun berpatutan. Baru-baru ini Dila sempat untuk berkunjung ke satu Butik di Bandar Baru Bangi ... Haaa kat situ terdapat banyak butik-butik terkenal dengan Butik yang terkenal.... Tapi Dilla singgah di Butik Haqqi kerana ia telah menarik perhatian dila...


Terdapat pelbagai koleksi baju raya yang sangat cantik daripada Haqqi iaitu Baju Raya untuk lelaki dan wanita... Haaa mula-mula sampai sini je dah rasa raya tahun ni sangat lah meriah sebab ramai yang serbu masuk dalam butik ni.... 


Sempena sambutan hari raya Aidilfitri , Haqqi menawarkan promosi juaalan baju raya harga yang ditawarkan adalah sangat berbaloi dan tak rugi kalau korang sendiri shooping d Haqqi... Boleh datang di cawangan berdekatan dengan korang ok... 



Susun atur butik Haqqi sangat selesa buat pengunjung yang hadir ke butik ini... dengan keluasan kedai , selain tu, kalau korang tak tahu nak pilih baju raya yang mana satu boleh lah tanya sengan staff Haqqi yang sangat sporting dan ramah sangat... hikhik.... 



 
Selain menjual pakaian raya, Haqqi juga terdapat hub kelengkapan Haji dan Umrah. Buat korang yang ingin dapatkan persiapan pergi Haji or Umrah boleh dapatkan di Haqqi seperti telekung , pakaian asas, kelengkapan peribadi , dan terdapat juga kitab dan buku panduan mengerjakan umrah.... 


 


Haqqi juga menawarkan baju Melayu buat kanak-kanak , harga yang ditawarkan adalah sangat berbaloi dan berpatutan. 

Material pakaian juga sangat cantik dan dan berkualiti... Jadi tak perlu pening-pening. Beli je untuk satu keluarga baju raya di butik ni ok.... 








Ahha ... antara koleksi baju wanita yang ditawarkan di Haqqi... Banyak lagi koleksi baju kurung wanita , terdapat kebayat dan jubah juga ....  


Heee baju yang ni pun lawa juga... Tapi sayang takde saiz yang sesuai dengan Dila.... 

OOTD with Haqqi collection


Setelah 4 jam memilih baju end up Dila memilih baju  kebaya moden byAdella x Sari Yanti... Memang cantik dan terletak je baju kebaya ni... Kain sangat lah berkualiti...


 Yeayyy muka happy lepas shooping baju raya Haqqi


Untuk maklumat lanjut boleh layari :

Website : www.haqqi.com.my

Instagram : haqqi.com.my

CAWANGAN BUTIK HAQQI

SHAH ALAM 
3, Jalan Plumbum S7/S , Seksyen 7 , 40000 Shah Alam.

BUTIK HAQQI BANDAR BARU BANGI 
Seksyen 9 Bandar Baru Bangi.

BUTIK HAQQI TTDI
No.14, Jalan Wan Kadir 4, Taman Tun Dr. Ismail

BUTIK HAQQI TERENGGANU
Jalan Austin 3, Kampung Banggul Tiang Kulat, 21300 Kuala Terengganu

Waktu Beroperasi di semua cawangan adalah pada jam 10.00am - 10.00pm




Read More...

Sunday, 20 May 2018

Minuman tambahan Carboflex untuk membantu masalah kolestrol dan membantu menurunkan berat badan



Assalamualaikum semua!

Buat anda yang mengalami masalah berat badan yang berkelebihan dilla nak kongsikan kat korang semua tentang satu produk yang dila amalkan.... Walaupun orang kenal dila ni badan kurus je tapi bila dila buat check up doctor , doctor kata kolestrol tinggi tapi tak ingat berapa... So Dila cuba untuk amalkan pengambilan minuman tambahan yang sangat boleh dila percayai iaitu Carbo Flex... Haaa sebelum ni pernah baca kan entry Dila tentang Deflex membantu membuang toksik berlebihan pada badan (KLIK DISINI)  ni adalah produk dibawah jenama yang sama tapi fungsi lain . So Dilla cuba pengambilan minuman tambahan Carboflex pulak...




CARA PENGAMBILAN CARBOFLEX :

Bancuh 1 cawan dengan air panas / suam. diambil sebagai minuman pagi. Seelok-eloknya sebelum sarapan. Sukatan air 80ml atau kurang. Jikalau anda ''work out'' pada waktu malam boleh juga ditambah 1 sachet lagi sebelum memulakan aktiviti anda.

Kesannya 3x ganda lebih cepat berbanding jika tanpa senaman.

Tapi macam dilla lebih suka shake dalam air sejuk ... Pagi-pagi minum Carboflex dengan air sejuk memang sedap tambah pulak dengan rasa coklat mix strawberry... sedap giler.... ahhaaaa.... Lagi satu elok buat korang yang tengah stress minum air coklat... Coklat elok untuk membantu korang hilangkan masalah stress... wahh memang bagus Carbofex ni kan???



Untuk pengetahuan semua, Carboflex adalah minuman tambahan dalam bentuk sachet terdapat 15 pcs dalam 1 kotak... So boleh korang amalkan dalam seminggu 4 or 5 kali . Sebelum nak memulakan aktiviti bersenam elok amalkan pengambilan Carboflex ni...


FUNGSI UTAMA CARBOFLEX : 

CARBOFLEX merupakan sejenis minuman kesihatan khusus untuk menyingkirkan lemak-lemak berlebihan terutama di bahagian perut, lengan , muka dan juga punggung. Ia dapat membantu proses penurunan berat badan dan sebagai alternatif terbaik untuk membantu individu mendapatkan berat badan ideal. Fokus utama CARBOFLEX juga adalah untuk membuang lemak pada bahagian perut dan sekaligus mengempiskan perut buncit.





REVIEW DILLA MENGENAI CARBOFLEX :

Hi... Sape yang follow instagram story Dilla mesti korang pernah nampak story mengenaik Carboflex yang Dilla dah amalkan selama beberapa bulan ni... Haritu pernah pergi buat check up doc kata kolestrol dilla tinggi kene kawal dan jaga pemakanan... So banyak pantang yang dila kene jaga tak boleh makan makanan berminyak dan macam2 lagi lah... Selain tu dilla sendiri juga patut untuk ambil minuman tambahan berunsurkan diet... Psstttt bukan sebab nak diet k?Actually pendapat Dilla sendiri bahaya kepada orang kurus ingat takde kolestrol sekali check haaa result check up kolestrol tinggi... Jaga-jaga k awak semua.... Selain tu,,, tak semestinya bila dah amalkan pengambilan minuman tambahan awak berharap kolestrol boleh rendah macam tu je... Ataupun bila dah ambil ubat kurus esok berat boleh turun ... Of coz kene amalakan gaya hidup yang sihat kita kene bersenam dan amalkan pemakanan yang sihat okay??? Minuman tambahan dapat membantu proses penurunan berat badan ... Tapi make sure kalau nak ambil minuman tambahan kaji dulu tentang produk... Yesss Thats why Dilla sendiri pilih Carboflex sebab memang bagus untuk kite yang kolestrol tinggi ni... Hikhik...

Selain tu, Carboflex juga dapat membantu untuk menaikkan stamina kite tau... Percaya tak now dilla dah rajin untuk pergi hiking mula-mula tu semput sangat tapi bila dah amalkan carboflex ni stamina dilla ok ye hyperaktive dia lain macam... semangat je nak mendaki.... Yesss Dilla memang sangat memerlukan Carboflex bagi rutin harian ...

Buat korang yang belum cuba Carboflex nanti boleh purchase di talian :

No Telefon : 013 395 4527 (Saiful)
Facebook : (KLIK DISINI)
Lazada : (KLIK DISINI)

Untuk oengetahuan semua bro Saiful membuat COD diarea Ampang , KL , Cheras , Gombak dan kawasan berdekatan.... So boleh purchase dengan dia k??? nanti dia akan guide korang dan servis dia sangat lah terbaik .... 

Muahhh thank you awak semua kerana membaca kalau ada tips untuk turun kan kolestrol lain boleh komen ok....



Antara Favurite minuman tambahan kite... Sedap tau Coklat mix Strawberry korang wajib cuba ni... 

xoxo....
Read More...

Saturday, 19 May 2018

Chakri Palace Buffet Dinner Ramadhan | Review


Assalamualaikum semua...

Salam Ramadhan buat semua umat islam... Berkesempatan dengan ini Dilla nak kongsi dengan korang tempat berbuka secara Buffet di Chakri Palace , Pavillion.... Haaa untuk pengetahuan semua Chakri Palace ni menawarkan hidangan masakan Thailand... Asyik kongsi makanan Thai je kan? Heee tapi betul Dilla sendiri suka sangat dengan masakan Thai... Kalini Dilla makan kat tempat best pulak dengan kawan-kawan... 


Lokasi kalini Dilla untuk berbuka puasa pertama Dilla makan di sekitar Kuala Lumpur betul-betul makan dalam mall di Pavillion ni... Actually dah lama tak jejak kaki makan kat sini... Sebelum menunggu waktu berbuka puasa sempat bergambar dalam Restoran Chakri Palace.




Okay kami berbuka puasa dalam bilik rahsia ni... okay fefeeling vvip kejap eh.... Memang tak dinafikan tempat ni selesa sangat untuk berbuka puasa bersama  keluarga, kawan-kawan dan orang tersayang... Sape yang suka makan masakan Thai dan nak fefeeling sikit meh datang sini tau... Harga buffet untuk bulan puasa pun sangat berbaloi...


SPRING ROLL

Spring roll sebagai makanan tambahan di Chakri Palace... Sedap cicah dengan sos.


SAUSAGE ROLL


NASI BERIYANI

Of course , masa nak berbuka puasa kita cari nasi .... di Chakri Palace menghidangkan menu Nasi Beriyani... Yesss  memang sedap sangat Nasi Beriyani dia dan secukup rasa... Kalau korang makan Nasi Beriyani mesti wajib untuk korang tambah lagi... 



MIENG KHAM

Mieng Kham .... Ahhaaa.... untuk pertama kali dilla makan Mieng Kham ni... Mieng Kham adalah makanan wajib bagi warga Thailand macam kita selepas makan je nak makan buah .. Ni umpama macam dessert lah.... Rasa dia not bad korang mix kan bahan-bahan dia jangan salah faham tau... Ni adalah daun kaduk ,limau nipis  bawang besar merah, halia, cili padi , udang kering , kelapa tanah , kacang tanah. Okay selepas dihiris boleh masukkan dalam daun kaduk then boleh makan... 

Yumssss....Sesiapa belum cuba Mieng Kham ni wajib try tau.... 



DEEP FRIED CHICKEN WITH PANDAN LEAF

Ni juga fisrt time dilla try... Rasa dia memang sedap korang kene buka daun pandan tu dalam dia ada ayam... Heee terasa keenakan ayam terasa ayam goreng sedikit rasa pandan cicah pulak dengan sauce... 


TOM YAM SOUP

Pastinya sup tomyam ni paling laris sebagai pembuka selera berbuka puasa.... Ni adalah fav Dilla dan semua yang ada masa berbuka puasa bersama...Tom yam dia memang sedap sangat memang terasa masakan tom yam asli daripada Thailand.... Tak silap ni tambah sampai 2 mangkuk hik hik...


                                           BEEF WITH BLACK PAPPER SAUCE

Daging masak lada hitam ni wajib makan dengan nasi beriyani... ehh macam mana lah resepi dia ni... Dah try dia buat dulu tak menjadi.... Ahha dapatt juga makan buffet kat sini rasa daging masak kicap....



MANGO STICKY RICE

Antara dessert yang dihidangkan di Chakri Palace...


Done iftar at Chakri Palace korang bila lagi? Macam-macam menu ada tau... Makan sampai kenyang tau...


Selain di Pavillion , di KLCC juga terdapat Restoran Chakri Palace....


Antara pakej buffet di Chakri Palace korang boleh rujuk dalam template ni ok...

Untuk maklumat lanjut untuk booking buffet boleh klik di :

Laman web : https://www.chakri.com.my/shop/

11 Street : http://m.11street.my/productdetail/chakri-palace-pavilion-imperial-chakri-palace-klcc-36198855

Lokasi : Pavillion Mall , Kuala Lumpur .


Promise will come here coming soon ...
Read More...