Monday, 26 June 2017

Raya Kedua masih mood raya | Syawal 2017

Assalamualaikum & Hai semua... Harini kita rasa macam excited sangat nak pergi beraya wak... Ermm apa boleh buat kata hari raya... Haaa hari ni terasa macam balik kampung je walaupun masih didalam Malaysia... Layan lagu raya sambil drive lalu di laluan kelok-kelok bhai... Feeling-feeling sangat macam nak jalan jauh walaupun perjalanan lebih kurang 1 jam... Erm nak pergi kemana tu? Haaa sebenarnya kita nak pergi rumah sedara kita kat Batang Berjuntai kat kuala selangor tu... Dah lama tak jumpa sebenarnya sebab tu terasa sangat excited... 


Cantik tak awek kat sebelah kita tu nama di Fizah... Harini hakak betul-betul excited nak beraya rumah Fizah dah lama sangat tak jumpa sekarang semua dah besar dah... Fizah pun makin cantik tau... Macam tak abis borak lagi kan? ha ha ha... Yang best boleh pulak kita tersama tema harini warna gold sekali dengan cadar-cadar belakang tu... hehehe...


Btw nanti apa-apa keep in touch tau kalau datang KL roger-roger hehe,,, semoga sillaturrahim kita berpanjangan... Take care semua...

Dah besar makin cantik dan makin encem... 


Nah akak belanja gambar OOTD satu adik kat belakang tu tukang photoboom... hehehe...

Ni je untuk hari ni...

Mat ari aye cume... 
Read More...

#11062017 #MyLove #LoveDate #HubbySayang


#11062017... Hi my hubby ingat tak date ni sayang? btw dah nak sebulan dah kan? Terima kasih sebab ada dengan orang... Nanti kita date ok... yelah kita sama-sama sibuk bekerja... Jaga diri  jaga kesihatan & jaga hati... InshaAllah saya pun akan buat benda yang sama... 

Haaa lepas ni kalau jumpa means dating yang kedua lah sebab dulu pernah date kat MCD sekali je kat MCD Ampang ingat tak sayang?hahaha macam mana lah kita boleh date masa tu orang tak ingat...hmm whatever lah dah 4 yahun lepas dah pun masa tu time study kat MMC... Tak sangka kan boleh ter contact balik... Harap semua okay okay tau...

#AmeerulZaini
#NurulFadhila

Read More...

Sunday, 25 June 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017


Assalamualaikum & Hi all... Meriah Dila tengok kawan-kawan buat preparation nak celebrate Hari Raya Aidilfitri... Dah 2 Syawal pun kan? Nak buat blogpost pun jadi macam krik krik je sebab busy buat itu ini banyak benda nak kene settel...Hope semua okay kan... So macam mana 1 syawal semalam? Haa mesti lah berkumpul dengan family dan keluarga tersayang ... Kirim salam kat semua tau cakap kita kirim salam...

Tahun ni kita beraya kat Ampang je pergi rumah saudara terdekat... Ampang jalan betul clear wak... KL pun sama... hihihi...Nak balik beraya kampung, kampung jauh... huhuhu sobs sobs... Hope next year dapat lah balik berkumpul kat sana... Tahun ni beraya dengan family kecil je... Rasa juga lah berhari raya entah kenapa tahun ni semangat betul nak beraya mungkin sebab lebih shooping... Tapi bukan lah untuk hari raya sangat sebenarnya... Semua beli untuk keperluan kerja... Almaklumlah orang jarang nak bershooping... Tak salah pun berbelanja untuk diri sendiri dan setahun sekali je...

Awak semua beraya mana tahun ni? Balik kampung mana? Harap semua ok ok tau semua semoga selamat jalan pergi balik awakkk... Safety drive...Raya-raya jugak jaga makan tau... Dila pun tengah nak pantang makan sikit sebab takleh nak makan daging masa hari raya lah susah nak buang air .. Hmm annoyong betul penyakit ni time time raya lah kena... Orang makan rendang kita kena makan sayur, sup dan buah-buah lebih... Tak apa lah dah Allah nak bagi sakit redha jelah...


Btw , ni baju dari Ariani beli kat Jakel masa dila cover event kat Jakel dila terus jatuh hati nak beli baju ni... Kali kedua g Jakel KL dila beli je tanpa berfikir panjang...huhuhu... Tak banyak gambar OOTD tahun ni... sebab takde orang nak amek kan gambar buah hati dok jauh... hahaha nak harapkan mama ayah amek gambar memang nampak kabur lah , senget lah...ni pun minta adik sepupu amek kan... lalala~~~ 

Haaa Btw jemput datang beraya kat rumah tau kite ada je ni kat rumah wak jemput datang tau nanti kita kasi duit raya.... In Sha Allah...

Dila nak minta maaf kalau kalau ada terkasar bahasa, terbuat salah silap, tergores hati, dan segala ter lah... Maaf kan tau kita pun doa yang baik-baik je untuk semua pembaca...

Terima kasih kerana sudi membaca,,, Sayang korang semua...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...


Read More...

Friday, 23 June 2017

Biar betul?| Charles & Keith


Alhamdulillah ... Hi kalau dah nama rezeki tu macam-macam cara boleh datang... Hmm sebenarnya dah lama sangat nak beli handbag & wallet sebab dah koyak rabak barai semua lah... Yeay suka bila tershooping tanpa berfikir ni tapi tak apa lah... taknak share sebenarnya tapi dah buat perangai nak shooping ... Tak apa lah tak menyesal walaupun masa nak keluar kredit kad hmm betul ke aku ni... cehhh... Dapat gak beli hand bag & wallet... sis saje nak merasa...huhuhu... Bila lagi kan? marilah bergaya dengan hand bag & wallet baru ehh ehh  semua baru nampak... tahun ni je... last , last last janji lepas ni nak simpan duit kahwin... ehhhh.... K bye semua selamat bershooping 



Hmm masa dah sampai rumah cuba usha balik semua ni mimpi ke aku ni  ... redha jelah kan dah beli pun...





Read More...

Monday, 19 June 2017

Program CSR Ramadhan 2017 bersama Yeos di Teratak Nur Barakah, Shah Alam


Assalamualaikum & Hallo semua... Alhamdulillah di bulan Ramadhan yang mulia ni berkesempatan untuk mengerjakan kerja amal. Terima kasih Yeos Malaysia kerana menjemput Dila menurut serta melibatkan diri dalam Kem Ramadhan Yeos iaitu program Corporate social responsibility (CSR) bersama anak-anak teratak Nur Barakah , Seksyen 2 , Shah Alam. Ini merupakan kali pertama Dila join aktiviti sebegini bersama Yeos Malaysia...



Masa sampai je kami berkumpul di kilang Yeos yang terletak di Shah Alam bersama rakan-rakan blogger yang lain untuk brieffing session... Waaa begitu excited kami semua yelaa first time jejak di Kilang terbesar Yeos sambil tu dapat kenal-kenal staff Yeos... wuuu dorang ni memang sporting abis... 

Kali ni kami rakan blogger dipecahkan kepada dua kumpulan iaitu kumpulan satu dan kumpulan dua... Dimana kami dibahagikan kerja masing-masing mengikut kumpulan yang ditetapkan... 


Yes dah sampai pun kami di kediaman Teratak Nur Barakah, Shah Alam... Terdapat 2 kediaman iaitu lelaki dan perempuan dan seramai 50 kanak-kanak yang kebanyakannya berumur 7 hingga 17 tahun. Mereka disekolah kan disekolah agama... Okay Dila begitu excited sekali nak jumpa anak-anak di Teratak Nur Barakah... Nanti akan ada aktiviti yang akan dilakukan bersama mereka... Haaa tak sabarnya...





Sampai je di Teratak Nur Baraka aktiviti pertama yang kami lakukan adalah mengemas kediaman lelaki dan perempuan disini... Dila dapat kumpulan kedua so group kami mengemas di rumah kanak-kanak perempuan juga berdekatan dengan rumah lelaki... Bukan blogger je yang melakukan aktiviti ni staff Yeos juga turun padang... Walaupun tengah-tengah panas dan penat tapi kami tetap semangat untuk mengemas almaklum lah tengah berpuasa... Lapar dahaga nak pitam semua ada masa ni lah Yeos ada didepan mata... Okay kami tunggu waktu berbuka je...



Aktiviti hari tersebut seua berjalan dengan lancar dan mengikut jadual yang ditetapkan... Selepas mengemas kami turut melakukan aktiviti mewarna bersama kanak-kanak di sini.. Haa Dila suka tengok mereka mewarna semua kreatif-kreatif sangat... Teringat zaman sekolah dulu buat aktiviti macam ni...hihihi... Selepas melakukan aktiviti mewarna kami menyanyi berjemaah bersama anak-anak iaitu tajuk "Kalau rasa gembira tepuk tangan" ... Memang happy sangat masa ni... lagi-lagi masa lawan dengan team lelaki dan perempuan siap ada veris slow motion lagi...


Selepas tu turut mengadakan aktiviti berlakon sambil bercerita "kisah si burung Pipit" masa ni memang teruja masing-masing mendengar cerita daripada pihak Yeos dan dilakonkan sendiri oleh kanak-kanak disini dan pihak Yeos... Terdapat pelbagai watak... Memang pandai kanak-kanak disini berlakon comel je... 

Alhamdulillah aktiviti hari ni semua berjalan dengan lancar dan mereka semua kelihatan sangat gembira dengan aktiviti yang dijalankan.. Dila harap dengan aktiviti ini dapat merapatkan lagi hubungan sillaturrahim dan ukhuwah... Banyak pengalaman yang kami dapat dengan melakukan aktiviti sebegini... Hope coming soon Yeos ada lagi aktiviti menarik bersama Yeos... 

Ok waktu berbuka puasa pun dah tiba... Memang tak sabar nak berbuka puasa bersama anak-anak disini bersama Yeos lagi penambah selera dan hilangkan dahaga waktu berbuka... :) Sebelum tu juga Yeos ada menyumbangkan bantuan Mock Cek bernilai RM1.6k kepada ustazah bagi meringankan beban belanja anak-anak di Teratak Nur dan tidak lupa juga memberi sumbangan duit raya kepada anak-anak disini... Kelihatan jelas gembira sangat mereka... Alhamdulillah...


Untuk maklumat lanjut mengenai Yeos Malaysia boleh mengikuti perkembangan di media sosial..
Jangan lupa follow :

Website : www.yeos.com.my

Read More...