Sunday, 10 December 2017

The Shore Sky Tower, Melaka


Hi semua... Ni semua plan last minute punya pasal.... Sebenarnya kami pergi Melaka nak attend wedding kawan... Tapi Cik Dilla terjebak pulak untuk pergi sini... Wahhh memang betul-betul cabaran untuk seketul Cik Dilla untuk naik tempat tinggi-tinggi ni... Sengaja nak cabar diri sendiri tengok nangis lagi tak naik tempat tinggi ni sebab cik Dilla ni takut gayat...

Mula-mula sampai je The Shore Sky Tower memang cik dilla rasa nak naik ke tak? Tapi dah sampai sini kalau tak pergi rugi lah sebab sini adalah antara tempat yang menarik kat Melaka... Then dengan harga tiket pun murah RM25 untuk dewasa berbaloi sangat k... Dengan harga RM25 dapat juga kami merasa naik tempat tinggi dan nikmati persekitaran Melaka, Chill babe ! Jangan nangis ...

Untuk pengetahuan korang semua The Shore Sky Tower ni dekat sebelah Sungai Melaka je... Memang korang wajib singgah untuk pergi sini... Kalau nak naik ke Sky tower kene pergi ke tingkat 41 , then tukar lift ke tingkat 42 kat situ korang boleh dapatkan tiket ok... Are You Readyyyyy !!! Memang masa mula-mula sampai rasa macam gayat bak hangggg....


Psssstttttt jum tengok-tengok gambar cik Dilla pemandangan waktu malam memang cantik :)





Kat atas tu ada ikan 

Pemandangan dari tingkat 42


Bersama cik www.ienaeliena.com

Boleh nampak kat bawah tau....

Alahhh sejuknya angin kuat sangat...



 












Teropong hati awak ...ehhh



Yeayyy Cik Dilla memang berpuas hati sangat dapat naik sini... Angin kuat rasa gayat pun hilang ... So amacam ? ada nampak Cik Dilla happy tak? hihihi

Cik Dilla nak share info sikit kalau korang nak pergi sini :

Harga tiket adalah RM25.00 (Dewasa) & RM18 (Kanak-kanak)

Waktu : Ahad- Khamis : 10.30am - 10.00pm & Jumaat - Sabtu : 10.30am - 11.00pm

Telefon : 06 288 3533


Ok ni saje dari Cik Dilla ,,, Dah lama tak update blog sebenarnya... InshaAllah kalau sempat Cik Dilla akan update lagi tempat-tempat best .... Muahhh cikettt ....

Terima kasih kerana sudi membaca <3

Read More...

Saturday, 2 December 2017

I Love KL , Dataran Merdeka, First time bergambar disini

I Love KL 
Yeayyy... Cik Dilla pertama kali bergambar kat sini biasa lalu je... ok walaupun nama je tinggal kat KL tapi mana lah nak bergambar kan? Ni sebab cousin Cik Dilla dari Jakarta datang Malaysia dia minta Cik Dilla nak bergambar kat sini....

So Cik Dilla nak kongsikan buat korang yang nak bergambar tempat cantik-cantik or tempat bersejarah boleh datang disini ye?

Lokasi kat Dataran merdeka Kuala Lumpur... Sebenarnya banyak tempat menarik kat KL ni yang Cik Dilla sendiri belum pergi...So ni update yang Cik Dilla nak kongsikan korang ok...



Masa ni bergambar kat sini sementara nak menunggu orang beratur ambil gambar I Love KL... Saje je tau Cik Dilla nak update untuk I Love KL ni... Hope kepada yang datang Dataran merdeka boleh beratur ambil gambar I Love KL... Tadi memang ramai pelancong yang datang untuk bergambar... Cik Dilla rasa cik Dilla je yang daripada KL... Hihihi










View kat sini memang cantik tau korang terutama pada waktu malam... Bangunan belakang tu memang cantik.... Cik Dilla nak kongsi semua gambar Cik Dilla boleh tak?







Terima kasih kerana membaca korang....

Janji akan update best2 lagi....


Read More...

Friday, 1 December 2017

OOTD with blouse by Zulaikhazulkifli


Assalamualaikum & Hai semua... Cik Dilla antara penggemar baju blouse ... Dalam gambar ni Cik Dilla OOTD dengan blouse by @zulaikhazulkifli korang boleh tekan link ni untuk direct ke IG ok banyak blouse lawa-lawa daripada Zulaikha Zulkifli... Wajib follow tau... 

Yang penting material baju dia Cik Dilla selesa menggunakannya.... Selain itu, sesuai juga dipakai semasa pergi kerja or pergi event....





Memang jatuh cinta abis dengan blouse zulaikhzulkifli ni... Selain tu , terdapat juga banyak warna selain warna kelabu ni.... )



Pergi kemana tu?pergi kehati awak lah.... haaa korang cepat-cepat lah serbu IG zulaikha Zulkifli terdapat juga design yang cantik-cantik lagi...  Baju ni sesuai kepada ibu yang sedang menyusukan bayi sesuai lah untuk gunakan... sebab baju tersebut terdapat zip dibahagian hadapan yang sangan flexiable :)






Terima kasih kerana membaca blog Cik Dilla :)





















Read More...

I City Shah Alam bersama keluarga




Akhirnya Cik Dilla dan keluarga  terjebak juga untuk pergi ke I-City Shah Alam ni.... Kira kalau pergi I-City ni bukan first time lah sebelum ni pergi dengan saudara-saudara atau dengan kawan-kawan je... Cuma nak berjalan dengan parents je belum ... Hari ni berjaya juga pujuk sang bapa untuk tutup kedai satu malam ni.... 

Memang kat sini view dia lawa dengan pokok berlampu liplap2 lepas tu banyak permainan yang best-best korang... Tapi cik Dilla sempat main satu je rugi lah datang dari jauh tak cuba untuk main aktiviti yang ada... 

Dilla berjaya juga untuk pujuk ayah mama untuk naik benda alah ni ok... Harga untuk naik ni satu kepala RM10 dan wajib untuk ambil tiket , tiket berharga RM10....


Ok naseb bila kat atas dorang happy :)


Dulu masa 1st time naik gayat lah menjerit-jerik.. sekarang dah steady

Hi awaa...
Muka gemok Cik Dilla

Yang ni pemandangan dari atas... Cantikkan?

Yang ni pemandangan dari atas... Cantikkan?






Cik Dilla excited betul nak ambil gambar... nasib lah abang aku ni photographer boleh suruh dia ambil gambar... hihihi



Now yang kat bawah ni semua gambar Cik Dilla... Ok sebelum ni datang sini gambar semua malap je sebab tu tak share... Bila dapat gambar yang cantik baru nak belanja semua gambar... Korang kene datang sini ok? tak dapat pergi korea datang sini je...hihihi







Cik Dilla suka sangat bergambar kat sini cantik giler lah lampu dengan view dia... Next time kalau pergi memang cikDilla akan main semua game dia...
Satu-satunya anak kesayangan ayah saya

:D

Awww sweetnya mama dengan ayah







 Nah gambar yang ada kat I-City Shah Alam...Tak boleh move on dengan semua gambar ni...

Terima kasih kerana membaca :)


Read More...