Monday, 22 May 2017

Selamat pengantin baru Aiin Azlan aka Evi

Dari kiri ... Dilla , Tasha . Evi & rara

Selamat pengantin baru Evi & suami... Akhirnya kahwin juga kawan aku sorang ni... Tahniah Evi... 

Kami memang rapat walaupun jarang jumpa aku rajin je nak call.. Kadang-kadang aku yang macam biskut...  Sekejap ada sekejap ada...

Citer dia dulu kan ramai orang ingat aku akan kawen dulu, lepas tu tasha then avi or rara... End up orang yang tak disangka-sangka akan kawen dulu... Oh hebat kan kuasa Allah... Jodoh tu semua rahsia dia... Apa pun aku doakan kawan-kawan aku sentiasa happy bersama orang tersayang... Amin ... semoga kekal sampai ke anak cucu ye korang semua...

Citer dia minggu ni aku dah plan taknak pergi mana-mana... nak spend time dengan korang je... rara pulak dah stay rumah aku nak g wedding evi,,, tetiba kawan aku si comel tasha ni pergi buat hal pulak.. haa dia ingat wedding evi tu Ahad minggu depan dia pun punya excited amek cutti minggu depan... Ok itu sangat comel... tak dapat nak spend time lama sikit... 

Tak apa next time k haa tunggu lah i punya date... 




Read More...

Sunday, 21 May 2017

Aku tak kisah

Aku seorang jenis yang tak kisah,
Aku sejenis tak kisah orang nak cakap aku ni tak ada perasaan,
Aku tahu siapa diri aku,
So aku tak kisah,

Kadang-kadang orang suka ambil kesempatan disebabkan aku ni sejenis tak kisah,
Aku perasan , Tapi aku buat tak kisah,
Aku berpura-pura tak tahu & tak ambih kisah,
Sampai orang tegur aku tak boleh ambil tak kisah orang ambil kesempatan kat aku,
Tapi aku buat tak kisah...
Aku bukan bodoh sebab tak ambil kisah,
Aku cuma nak nak belajar daripada pengalaman,
Tapi mungkin disebabkan aku jenis tak kisah orang senang nak memperbodohkan aku,
Tapi aku perati je dan sambil buat tak kisah,


Bagi aku in Sha Allah ada hikmahnya sebab aku nak belajar dengan gelagat orang... Macam-macam orang ada... 

Its ok, im flexiable person... Enjoy life

Read More...

Wednesday, 17 May 2017

Asianic Bersiaran Di Radio Bernama FM 93.9


Assalamualaikum & Hallo guys... Buat followers page Asianic Halal... Untuk pengetahuan semua Asianic Halal telah bersiaran Di Radio Bernama FM 93.9  pada 15 May 2017 ... Asianic Halal telah mengadakan contest pemenang hari ibu dan telah dipromosikan di Radio Bernama... Ramai juga tau yang dah join...




Dila sebagai pihak marketing di syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd sangat bangga dengan yakin produk Asianic boleh pergi jauh... Alhamdulillah pihak media juga sangat yakin dengan produk Skin Care Asianic Halal...

Selama Dila bekerja bersama syarikat sekarang ni berpeluang juga untuk memasuki ke station radio... Kalau sebelum ni Berpeluang masuk ke Asyik FM untuk kali pertama... Pernah juga jejak ke Trax Fm buat kali kedua... Genap tahun kedua dila jejak ke Radio Bernama untuk mempromosikan produk penjagaan diri Asianic yang dipromosikan oleh Puan Leny Adam selaku Pengarah  pemasaran Syarikat Wonderland Primary S/b... Minggu lepas juga Asianic Halal telah bersiar di Bernama TV... 

Kepada pengikut setia Asianic Halal yang terlepas siaran radio Bernama boleh tengok secara live juga ya bagi mengikuti perkembangan Asianic Halal...:) Lepas ni akan ada lagi contest :)




Kepada yang ingin mencuba produk skincare Asianic Halal boleh dapatkan di Aeon Big, Aeon wellness, Guardian, Giant. Untuk dapatkan di talian boleh dapatkan di Lazada , 11 street & Aladdin Street...

Selamat berspa ye.. Jangan lupa mengikuti perkembangan Asianic Halal...

Terima kasih kerana membaca....

Read More...

Buffet Ramadhan 2017 di Restoran Streat Thai , The School , Petaling Jaya


Assalamualaikum & Hallo... Tak lama lagi bulan Ramadhan yang mulia bakal tiba... Pastinya ramai yang mencari tempat berbuka puasa yang seronok dan pastinya enak untuk kita jamu bersama keluarga dan orang tersayang... Semasa berpuasa pastinya kita teringin nak makan macam-macam... Semua benda kita nak makan betul tak? So Dila nak berkonsi sedikit secara terperinci tempat berbuka puasa yang enak dengan masakan Thailand...Kot-kot masa bulan Ramadhan  last-last minit je korang teringin nak makan masakan Thai... Haaa korang boleh je pergi di Restoran Streat Thai , The School , Petaling Jaya.... Dila juga tak terlepas peluang untuk hadir ke majlis preview Buffet Ramadhan bersama rakan blogger untuk berkongsi tentang Restoran Streat Thai disini....

Masakan Thailand antara masakan yang popular yang menjadi kegilaan semua orang ...  Siapa yang tak suka masakan Thailand memang rugi lah... Lagi-lagi dengan menu makanan terkenal masakan Thai iaitu Tom Yam dengan kuah-kuah masam pedas dia memang peh... Terliur... Banyak lagi menu-menu masakan Thailand di Restoran Streat Thai... Jadi tak rugi korang berbuka puasa kat sini tau... 


Di Restoran Streat Thai terdapat pelbagai menu yang menarik yang disediakan terdapat lebih daripada 60 menu yang pastinya sangat menyelerakan... Di restoran Street Thai merupakan makanan sebenar daripada Thailand yang dibawa ke Malaysia pastinya korang boleh merasakan di Restoran Street Thai...  Tukang masak juga adalah daripada  Chiang Mai, Chiang Rai, Pattaya, Nakhon Ratchasima, Bangkok dan Hat Yai. Setiap mengkhususkan diri dalam pelbagai jenis makanan jalanan Thailand tawarkan yang terdapat di Streat Thai...

Antara menu-menu buffet yang disediakan di Restoran Streat Thai :









Di Streat Thai terdaat juga Lamb hop , Beef Striploin dan Grilled Squid... 

Selain tu terdapat juga sayur-sayuran seperti kangkung , Kailan Ikan Masin, Terong, Mixed Vegetables. Terdapat juga pelbagai jenis sup seperti Cabbage Chicken Soup dan Tofu Soup with Minced Chicken.

Memang Dilla berpuas hai dengan masakan di Restoran Streat Thai... Banyak menu yang telah dila rasa semuanya memang terbaik... In Sha Allah kene repeat lagi makan di Restoran ni...
Price :
Promotion Start booking 7 days in Advance : RM39.90
Normal Price : RM49.90 (Children 6 to 12 R,19.90)

Untuk maklumat lanjut :
Alamat 
(Jaya One) 100-G.001 The School
 No.72A, Jalan Universiti, Petaling Jaya 46200 Selangor.

Masa :
Setiap hari dibuka pada jam 7.00 pm - 9.30 pm


Media Soial :

Contact Nomber for booking :
03 74 96 1297

Apa pun Dila nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang mulia...

Terima kasih juga kerana sudi membaca blog www.dillaleez.com
Read More...

Tuesday, 16 May 2017

Me , Myself & I - about me




Hello.... Me , Myself & I ... Ni semua tentang diri saya...Nama diberi Nurul Fadhila Binti Yazirman. Nama panggilan Nurul, Dila , Lulul & whatever uols nak panggil saya apa... hehe... Biasa kalau nama panggilan Dilla tu nama komersial untuk kerja and kawan-kawan panggil dilla  panggilan Nurul or lulul nama panggilan dalam family... Lulul tu sebab kita masa kecik-kecik pelat nak sebut tapi sampai sekarang masih melekat lagi panggilan tu dalam family... hahaha... Berumur 23 tahun pada tahun 2017. Ok status saya ialah saya masih tettttttt... biarlah rahsia sebab jodoh tu rahsia Allah...

Tarikh Lahir 

Dilahirkan pada 26 Dec 1994 di HBKL... Ok lambat lagi nak masuk 23 tahun tunggu hujung bulan nanti... Jangan lupa gift untuk saya :)

Stay di Ampang

Untuk pengetahuan semua Dila stay kat Ampang, Memang dari kecik stay kat Ampang dengan family dulu Sekolah pun kat Ampang...
Masa darjah 1 - 3 Sekolah kat Sek Rendah Ampang  Campuran
Masa darjah 3 - 6 Sekolah Agama Arab tau... Dila sekolah kat Sekolah Rendah Islam Ilmi... Kat Ampang Jaya...
Masa form 1 setengah tahun je sekolah kat Ilmi sampai bulan 5 kalau tak silap lepas tu berhenti sekolah...
Form 2- Form 5 Dila sekolah kat SMK Tasek Permai , Ampang...

Sambung Diploma di Multimedia College Kuala Lumpur course Management with Multimedia...

Suka buat apa

Dila suka buat blog, suka jalan-jalan dengan kawan tengok movie, suka jumpa orang, suka tentang kecantikan dan fashion dan suka kerja...

Suka makan nasi padang, suka makan pedas-pedas... Kalau tak pedas tak sodappp... suka makan steamboat, Suka makan-makan apa-apa je janji boleh dimakan... hahahaha

Pekerjaan Sekarang

Nak tahu Dila kerja apa pasti ramai orang yang confius sekarang ni Dila kerja apa kan?  memang ramai kawan Dila tanya apa pekerjaan Dila sekarang... ada yang tanya kau ni artis ke sekarang? pelakon ke?hahaha ... ehh lagi kelaut kan? Senang citer semua kerja Dila buat yang penting Dila bukan full time blogger, ni hanya hobi Dila nak sharing je... Tapi ada juga terima job job berblogging ni... Alhamdulillah tu namanya rezeki ... Kalau dah  buat blog ni ada lah sikit dila buat short film untuk cari pengalaman je...Tapi kalau korang nak tahu Dila kerja sebagai Personal Assistant to CEO dibawah syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd... ramai dah tahu kan bos Dila is Ladybosss.... Tapi ladybosss i lain daripada yang lain... syukur dapat ladybosss yang ok dan seorang yang sangat memahami... Haaa yang best nya dia seorang flexiable tau... Buktinya dah 2 tahun Dila bekerja tempat yang sama... Alhamdulillah rezeki kat sini... banyak benda baru Dila belajar... Office Dila bekerja di Petaling Jaya Taman Desaria... Okay jauh kan? hari-hari ulang alik Ampang ke PJ... Ok je dapat kerja jauh dari rumah(sebenarnya takde lah jauh mana kalau dah biasa ulang alik) actually jauh perjalanan luas pengalaman kan? ehh betul tak ye kata pepatah ni?

Ok guys Terima kasih kerana membaca tentang saya... Kalau jumpa tegur-tegur saya tau? saya tak sombong tau....

Oh ye... dah follow ig Dila ke belum? Jangan lupa follow Ig @dillaleez & add kita kat fb juga ya...



Read More...