Friday, 16 February 2018

Melihat keindahan pelangi di Air Terjun Pelangi , Sg Lembing , Pahang

Hi guys.... Sape ada terscrool Instagram Dilla hari tu pasti ternampak satu gambar dimana Dilla dan rakan-rakan ada bergambar dengan Pelangi di Air Terjun Pelangi... Haaa so sempat Dilla nak update blog dan gambar-gambar kami yang banyak semasa di lokasi haritu.. Almaklumlah Dilla sendiri bukan gemar nak update gambar banyak-banyak sebab kite ni pemalu orangnya wak... jadi korang boleh tengok sendiri di blog Dilla ni k....

Well asyik bekerja sekali sekala kena lah bercuti untuk ambil mood baru dan pergi ketempat baru . Tapi kalini Dilla dan rakan-rakan sendiri pergi ketempat yang menarik dimana kami lihat sendiri keindahan pelangi... Air Terjun Pelangi ni terletak di Sg. Lembing , Pahang perjalanan kami dari KL mengambil masa lebih kurang 2-3 jam gitewww......


Memang tak sangka akhirnya Dilla dapat juga pergi kesini disebabkan tengok filem Pinjamkan Hatiku lakonan Aida Jebat jadi dila teringin sangat nak pergi kesini nak tengok real pelangi...

Untuk pengetahuan korang kalau nak pergi kesini mengambil masa daripada homestay ke air terjun pelangi lebih kurang 1 jam menaiki 4wd dan disini kami lalu liku-liku anak sungai dan hutan... Memang bagi Dila sendiri perjalanan ke Air Terjun Pelangi agak sukar dengan laluan batu-bata dan berlecak, tapi best sangat pengalaman yang paling tak boleh lupa semasa pergi kat sini holiday dengan kawan-kawan melihat keindahan alam sekitar...


Kami bangun seawal 5 pagi untuk persiapan pergi ke Air Terjun Pelangi dan pastikan sebelum berangkat  tu kena makan dulu ... Tepat pada jam 5.45 tourist guide jemput kami menaiki 4wd ada juga kumpulan yang lain naik sekali untuk ke Air Terjun pelangi...

Semasa perjalanan ke Ait Terjun Pelangi Tourist Guide berhenti untuk melihat Matahari terbit lebih kurang pada jam 8 pagi ...Memang segar sangat pagi-pagi dalam hutan ni sambil nak tengok matahari terbit.... hehhhhh....

Naik 4wd ke air terjun pelangi

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
Haaa nampak tak kat bekang tu setengah kumpulan ada yang dah lalu di air yang deras...

Air Terjun Pelangi, Sg Lembing

Setibanya di sungai yang terakhir ni Dila ingat dah sampai ke air terjun... Bukan terus sampai ke Air terjun pelangi ye kami kena mendaki menuju ke air terjun lebih kurang 1 jam gitew dan dijaga oleh tourist guide setiap kumpulan....Tapi belum lagi Haaa bersiap sedia lah ye untuk kami redah air sungai yang deras tu... Rasa memag agak mencabar juga lah.... Tapi semua dalam keadaan selamat...

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Yeayyy muka nampak relex dalam hati Ya Ampun takut nya lalu air sungai yang deras ni takut hanyut je lah... Alhamdulillah selamat juga lah lalu liku-liku air sungai yang deras  ni... Rasa juga pengalaman lalu di air yang deras... Maybe next time kalau pergi ke Air terjun Pelangi tidak perlu lalu di laluan air yang deras... Seperti di dalam gambar Dilla ni... Jambatan sedang dibina... Tapi tak sure bila siap... hihihi

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
Yeayyy akhirnya dah sampai di Air terjun pelangi.... Tapi masa sampai Pelangi belum muncul lagi....

Subhanallah cantik nya Pelangi....

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
Dah lama sebenarnya tak hiking... Kali ni memang kene mendaki sikit... Jangan risau laluan tunjuk arah dan berapa meter akan sampai lagi semua ditunjuk... 

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
Thank you kak iena , kak noor dan zai... I happy sangat dapat holiday dengan korang sebab semua sekepala dan kaki jalan... Kami disini 3 hari 2 malam memang betul-betul spend time untuk keluar tanpa berehat di homestay kecuali waktu malam nak tidur... Malam-malam pun kami ada buat aktiviti main game ... 

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing 


Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
 Masa ni kelihatan warna pelangi agak tidak jelas... Disebabkan terlindung oleh awan... Ehh betul tak? Tapi still boleh nampak warna pelangi kat belakang tu...

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing
Paling best moment kat sini , pihak tourism guard menyediakan kami maggie cup dihidang sekali dengan air milo sambil menlihat keindahan pelangi.... Waktu kami disini warna pelangi adalah lebih menyerlah dan cantik berbanding dihari lain.... rezeki kami dapat melihat warna pelangi yang menyerlah....  Alhamdulillah.... You all kalau nak pergi hiking sambil nak tengok keindahan pelangi boleh lah datang sini k...





Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing , Pahang

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

Bajet percutian ke Sg Lembing Air Terjun Pelangi :


1. Homestay :

Dilla dan rakan-rakan menginap di homestay Pollock View Resort bertempat di Sungai Lembing . Masa untuk ke Air Terjun Pelangi lebih kurang 1 jam ... Harga untuk Homestay adalah RM520.00 untuk 2 malam.  

2. Dinner malam pertama , Nasi Goreng Din Roti Canai :

Habis bergambar kat jambatan kami decide untuk makan dikawasan kampung yang berdekatan homestay kami... Haaa malam tu kami makan Nasi Goreng je... Harga yang dikenakan adalah RM6.00 inc air..

3. Air Terjun Pelangi :

Untuk pergi ke Air Terjun Pelangi kos yang diperlukan adalah RM60.00 termasuk permit memasuki ke Air Terjun Pelangi berharga RM10.00 . Pihak tourist juga akan menguruskan makan minum untuk pengunjung semasa di Air Terjun Pelangi iaitu Maggie cup dan juga Air Milo.

Harga untuk menaiki 4wd adalah RM20.00 iaitu termasuk dengan harga RM60.00 ...

Sebelum untuk mendaki ke aitr terjun Pelangi . Pengunjung diminta untuk memakai kasut yag sesuai untuk mendaki..... Oleh itu, disana juga menyediakan kasut untuk disewa dengan harga RM3.00


3. Dinner di Ana Ikan Bakar , Kuantan.

Dila sarankan juga kalau korang nak dinner nanti boleh pergi makan kat Ana Ikan Bakar banyak menu-menu seafood yang disediakan guys memang berbaloi makan dekat sini... Bajet kami makan 4 orang adalah RM82.00... 

Haaa kira-kira bajet untuk setiap orang adalah RM250.00 - RM300.00 guys sekali dengan minyak & Tol semua... bajet untuk Air Terjun Pelangi memang berbaloi lagi-lagi jika pergi beramai-ramai memang lagi jimat...


Air Terjun Pelangi , Sg Lembing

TIPS MENDAKI AIR TERJUN PELANGI

1. Pastikan pemandu pelancong ialah yang berdaftar, bertauliah dan profesional
2.Patuh dan pastikan jelas pada setiap arahan pemandu pelancong
3. Pastikan memakai pakaian sukan, terutama kasut yang sesuai (di Pekan Sungai Lembing terdapat 4. kedai menjual kasut yang sesuai)
5. Bawa beg kalis air yang tahan lasak untuk simpanan barang elektronik dan lain-lain
6. Elakkan membawa barang yang tidak perlu
7. Bawa bekal makanan (sekiranya perlu) dan setidak-tidaknya sebotol air mineral
Dan di mana-mana sekali pun, jagalah tingkah laku dan bicara
7. Untuk dapatkan pemandangan pelangi yang lebih besar dan menakjubkan, pastikan anda tiba pada jam lebih kurang 9 dan 10 pagi.

Terima kasih kerana membaca...
Read More...

Tuesday, 13 February 2018

KSP menyerahkan 30 000 Kad NGO Negaraku kepada NGO dan Koperasi berdaftar


Pada 10 Ferbuari 2018 , 30 kad NGO telah diedarkan secara percuma oleh Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) kepada NGO dan koperasi berdaftar dan buat peringkat permulaan 50 NGO yang hadie untuk menyertai Program Komuniti Digital NGO Negaraku di Dewan Perdana Felda. 



Program Komuniti Digital NGO Negaraku turut memperkenalkan Mobile App NGO Negaraku yang hanya boleh diekses oleh pemegang kad NGO Negaraku untuk menikmati tawaran pembelian barangan terpilih dengan harga terbaik, Mobile App ini mempunyai kepelbagaian aplikasi yang bersesuaian untuk digunakan oleh NGO dan ahli-ahli termasuklah aplikasi pengumpulan derma dan sumbangan secara digital untuk tujuan membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.



Mobbile App NGO Negaraku ini dibangunkan bagi membentuk kerjasama antara NGO-NGO Negaraku khususnya dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui jalinan usahawan dan penawaran berkelompok.

Pengasas KSP , Dr. Mohd Zamri Noordin berkata, program ini merupakan acara sulung yang disediakan khas untuk semua ahli NGO di Malaysia dengan keistimewaan yang luar biasa.

"Mobile App ini dibangunkan untuk memupuk perpaduan Masyarakat khususnya kalangan ahli-ahli NGO dan koperasi.
"Program Komuniti Digital NGO Negaraku diuruskan secara sosial ebterprise bagi memastikan setiap peserta dapat menikmati manfaat yang berganda," 
Dalam pada itu, Ketua Program Komuniti Digital NGO Negaraku Dr Nur Hadi berkata ,

"Penyampaian mesej sepenuhnya program ini turut dipaparkan melalui reka bentuk Kad NGO Negaraku yang secara umumnya membawa ke arah pembentukan masyarakat yang bersatu padu."

Pada peringkat pengenalan ini terdapat beberapa syarikat yang turut mengambil bahagian untuk memberikan tawaran harga terbaik termasuklah Ez Ride, Kaspersky, comfortreflekxologi.

Antara tetamu terhormat yang hadir pada majlis tersebut adalah Datuk Ismail Kijo (Ketua Umno Bahagian Ampang) , Datuk Abdul Halim Tuah Rahmat (Pengarah Biro 'Reapid Response' GST Jabatan Perdana Menteri) Datuk Abdul Fatah Abdullah, Presiden Angkasa , wakil persatu , ahli pengeluar produk.

LATAR BELAKANG KELAB SAHABAT PERSAUDARAAN  

Kelab Sahabat persaudaraan adalah sebuah kelab yang berdaftar di bawah Pendaftaran Pertubuhan atau ROS.

Kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarela Profesional dan kumpulan kelab ini dibentuk melalui gabungan Sukarelawan Profesional dan kumpulan berpengalaman untuk bersama mencurahkan idea dan kepakaran bagi melahirkan program-program berkualiti berteraskan Pendidikan dan Kebajikan untuk memperkenalkan kepada Masyarakat.

Mengembangkan ekonomi digital dan transaksi tanpa tunai

Program Komuniti Digital NGO Negaraku diperkenalkan oleh Kelab Sahabat Persaudaraan berteraskan 3 prinsip:

1. Menhubungkan Kerajaan NGO dan ahli-ahli NGO termasuk koperasi dalam era digital berteraskan semangat Negaraku.

2. Mengeratkan kerjasama dan memupuk semangat bantu-membantu antara satu sama lain mengikut keperluan sebenar.

3. Mendidik Masyarakat  untuk berbelanja secara bijak dan berhemah.

KONSEP KOMUNITI DIGITAL NGO NEGARAKU

Membentuk sebuah platform bagi menggabungkan kerjasama diantara NGO-NGO  termasuk koperasi di dalam aktiviti sosial dan ekonomi melalui  Jaminan Usahasama dan penawaran berkelompok.

NGO serta ahli-ahli bekerjasama dan membentuk gabungan kumpulan yang kukuh dan berkesan  dengan manfaat e-platform & Fin-tech , bermatlamat untuk menggabungkan Kerajaan dan NGO  di atas platform digital.
Read More...

Tuesday, 23 January 2018

Traveloka Fly & Win CNY 2018 Contest - Hadiah tiket pakej percutian yang sangat menarik

Traveloka Fly & Win CNY 2018 Contest - Menawarkan Hadiah tiket pakej percutian yang sangat menarik | Assalamualaikum & Hai semua ... Setiap orang pasti mengimpikan percutian yang sangat menarik bersama keluarga dan orang tersayang....  Tidak kira percutian tersebut didalam atau diluar negara... Pasti korang semua tidak akan lepaskan peluang untuk menikmati percutian yang boleh melakarkan memori menarik bersama tersayang.... 

Setelah penat bekerja seharian tidak salah untuk kita pergi bercuti bagi menenangkan fikiran dan mencari semangat baru bagi memulakan sesuatu matlamat yang ingin dicapai...

Oleh itu, perancangan percutian adalah sangat penting bagi Cik Dilla lagi-lagi sempena CNY 2018 maybe hari tersebut Cik Dilla akan mengambil kesempatan untuk holiday . Kebetulan setelah Cik Dilla scroll di Facebook Traveloka telah mengadakan contest sempena CNY 2018 ... Haaa korang nak tahu contest apa? Baca lebih lanjut ok?

Untuk pengetahuan semua, TRAVELOKA telah menganjurkan Contest sempena CNY 2018 setelah cik Dilla baca syarat penyertaan dan hadiah yang ditawarkan daripada Traveloka juga sangat menarik... Of course hadiah yang ditawarkan adalah pakej percutian di tempat-tempat menarik seperti bercuti diiluar dan didalam negara...So, Cik Dilla juga tidak akan lepaskan peluang tersebut untuk menyertai contest yang dianjurkan oleh Traveloka.

Kepada yang telah membaca blog Cik Dilla korang pun boleh join Contest ni juga ye... Hmmm... Tanpa korang sedar CNY pun dah nak dekat... So lebih baik korang adakan aktiviti yang berfaedah seperti pergi bercuti... 


Tips untuk pergi bercuti of course korang kena rancang percutian korang... Seperti cari harga tiket yang murah dan juga hotel yang murah dengan harga yang berbaloi.... Walaupun Cik Dilla sendiri lebih prefer untuk servey di laman web yang lebih trusted untuk Cik Dilla servey-servey harga hotel bukan lagi laman web TRAVELOKA . Kenapa Cik Dilla prefer memilih Traveloka, adalah  kerana Traveloka selalu menawarkan harga yang sangat berbaloi dan sangat berpuas hati, malah percutian Cik Dilla sendiri menjadi teratur.. So kepada yang ingin pergi bercuti korang wajib untuk servay harga tiket dan hotel di laman web https://www.traveloka.com/en-my


Traveloka juga antara laman web mesra pengguna semua nya mudah dengan hanya perlu download aplikasi traveloka di play store iaitu korang hanya mencari destinasi percutian korang dihujung jari. Hanya taip destinasi percutian dengan Traveloka pasti tidak akan menghampakan kerana harga yang ditawarkan sangat berpuas hati... Malah laman web Traveloka juga antara laman web yang sangat popular...

Traveloka antara laman web yang mesra pengguna dan terkenal



Seperti di perenggan diatas, Cik Dilla ada mention tentang contest sempena CNY 2018 yang dianjurkan oleh TRAVELOKA ....  Korang boleh baca lebih details dengan lebih lanjut bagaimana untuk menyertai contest tersebut....

Mudah je guys!!! Korang hanya perlu main permainan dan kumpul markah paling tertinggi akan memenangi tiket kapal terbang dan penginapan ke luar atau dalam negara... Haaa menarik tak? Permainan dia pun comel je... Dah main sekali pasti nak main lagi... hihihi....

Play the Game with Traveloka
Okay guys... Jum kita mulakan permainan tapi dengan syarat korang baca dulu sebelum nak memulakan game ni ok....

Make sure sebelum nak main game like fan page Traveloka terdahulu KLIK DISINI !!!

CNY Contest 2018 terbuk untuk semua warnagegara Malaysia yang berumur 18 tahun keatas

1. Tekan link untuk keterangan contest KLIK DISINI
2. Baca arahan permainan sebelum memulakan permainan
3. Tekan anak panah untuk memulakan permainan.
 4. Sentuh skrin telefon anda supaya burung boleh terbang untuk memulakan permainan (Serious permainan ni sangat menarik)
5. Kumpul Traveloka Ang Pow sebanyak yang boleh untuk kumpul point.

6.Selepas korang main jangan lupa share di Facebook ya... Boleh ajak kawan-kawan untuk join contest ni...

Cik Dilla prefer untuk korang main game ni guna fon tau... Sebab mudah untuk korang control burung untuk terbang.. hihihi

Hadiah yang menarik menanti anda jika kumpul skor yang tertinggi.... 

Tiga pemenang utama skor yang paling tinggi Hadiah Traveloka Fly & Win CNY iaitu :

a) Pemenang Hadiah Utama akan memenangi perjalanan ke 6 hari 5 malam di Seoul (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2 orang.

b) 1st Runner Up akan memenangi perjalanan ke 5 hari 4 malam di Phuket (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2 orang.

c) Runner 2 akan memenangi perjalanan ke 4 hari 3 malam di Langkawi (Penerbangan dan penginapan sahaja) untuk 2  orang.

Hadiah untuk berkongsi Cabaran Traveloka Fly & Win CNY di Facebook adalah seperti berikut:

a) Dua baucar Traveloka RM1000. Terdapat hanya dua pemenang di mana setiap pemenang memenangi baucer Travel (1) RM 1000 Traveloka.

Tempoh Peraduan akan dijalankan dari 00:00 dari 22 Jan 2018 hingga 23:59 PM, 28 Feb 2018 ("Tempoh Peraduan"). Pihak Penganjur berhak untuk memendekkan atau memanjangkan Tempoh Peraduan jika dianggap perlu tanpa perlu memberi notis terlebih dahulu.



So guys.... Korang jangan lepaskan peluang ni tau... Hadiah yang ditawarkan adalah sangat berbaloi untuk semua pembaca... Jangan lupa 

Cik Dilla juga  doakan semoga rezeki korang untuk menang Contest ini untuk korang bercuti bersama orang tersayang... 

Untuk Join contest  boleh KLIK DISINI ya...
Rancanglah percutian dengan bijak di laman web https://www.traveloka.com/en-my/

Good Luck guys ! Happy New Year 2018 !!!

Layan video ni kejap... 

Read More...

Saturday, 20 January 2018

Teknik make up yang mudah by MUA Onie Yusof & MUA Nadia Zainol



Hi semua.... Cik Dilla pasti ramai wanita diluar sana yang suka make up.... Cik Dilla juga tak lepaskan peluang ni untuk hadir ke kelas teknik make up daripada dua orang MUA yang sangat berpengalaman iaitu MUA Onie Yusuf dan MUA Nadia Zainol di Bangi.... Oleh itu Cik Dilla sendiri tak lepaskan peluang ni untuk kongsikan dengan semua pengalaman belajar kelas make up bersama MUA ...


Cik Dilla rasa sangat teruja untuk terus belajar teknik make up yang betul walaupun hari-hari pergi kerja make up tapi Cik Dilla masih perlukan ilmu untuk belajar make up ... ha ha almaklumlah u ols kalau Cik Dilla sendiri yang make up selalu look  capuk asalkan pakai make up dah sudah lepas tu Cik Dilla akan frust sendiri bila tengok make up yang tak cantik selalunya selepas pakai make up Cik Dilla sendiri hadapi masalah kulit muka yang kusam... Maybe kalau pergi ke kelas make up sendiri MUA akan kongsikan tips untuk penjagaan muka sebelum make up... Tak rugi uols MUA Onie Yusof dan MUA Nadia Zainol sangat pakar dalam bidang make up oleh itu Cik Dilla nak kongsikan bersama korang semua pasal MUA yang sangat berbakat dalam make up...

Selain tu banyak juga tips yang ditongsikan oleh mereka.... Sampai hari ni Cik Dilla amalkan tips yang dikongsikan oleh MUA...

SESI PETAMA : MUA NADIA ZAINOL

Untuk sesi pertama kelas make up berlangsung yang diajar sendiri oleh MUA Nadia Zainol. Teknik yang diajar oleh MUA Nadia Zainol adalah teknik yang simple iaitu teknik "Natural Look". Teknik tersebut sangat sesuai digunakan  untuk daily make up ... Walaupun simple dah natural look tapi boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas make up...Cik Dilla suka teknik yang simple yang diajar sndiri oleh MUA Nadia Zainol... Yang paling penting bahagian mata tu memainkan peranan untuk kita kelihatan lebih anggun...

Memang Cik Dilla sendiri tak lepaskan peluang untuk belajar make up terutama nya make up pada bahagian mata,,, Sebab Cik Dilla sendiri mengalami masalah eye bag & eye circle...

Make up by MUA Nadia Zainol

Make up by MUA Nadia Zainol 





Ni hasil selepas make up oleh MUA Nadia Zainol.... Serious Cik Dilla suka kalau makeup look simple macam model ni... 

SESI KEDUA MUA ONIE YUSOF

Sesi kedua pula kelas make up diajar oleh MUA Onie Yusof... Kalini MUA Onie Yusof ajar teknik makeup iaitu Half Crease... Half Crease make up MUA tersebut memainkan peranan penting semasa make up dibahagian mata dan bermain warna eyeshadow...

Yang penting juga kalau nak make up cantik kena banyak praktis tau korang....
Make up by MUA Onie Yusof






Jum korang tengok video diatas ni.... Video ni hasil make up MUA Onie Yusof ...


 MUA bersama model... Cantikya hasil sentuhan mereka kan... 

Jum korang boleh follow MUA di Instagram :

Yeayyyy ... Kami dapat sijil kelas make up... Terima kasih kepada MUA yang sudi memberi tunjuk ajar dan ilmu make up... Selepas ni boleh lah cik Dilla cantik-cantik ye...

Part paling best bila dapat barang sponsor.... Terima kasih kepada pihak sponsor kelas Make Up pada harini .

Produk ditaja oleh : 

lmbeautycosmetics - Brush make up & sponge
zulaikhazulkifli - Baju Blouse
chadiyuaishah_shop - Eyeshadow
glowskin- Serum


Masa datang class make up sejujurnya muka Dila sangat lesu. Now Alhamdulillah Dilla dah start praktis make up dan nampak perubahan selepas pergi kelas make up.... 

Lets practise girl


Korang nak belajar make up? perlukan khidmat MUA yang sangat berpengalaman untuk hari bahagia korang? Boleh gunakan servis MUA yang Dila hadir kelas make up ni tau...

Lets practise girl !!!
Lama-lama praktis nanti ok lah make up... 
Jangan putus asa ~~~

Terima kasih kerana membaca ^^










Read More...

Wednesday, 17 January 2018

Sesi Greet & Meet bersama Armada Band 'Asal Kau Bahagia'



Greet & Meet Bersama Armada Band 'Asal Kau Bahagia' | Lagu ciptaan Armada Band Asal Kau Bahagia dari negara seberang antara lagu yang popular di negara Indonesia dan Malaysia.... Malah Video lirik Armada ''Asal Kau Bahagi'' merupakan video view terbanyak di You Tube Indonesia setelah sebulan ditayangkan. 

Lagu Armada Band ''Asal Kau Bahagia'' merupakan lagu yang menjadi trend terkini lagu tersebut selalu dimainkan dibibir anak muda mahupun dewasa malah lagu ini sering dimainkan di radio... Cik Dilla juga selalu layan lagu ni di Radio dan youtube... 


Kali ni Cik Dilla sangat teruja kerana diberi peluang untuk menghadiri sesi Greet & Meet bersama Armada Band di Quill City Mall , Kuala Lumpur... Rakan blogger yang lain juga turut terlibat serta. Ramai juga peminat Armada Band yang hadir bagi menyokong Artis popular tersebut... Semasa majlis dijalankan terdapat beberapa aktiviti dijalankan bersama artis Armada Band dan peminat.... Antaranya , peminat diberi peluang untuk menyanyikan lagu Armada di atas pentas... Selain itu,peminat berpeluang untuk bersua foto bersama artis tersebut... 

Sesi bersua foto bersama Armada & peminat

Kepada peminat Armada Band diluar sana korang juga berpeluang untuk pergi ke konsert ARMADA pada 17 Mac 2018 nanti... Sekarang ARMADA turun ke Malaysia bagi melancarkan album ARMADA "Maju Terus Pantang Mundur" dan Kosert "Era & Empire Live Present Armada Asal Kau Bahagia Tour" yang bakal dilangsungkan di KL Live @ Live Center.  Kini lagu ''Asal Kau Bahagia'' boleh didapati secara eksklusif di semua cawangan Red Box , Green Box PLUS Karaoke Malaysia.

Dari kiri, Radha , Mai , Rizal & Andit


LATAR BELAKANG ARMADA BAND

Band ini beranggotakan 5 orang iaitu Rizal(Vokal) , Radha & Mai (Gitar) , Andit (Drum) & Endra (Bass) ARMADA terbentuk pada tahun 2007 dengan nama awal KERTAS dengan albumnya bertajuk 'Kekasih Yang Tak Dianggap'. Nama tersebut hanya kekal selama setahun , pada tahun 2008 Kertas bertukar menjadi ARMADA dan masih dalam ahli kumpulan yang sama. Album pertama daripada Armada adalah bertajuk 'Balas Dendam'. Lagu pertama nya turut mendapat sambutan dan nama ARMADA semakin meningkat naik dan dikenali. Kemudian ARMADA mengeluarkan lagu keduanya yang bertajuk 'Hal Terbesar' pada tahun 2009. Lagu tersebut juga mendapat sambutan . Terdapat dua single utama didalamnya iaitu lagu ''Mau Dibawa Kemana'' dan ''Buka Hatimu''

KUMPULAN ARMADA kini mencapai 5 juta orang yang mengikuti di Facebook Page . Malah pengikut mereka di Twitter seramai 170 ribu. Pada awal tahun 2017 ARMADA telah mengeluarkan album single baru yang bertajuk ''Asal Kau Bahagia''. Dengan lagu terbarunya kii melancarkan album pada bulan Julai 2017 di Indonesia kemudian diteruskan pada Januari 2018 di Malaysia.

SINOPSIS LAGU ''ASAL KAU BAHAGIA''

“Lagu Asal Kau Bahagia yang diciptakan Radha, Mai dan Rizal ini  bercerita tentang keikhlasan seseorang terhadap pasangannya, dimana dia merasakan kecurangan dalam hubungannya yang selama ini dia rasakan baik-baik saja, tapi kenyataannya pasangannya merasa tidak bahagia selama dalam hubungan ini. Akibat kecurangan itulah dia harus memilih melepaskannya demi kebahagiaan yang diinginkan pasangannya.” Kata Radha menceritakan tentang maksud lirik “Asal Kau Bahagia”."Ku rela kau dengannya asalkan kau bahagia", adalah kalimat yang mampu diucapkan banyak orang, tapi dalam kenyataannya apakah kita mampu? Kerana lagu ini melambangkan kata-kata ketegaran seseorang dengan mengikhlaskan kebahagiaannya untuk pasangan yang dia cintai tanpa memikirkan kebahagiannya sendiri. Mengalah dan ikhlas juga merupakan bagian dari cinta.”, tambahnya lagi.



BIODATA AHLI KUMPULAN ARMADA

1. BIODATA RIZAL 

Nama asalnya Rizal Disandi dikenali sebagai Rizal Armada . Beliau dilahirkan di Solo , Jawa Tengah . Rizal dilahirkan pada 04 Januari 1986 yang merupakan seorang penyanyi kebangsaan Indonesia dan juga merupakan ahli vokal musik dari kumpulan Armada. 


2. BIODATA RADHA

Nama asalnya Andha Gusriandi dikenali sebagai Radha Armada. Radha brasal dari Paembang dan dilahirkan pada 29 Ogos 1985. Beliau merupakan gitaris daripada kumpulan Armada.


3.BIODATA MAI

Nama asal Andika Maihendra Yuda dikenali sebagai Mai Armada. Belian dilahirkan di Palembang , Indonesia. Dilahirkan pada 23 Jun 1985 dan merupakan gitaris dari kumpulan Armada.


4. BIODATA ANDIT 

Nama asal adalah Meri Yandi atau dikenali sebagai Andit Armada . Beliau dilahirkan di Palembang , Indonesia. Beliau merupakan drummer dari kumpulan Armada.


5.BIODATA ENDRA 

Nama asalnya Endra Prayoga dikenali sebagai Endra Armada. Beliau dilahirkan di Palembang , Indonesia . Dilahirkan pada 29 November 1893 . Merupakan bassis dari kumpulan Armada.


Kepada peminat-peminat ARMADA korang jangan lupa dapatkan tiket konsert berharga RM 109 (tiada cd), RM126 (beserta CD) dan VIP berharga RM194 (beserta CD) sudah mula dijual di laman https://airasiaredtix.com/armada_asal_kau_bahagia_tour



By the way Cik Dilla berasa bertuah kerana terpilih untuk menghadiri sesi Greet & Meet bersama Artis ARMADA BAND... Cik Dilla doakan semoga ARMADA BAND terus maju jaya dan mengeluarkan lebih album lagu yang menarik....Cik Dilla aka terus support ARMADA BAND...

All the best yaaa !!!

Indonesian All Time Record Breaking:
Most Viewed Lyric Video in A Month 
on YouTube
Song: Asal Kau Bahagia
Format: Lyric Video
Upload: February 2nd 2017
16 Millions++ views in a month

Kepada peminat ARMADA yang ingin mengikuti perkembangan ARMADA boleh layari :

Twitter: @band_Armada
Instagram:@armadaband
YouTube: Armada Band



Read More...