Shoplinks Asia

abcdilayz

Beauty, Lifestyle, Food & Travel

Friday, 17 February 2017

Veet Sensetive Touch workshop & Amber Chia



Hai Hai Dila rindu you sangat kat semua...

Sekarang ni dah jarang sangat pergi event sebab event kebanyakannya weekdays memang tak laratlah kadang-kadang balik kerja terus pergi event sebab Dila kerja jauh nun di Pj tu... Hari-hari Ampang Pj ulang alik... hihi... Tapi kalini gigihkan juga nak pergi event nak jumpa Amber Chia punya pasal... haa Gigih tak? Majlis apa kali ni Amber Chia ada? eh eh yang follow dila kat Ig dan Fb mesti lah dah tahu kan? Jeng jeng jeng....

Event tersebuat dilancarkan sendiri oleh Veet Malaysia untuk memperkenalkan produk terbarunya iaitu Veet Trimmer Elektrik .  Haa kepada yang mempunyai masalah rambut-rambut halus tu boleh lah guna produk keluaran terbaru dari Veet... Lagi-lagi pada bahagian sensetif wanita iaitu pada kening, ketiak dan garis bikini harus dititikberat... Jangan ambil endah tau kalau nak cantik bahagian tu pun kene jaga juga... Hihi...

Pada majlis banyak berkongsikan ukiran pada bahagian kening yang sempurna... Ramai wanita diluar sana yang teringin nak dapat bentuk kening yang cantik... Sekarang ni Veet dah keluarkan produk terbarunya iaitu Electrik Trimmer yang sangat menjadi keperluan buat wanita diluar sana kan... Takde lagi lepas ni korang cukur kening , cukur ketiak dan bahagian sensetif korang sampai luka-luka.... Hanya guna Veet je... Gitewww

Rock , Bohemian dan Korea ukiran kening bersama Veet Sensetive Touch oleh Stevensunny , Selebriti Make Up Artist

Semasa pelancaran workshop bersama Veet Malaysia , Stevensunny telah berkongsikan cara-cara untuk menggunakan Electric Trimmer keluaran terbaru Veet bagi mengukir kening secara sempurna.

Sesi petunjukan dijemput 3 orang model terkenal iaitu Deedee Nash , Karen Chong dan Chloechentn. Wah teruja nya tengok supermodel ni Dila punya kening bukan main bersepah sana sini lagi... Oh ok nanti kita ukir guna Veet Electric Trimmer tunggu lah hasil dia eh...

Terdapat 3 jenis bentuk kening yang telah dikongsikan oleh Stevensunny kita...  Antaranya  Rock Style, yang telah ditunjukkkan oleh supermodel iaitu Deedee Nash...






Ni adalah hasil selepas menggunakan Veet electric trimmer dan ukiran yang Rock Style dimana ukiran kening bentuk yang besar bulat dibahagian depan kening dan berwarna gelap.


Selain tu terdapat juga ukiran eyebrow Korean Style, iaitu ditunjuk sendiri oleh supermodel Karen Chong











Bohemian style yang ditunjukkan oleh supermodel Chloechentn... Apa macam menarik kan? Banyak benda Dila belajar masa datang ke majlis ni... Terdapat beberapa rakan blogger lain juga yang hadir ... Apapun nanti Dila akan share cara penggunaan Electric Trimmer keluaran terbaru daripada Veet ...






Sempat juga bergambar dengan supermodel dan pelakon iaitu Amber Chia , yang turut menghadiri pelancaran Veet Touch Sensitive mengongsikan tips dan kerjaya beliau sebagai sebagai seorang artis kalau dah artis pastilah sibuk kan?  Antara rahsia Amber Chia untuk mengekalkan keningnya yang cantik dan dapat menjimatkan masanya hanya menggunakan Veet.
Bersama rakan blogger  



Monday, 6 February 2017

GT Mobile 888 Terbaru Di Pasaran

Pada 16 Januari satu majlis pelancaran GT Dollar telah diperkenalkan di Kuala Lumpur. Pada majlis tersebut telah dilancarkan aplikasi GT Dollar sekaligus memperkenalkan gadget baru iaitu jam tangan GT Dollar , sebuah Robbot dan telefon GT Mobile 888 yang telah dikeluarkan oleh GT Mobile Pte  Ltd.

Gt Mobile adalah syarikat berteknologi tinggi yang terlibat dalam pembuatan, penjualan dan perkhidmatan telefon bimbit dari negara jiran iaitu dari Singapore.

Pasti ramai yang tidak tahu tentang kewujudan telefon pintar Gt Mobile ? Dila adalah antara pengguna terawal telefon pintar GT Mobile 888 jadi Dila akan kongsikan sera serbi tentang GT Mobile 



Bentuk fizikal Gt Mobile adalah nipis dan saiz skrinnya 5.5 inci. Berbentuk elegan dan ranggi,  malah ia untuk dibawa kemana-mana. Terdapat dua pilihan warna iaitu Metal Grey dan Silk White.


Antara kelebihan telefon pintar GT Mobile adalah dengan tahap pengecasan yang laju dengan 35% dalam masa 15 minit. Malah tahap ketahanan bateri lebih lama berbanding telefon pintar yang lain. Semasa Dila menggunakan telefon tersebut dengan melayari Youtube kadar bateri sangat tahap. Amat berpuas hati dengan telefon GT Mobile.

Gadget baru dari GT Mobile ini menggunakan operasi sitem Android Lollipop 5.1. Mempunyai 2 GB ROM dan Internal 16 GB RAM.



Paling utama bila kita mencapai telefon pasti lah usha kamera dulu kan? Gt Mobile Kamera hadapan 5MP dan kamera belakang 8MP.. Dila suka ambl gambar ditempat yang cerah kerana kualiti gambar lebih cantik dan memuaskan... 



Spesiifikasi GT Mobile 888

Model : GT 888
Colour : Metal Grey / Silk White
Dimention : 158.9 x 77 x 8.6mm
Weight : 160g
Operating System : Pre- install Android 5.1 Lollipop
Cpu : 64 Bit MTK MT6735P Processor Quad 1.0Hz CPU
GPU : Mali T720-Mp1 600Mhz
RAM : 2 GB / 1 GB
ROM : 16 GB
Display : 5.5 " 720 x 1280 Pixels
Battery : 2550mAh
Charger : Quick Charging
Camera : Rear - 8.0 MP & Front - 5.0 MP
Sim Card : Dual Sim (SIM + MicroSIM)
Video : 1080P. 2K , 4K
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Wifi : Wifi 802.11 a/b/g/n in Support Dual-band Wifi (2.4GHz/5Ghz)
Positioning : GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass Hall Effect Sensor, Gravity Sensor,                                    Ambient  Light Sensor.
Material : Corning Gorilla Glass 3




Selain itu, terdapat fungsi tambahan iaitu GT Dollar & GT Watch. Dimana kewujudan applikasi ini mudah untuk Dila menggunakan servis dan juga gadget tambahan yang terdapat dalam telefon pintar ini....


Kini GT Mobile berada dipasaran Malaysia... Untuk mendapat maklumat lanjut tentang Gt Mobile layari www.gtmobile.sg

Credit picture Fieshioda De Moment by Amir Iqbal Putra.... Thank you bro ambil gambar yang super awesome ni... Nak dapatkan service photo yg menarik boleh follow fb Fieshioda De Moment... 😉

Sunday, 5 February 2017

Malam Diva bersama Ilham Qaseh

Assalamualaikum hi...

Masa itu mahal dan tak boleh dijual beli...Pada minggu pertama dan ketiga Dila kerja half day pada hari sabtu. Tapi hari ni schedule Dila memang padat dan memang kene bijak untuk membahagikan masa dan dahulukan mana yang penting. Pagi bekerja sampai jam 1  untuk hari sabtu , Lepas bekerja ada sambutan Tahun Baru Cina yang diundang oleh KK Group, sepatutnya lepas tu ada majlis sanding kawan dila tapi memang betul-betul tak sempat nak hadir, sorry guys! 

Penat drive punya pasal semalam abis terlanggar kereta orang naseb naik owner ok sebab kereta cuma calar sikit. oh krem nya kaki macam nak pergi massage je tapi nak kene tunggu gaji masuk... hihi...

Lepas tu pula ada event bersama Ilham Qaseh di Seri Kembangan bertempat di Siti Hadijah Hall @ Mines Event start jam 6 kita keluar rumah pun dah jam 6... Ya Allah this is bad attitude untuk hadir ke majlis orang tapi nka buat macam mana benda tak boleh nak dielakkan. Naseb lah bukan Dila sorang je yang lambat...



Glam Diamond Night Bersama Ilham Qaseh


Ini merupakan tahun kedua untuk Dila diundang ke majlis Ilham Qaseh yang bertempat di Seri Kembangan, Siti Hadijah Lovely Touch Hall @ Mines turut dihadiri oleh beberapa rakan blogger bagi meraikan majlis Glam Diamond Night bersama Ilham Qaseh.



Jutaan terima kasih diucapkan kepada founder Ilham Qaseh Puan Rosnizan Nawi atas undangan untuk tahun 2017 dan juga selaku founder Hai Blogger Halim Nadzeri.



Sampai je di event dah register nama Dila dapat seat depan sekali terserempak pula dengan blogger Fatin Bella dan Halim.

Sementara menunggu majlis bermula untuk menunngu kehadiran founder Ilham Qaseh dalam setengah jam Dila ambil kesempatan untuk bergambar di sekitar majlis yang sangat santai suasananya sesuai dengan tema malam tu yang bertemakan Diva.

Sampai je founder Ilham Qaseh pelbagai aktiviti diadakan antaranya para hadir dijemput kedepan untuk menyanyi... Hihi siapa yang sporting lah semalam abang blogger kita juga menyanyi lagu anuar zain...

Apa yang menarik majlis tersebut terdapat banyak hadiah yang ditaja oleh pelbagai pihak untuk pemenang cabutan bertuah. Antaranya Dila dapat produk Secret Desire cosmetic skin care... Ya Allah rasa bertuah sangat sebab tengok macam mahal je hadiah ni... Nanti Dila buat review ye.. Yang best dapat juga Soft Lip Matte dalam 5 batang dalam tu...

Bagi pendapat Dila, Majlis ini sangat sesuai diadakan bagi meraikan usaha pekerja dan para stokis serta agen-agen. Boleh juga berkenalan dengan semua stokis & agen-agen diseluruh malaysia termasuk disemenanjung Malaysia Sabah & Sarawak. Malah majlis ini diadakan bagi membakar semangat semua bagi membuat sales jenama tudung Ilham Qaseh.

Memang best kalau orang menghargai kita. Ini adalah cara terbaik... Kalau Dila juga suka. Semoga Ilham Qaseh terus maju.

Gambar di seanjang Majlis



Bersama blogger Fatin Bella & Halim Nadzeri

Disekitar majlis




Wednesday, 1 February 2017

Kepunyaan siapa VIOLIN ni




Balik kerja dapat panggilan daripada my mom dia kata ada orang bagi guitar & suruh datang kedai ambil guitar tersebut... Masa tu dok fikir sejak bila pula aku pinjam guitar kat someone sebab dah lama sangat tak pegang guitar dan tak terfikir pun nak main guitar....Lalu aku pun bergegas ke kedai nak tengok guitar tersebut....

Sampai-sampai di kedai buka plastik balutan daripada pos laju bukan guitar dalam ni Violin... Aku pun tanya semula siapa yang bagi then mama kata kawan aku yang... Dok fikir kawan yang mana... Oh misteri sangat ni... Erm... Okay... Mama memang tak tanya nama siapa penghantar Violin ni sebab sampai sekarang tiada khabar berita tentang pemberi Violin ni...

Dila godek-godek juga Violin tersebut memang takde cacat cela langsung... Apa nak buat ni? Ke nak tengok saya main Violin... Dulu pernah juga terfikir nak main Violin sebagai hobi... tapi sebab kawan-kawan ramai yang main guitar so ada juga belajar main guitar tapi sekejap je belajar pastu tinggalkan... Tapi kita dapat Violin comel ni pula...

Awak yang bagi saya violin ni kalau ada terbaca pm saya ye... nak tahu sangat sebab apa bagi Violin kat kita ni... Memang best ada minat nak main tapi tak ada masa nak mengadap youtube or pergi kekelas untuk belajar main Violin ni....(^^)


Friday, 27 January 2017

GT Dollar Group Launching



Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.



The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.

This collaboration between the Malaysian government and GT Dollar helps to alleviate the lives of people through the launch GT Dollar mobile application, which is a “one-stop mobile e-commerce platform” that seeks to build a cohesive community for consumers and merchants from a myriad of industries to interact within its marketplace.


To complement this collaborative effort, GT Robot an innovative high-technological form under the GT Group, specializes its advancement in humanoid robotic solutions. In recognition of it’s advancement, the Malaysian government is planning to allocate a zone located along the Malacca-Negeri Sembilan border for GT Robot’s own manufacturing and assembly plant, which is worth approximate to RM 300 million in investment. This plant estimated to generate income for the company of approximate USD 20 Billon (which is equal to 10 Million pieces of Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunities for locals in the next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

Today, marks the launch of a groundbreaking event that will go down in history. Unveiling an all new improvised major update of GT Dollar application, the world’s first social mobile e-commerce software. This new concept was first found in year 2014 by the GT Group President and CEO Dr. Paul Zhang Baolu, who is equipped with over 30 years of industry experience in high-technology management, economic and tourism development worldwide. The company is valued at more than $4.7 billion. The conference is aimed to drive development of regional interne use, where users and businesses connect seamlessly without barriers. This benefits the consumers greatly as businesses become more affordable thus stimulating economic growth, national tax revenue and employment growth.

As a major update, there will be new enhanced key features to help alleviate the overall user experience. Through the adoption of SMART technologies which comprises of AR technology to for implement “the seek honey feature”, “catch a bee to earn GT Cash features” which can be used for purchases within the interactive marketplace as well as being an effective Bee Commerce tool to help users manage their finances effectively by enjoying exclusive long term savings, emerging as Malaysia’s trendsetter in the world of e-commerce.

This application aims to embrace technology, thus contributing towards the economic growth of the country. A comprehensive platform for both consumers and merchants, encouraging cash free transactions around the world. With zero registrations, subscription and advertising fees, merchants need to purchase GT Dollar (Virtual Currency) and distribute it to their users anytime, anywhere. This will in turn form into e-promotion or e-advertising with minimal charges. The Online Payment Gateway will be used to accept payment online – E-wallet / Visa (Credit, Debit, Prepaid) / MasterCard (Credit. Debit, Prepaid) / CUP Card (Credit, Debit, Prepaid) / Direct Debit Account to perform transaction charges.

GT Dollar primary focus is about a creating a world of convenience centered around virtual credits account to allow users to make payment via an e-wallet system which enables extensive search for products or services via a marketplace.

GT Dollar allows SMEs to function virtually. It connects them with new and existing consumers and maintains a loyalty programme through the distribution of virtual credits (GTD). Communication between merchants and consumers is facilitated via seamless GPS- location and user-friendly booking platforms.

The application serves as a composite of one’s daily lifestyle and a city guide to complement and simplify the increasingly hectic lifestyle by providing users with an unprecedented access to a large database of over 80,000 merchants worldwide hitherto not on Internet or mobile, but who offer a great range of products. Merchants and users can enjoy other services beside online shopping such as fund transfer, utilities bills payment, prepaid air time top-up, Social Network Chat (for up to 20 people in each group) and etc.

As per statistic, there are more than 18 million active digital users in Malaysia and up to 2015, a total 77.3% of Malaysian households have access to broadband services.

The application is active all through the day, allowing users to shop at their own convivence at the ease of their Smartphone. “We saw the opportunity to take advantage of the digital boom and developed an innovative solution that benefits both businesses and consumers” saidMr Patrick Chew, Country CEO of GT Dollar Malaysia.


YB Datuk Seri PanglimaMadiusTangau, Minister of MOSTI mentioned, “in 2015, there were 3.4 billion Internet users globally with an expectation that it would increase to 9 billion over the next 10 years. Indeed, the government recognizes the importance of digital technology in propelling the economic growth. We are pleased to see a local company embarking on an innovative effort that is in line with the government’s aspiration to surge in the development of technology. We applaud GT Dollar for being a game changer in the e-commerce sector. And I am sure that users will benefit at large from utilizing the platform and its features”.

GT Dollar aims to shape the future of mobile travel and drive tourism growth with potential collaborations with Tourism Association to increase the tourism landscape in Malaysia. Paul Zhang being the Chairman of the China Tian Ma Travel Group, the third largest travel services and recreation provider in China hopes to woo China tourists to Malaysia with GT Dollar, which will serve as an essential city guide for tourists.

GT Robot is planning to start up its manufacturing and assembly plant in Malaysia located along the Malacca-Negeri Sembilan border which is worth approximate to RM 300 million in investment. This plant estimated to generate income for the company of approximate USD20 Billion (which equal to 10 Million pcs Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunity for the local in next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

GT Dollar Malaysia hopes to expand its e-commerce business globally and be the gateway for Asia. At this launch, GT Robot, the innovative high-technological wing of GT Group that specializes its advancement in humanoid robotic solutions will be unveiling two of its robots called the GT Wonder Boy, a SMART social bot companion and GT Gobot, a multifunctional service bot that is targeted to improve the overall quality of people’s life, transcending into a new era of intelligence.

Sunday, 22 January 2017

Amalkan Pil pati ikan Salmon setiap hari



Assalamualaikum...

Dengan faktor usia yang makin meningkat dan masa kerja seharian pasti memerlukan tenaga yang secukupnya untuk kita melakukan kerja dengan lebih fokus dan berkualiti... Kadang-kadang juga kita tak mendapat rehat yang secukupnya lepas balik kerja ada saja kerja yang nak buat... Macam Dila sebagai blogger balik kerja lagi pasti nak kene mengadap pc.... Jadi kerana faktor sebegini pasti memerlukan tenaga yang mencukupi.

Pertama sekali faktor pemakanan juga harus kita jaga... kene makan sayur, buah-buahan , nasi... Selain itu extra supppliment juga sangat membantu kita untuk menjadikan kita lebih bertenaga.... Macam Dila , Dila sangat menitikberat tentang pengambilan suppliment yang bagus dan ada unsur tradisional sedikit...

Sekarang ni Dila memilih pil ikan salmon sebagai suppliment untuk rutin harian dila agar menjadi lebih bertenaga...Seperti yang kita tahu ikan salmon banyak kandungan protein yang tinggi pada ikan tersebut...


Antara kelebihan pil Ikan Haruan

1.Meningkatkan daya ingatan untuk lebih fokus
2.Menguatkan tenaga
3.Dapat mengawal selera makanan.
4.Mencegah sakit jantung
5.Menyihatkan mata
6.Meningkatkan stamina

Pil Ikan Salmon adalah pil kesihatan , merupakan salah satu suppliment ikan yang paling elok untuk diamalkan. Kerana kandungan lemak omega-3. Pil ikan Salmon sangat baik buat kita untuk mencegah segala pengakit berbahaya.


Jika tidak suka memakan ikan Salmon secara mentah , boleh cuba Pil Ikan Salmon yang dijual dalam bentuk kemasan kapsul. Baik juga buat kanak-kanak jika mengamalkan pil ikan Salmon dapat mencerdaskan minda.



Cara untuk memakan Pil tersebut dengan mengambil 1 ke 2 biji sehari pada waktu pagi dan meminum dengan secawan gelas. Jika tak suka dengan cara sebegini boleh juga campurkan dengan madu tau... Senang je... Dengan kandungan madu yang mempunyai vitamin B dan C sangat elok jika dicampurkan dengan Pil tersebut... Sebab masa mula-mula nak gunakan Pil Ikan Salmon memang tak boleh masuk... Jadi Dila just mix kan dengan Madu untuk menghilangkan rasa hanyir pada pil tersebut...


Dimana untuk dapatkan Pil Ikan Salmon ni boleh dapatkan di farmasi... Macam Dila dapatkan di Guardian tau... Harga murah je 3 botol RM112.80 ... Dalam 1 botol ada 120 capsules.

Saturday, 21 January 2017

Keperluan vs kehendak

Keperluan vs kehendak


Pada zaman kini kehendak seperti menjadi sesuatu keperluan buat kita sebagai manusia... Pasti korang sendiri tahu perezaan antara keperluan dan kehendak... Buat Dila juga harus beringat dan bijak...Tapi bagaimana untuk kita menjadi bijak sebelum berbelanja...

Keperluan adalah sesuatu perkara yang sangat penting buat semua orang untuk meneruskan hidup... Seperti contoh adalah rumah, makanan, pakaian, pendidikan dan tempat tinggal.

Kehendak adalah sesuatu perkara untuk kita hidup dengan lebih selesa dan sempurna. Malah kehendak sukar dipuaskan untuk kita semua kerana kehendak terdapat pelbagai dan tanpa terhad. Seperti Contoh adalah memiliki kereta, rumah mewah, barang emas dan barang-barang yang kelihatan kita lebih mewah. Malah keperluan adalah berubah-ubah mengikut peredaran zaman,umur,  jantina, pekerjaan, pendapatan dan citarasa...

Mengikut peredaran masa kini,kehendak menjadi sesuatu keperluan, ia bergantung kepada korang sendiri macam mana untuk menahan diri daripada terjebak dengan iklan-iklan yang mudah untuk kita terpengaruh. Korang mesti menjadi bijak dan berfikir secara rasional sebelum korang berbelanja melebihi had dan dapat membezakan mana satu kehendak dan mana satu keperluan...

Akhir sekali dila nasihatkan untuk semua, beringat-ingatlah sebelum berbelanja... Mana yang penting dan mana yang tak penting tu jangan jadikan ia satu keperluan... But kalau untuk sekali sekala tak salah jangan kedekut dengan diri sendiri & jangan menjadi seorang boros... Means buat kita yang sudah bekerja at least ada lah untuk diri sendiri tapi beringat-ingatlah juga..Lagi-lagi buat pemegang kad kredit tu... hihi...

Buat Dila juga yang sudah masuk ke alam pekerjaan lagi macam-macam yang kita fikir nak itu nak ini untuk kepuasan kita... Tapi bajet-bajet juga sebelum nak beli... Tak salah untuk kita berbelanja kalau ianya sudah sampai tahapnya dan kita dah mampu selagi tak susahkan mak ayah kan? hihi... Bagi dila nak berbelanja untuk kehendak sangat penting sebab ia boleh meningkatkan keyakinan kita... Contoh macam ada kereta... Hihi...

Bijak-bijaklah berbelanja,
Berfikir dulu beli untuk apa,
Jangan membazir,
Membazir itu amalan syaitan...

Pesanan untuk diri sendiri juga jangan melampaui batas...

Hope semua pembaca juga bijak berbelanja...