Tuesday, 22 December 2015

Graduation Day Dilla's

 Hai korang .. Assalamualaikum .. Sebenarnya dah lama dah entry ni tak publish2 lagi... duk dekat draf jew... hebat kau dila .. haha . Tarikh convo pun dah lama lepas iaitu pada 07/08/2015 .. haha lama betul kan ? Now, dah bulan 12 sekarang baru rajin nak update blog.

Tapi nak taknak dila nak share juga story pasal convo ni. haha , ni first time convo tau untuk Diploma. Dila study kat Multimedia College . Tapi Convocation day kat Multimedia University , Cyberjaya.. huhu . Masa ni "Feeling Excited" sangat . Yelaa Convocation day kan ... ? huhu perasaan time ni bercampur baur sangat , sedih + gembira + excited = ? hahaha .. entah laa labu .. Ni gambar Dila masa hari Graduasi . Secara tak langsung tamatlah saya sebagai pelajar Diploma ..banyak pengalaman yang telah ku timba selama 2 tahun setengah di MMC. Insya Allah next year nak sambung degree pula... 



Muka ku feeling2 excited gitu kan ? haha.

Hai Obet bet - Credit to Mifzal Obet

My Best Friend Aliya Ruslee .. Dia ni penasihat setia Dila . Time aku malas selalu kene ceramah.. Tq Babe :*


Actually , banyak gambar yang nak dikongsi tapi tak jumpa pula gambar, Yelaa dah bape bulan kan convo? huhu. Sedihnya... Tapi takpe laa dah takde rezeki.. Ni jelaa yang mampu Dila share


                                     Ni shuen senior Dila. Walaupun Dia senior kitorang tetap rapat . 


Ni sahabat Susah senang Dila masa study (Effa , Anis, Alya , Kak Nana & me)tak lupa kat ji & mas (takde pula bergambar dengan korang) ada gambar geng yang lain tapi tak jumpa.Tahniah Dila ucapkan untuk korang okay? Semoga seccess selalu  =,=
I Believe I can Fly ...
Keluarga Kecilku..


Eh ehhh saya pemalu orangnya 


Terima kasih mama & ayah

Selamat bercinta mama & ayah . Harini hadiah untuk mama & ayah (Terharu)
Akhir sekali, Dila nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Ibu Bapa Dila yang banyak sokong Dila dari awal study sampai la sekarang ni. Kepada Lecturer Dari Sem 1 sampai Sem 6 yang telah banyak memberi dan berkongsi ilmu kepada kami semua, dan kepada sahabat-sahabat Dila tanpa korang semua aku takkan berada ketahap ni sekarang.. Thank you all...  <3 <3 <3



Read More...

Monday, 14 December 2015

Tips untuk meghilangkan Bau Durian Di Tangan

Hai korang... hari ni saya nak share satu benda yang amat bermanfaat sangat untuk korang yang penggemar makan buah Durian , pasti setelah makan durian maka akan timbul bau pada tangan yang sangat menyengatkan. Bau ini biasanya akan hilang dalam jangka dua atau tiga hari padahal dah cuci tangan dengan sabun atau meletak losyen atau pewangi tapi masih berbau lagi. Namun ada fakta yang tuhan telah cipta pada kulit durian yang tajam ini sebagai penawar untuk menghilangkan bau Durian tak pun sampai 1 minit In Sya Allah pasti hilang baunya...

Caranya:

1. Ambil bekas Kulit Durian yang telah dibelah.
2.Tuang air putih pada kulit Durian dan basuh tangan sehingga bersih seperti disingki rumah anda tidak perlu menggunakan sabun tau...



Tips untuk menghilangkan Bau Durian Di Tangan Selepas makan
Basuh seperti Digambar
SELAMAT MENCUBA :-)
Read More...

Sunday, 13 December 2015

MAGIC WATER



SPRAY STRONG ACID


Hai guys .. Sudah tiga hari Dila mengalami masalah bibir kering yang teruk sangat nampak seakan-akan lepas makan asam yang warna putih tu... Kenapa ya ?? Okay ... punca pertama ialah sebab dila suka pakai Lipstick warna merah lepas tu rasa macam nak stop je pakai lipstick  dan dila pun pergi beli lipsbalm (Jenamanya Dirahsiakan) tetapi ia mengandungi bahan kolegan . Mungkin Lipsbalm tu tak sesuai dengan bibir Dila.

So , apa yang Dila buat ialah pada hari pertama Dila terpaksa pakai mask untuk tutup bibir dan letak madu untuk melembabkan bibir dila tu... Haaahhh!!! Selain tu Dila juga memakai Air Spray yang terbaik pernah dila pakai Spray tu kawan baik dila suggeskan untuk dila pakai. Jenama spray itu ialah Spray Strong Acid . Kelebihan utama Spray Strong Acid Water ini telah dibacakan dengan doa Syifa' dan ayat-ayat Ruqyah. Selain itu, Spray tersebut mampu untuk mematikan kuman, Mencuci, membersih dan menutup luka dengan lebih cepat. Selain itu, Mengecutkan jerawat dengan lebih cepat dan mampu untuk melegakan masalah kulit yang kering dan gatal. 




Masa Bibir Kering
Masa Recovery 


Setelah Sembuh


MAGIC Water telah membuktikan keberkesanannya.










Untuk membeli Spray tersebut boleh hubungi :-
010 271 4538 - NATASHA


Read More...

ICE BLENDED PALING SEDAP



Hai Si Manis

Hello... khas untuk penduduk Ampang yang teringin sangat nak minum Ice Blended dengan harga yang murah ,sedap dan menarik . Saya telah pun membuat review tentang minuman ice blended yang paling sedap di Kawasan Lembah Jaya , Ampang oleh rakan baik saya sendiri.  Korang mesti cuba juga . Walaupun rasa tak boleh kalahkan sturbuck tetapi ia menjadi kegemaran kanak-kanak hee ... Kelebihan ice blended ini ialah tarikan topping dengan pelbagai cookies dan perhiasan gula-gula yang dihiaskan dengan sangat menarik. (Hehe saya sendiri pun tertarik) Lokasi tersebut berdekatan dengan Padang Bola Sepak  yang dikenali sebagai Padang Keling , di Jalan Indah 9.harga Ice Blended tersebut antara RM1.50 hingga RM4.00 sahaja... Jemput laa singgah ye ? :) Selain itu .. Kepada sesiapa yang berminat yang ingin membeli serbuk Ice Blended .


minuman dalam cawan 
Perisa Chocolate







Wajah sebelum sebelum perubahan baru. 
RM1.50 untuk size kecil tidak kira
apa jua perisa.



Customer regular request untuk extra roll stick menjadi tarikan
utama kanak-kanak dengan keunikan warna dan rasa yang enak.


Ice blended berwajah baru dengan pelbagai perhiasan topping cookies
untuk memberi kepuasan kanak-kanak.



Lokasi Gerai ice blended ini terletak di Kampung Ampang Indah , Jalan indah 9 , 68000 Ampang Selangor. Untuk lebih keterangan lanjut sila hubungi 010 271 4538 - Natasha






Read More...

PENGENALAN DIRI




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Saya Nurul Fadhila Bt Yazirman yang saya memulakan menulis blog pada hari ini 13/12/2015 (Ahad) . Saya dilahirkan pada 26 Desember 1994 , Kuala Lumpur . Dengan izin Allah syukur saya baru menamatkan Diploma pada tahun ini di Multimedia Kolej , KL dalam bidang "Management With Multimedia" selama 2 tahun 4 bulan serta saya pun telah bekerja di sebuah syarikat "Public Relation" (Big Dale Sdn Bhd) sudah hampir setahun . Asalnya saya hanya praktikal di syarikat tersebut. Setelah tamat pengajian saya mendapat tawaran untuk meneruskan kerja disyarikat itu. Sudah hampir setahun pelbagai pengalaman & pengetahuan yang telah saya belajar oleh orang sekeliling dan mendapat bimbingan daripada ibu bapa saya sendiri dan bos saya dalam mengurus dan menyelesaikan sesuatu perkara dengan bijak . Ibu bapa saya ialah ahli perniagaan , mereka mula berniaga sejak saya kecil lagi hingga sekarang . Saya sangat bersyukur kerana latar keluarga yang baik , sangat menyokong saya , mereka sangat penyayang dan menjaga saya dengan baik . Serta guru-guru , mentor saya dan rakan - rakan yang sentiasa supportive untuk saya terus maju jaya.  





Facebook : Diela Sys
Intagram : Diela Sys
Email : nurul.fadhilayz@gmail.com







Read More...

Friday, 25 September 2015

Promotion Training Room Rental, Seminar, Training & Meeting Room.




                    PROMOTION TRAINING ROOM RENTAL







Anda mencari Training Room center untuk disewakan ? 

 

Saya syorkan anda memilih Big Dale Sdn Bhd di Jelatek Bisness Park , kuala Lumpur. Banyak kemudahan yang disediakan seperti :-

-Wifi percuma disediakan

-Aircond

-Projector, White Board, Projector screen & marker.

-Kemudahan pengangkutan awam. Iaitu bersebelahan dengan Station Lrt Setiawangsa.

-Berdekatan dengan restoran

-Kemudahan tempat solat 

-Kaunter Pendaftaran disediakan

-Kos yang sangat rendah

 

Selain itu , Training Room ini juga boleh dijadikan sebagai :-

-Ceramah

-Seminar

-Meeting

-Taklimat

-Virtual Office


Hubungi Kami di talian :-

Dila -012 259 8815

Tasha - 010  271 4538

Lokasi :- 5-3 3rd Floor , Jelatek Bisness Park, 54200, Kuala Lumpur.

 

Read More...