Monday, 29 August 2016

Enjoy with my tummy layan Nasi Kukus Ayam Daun Pisang @ petaling Jaya



Alhamdulillah ! Jemput tengok semua! Ni dia dapat jugak makan Nasi Kukus Ayam Daun Pisang kat Petaling Jaya... Mood macam nak makan masakan ala-ala kampung je! Tak sangka dah lama sebenarnya nak cari Nasi Kukus Ayam ni!  dulu dapat makan  kat tempat study Dila kat kawasan keramat ! Now dah tak jalan kesana dah ! Kita layan Nasi Kukus di Area opis petaling jaya pulak kat sini pun ada...Kita berhijrah pulak yer! Office sekarang kat Petaling Jaya... So hari-hari ulang alik ampang PJ... Hihi

Actually ! Rindu nak makan dengan classmate . Dulu time study selalu makan nasi kukus  ni ramai-ramai.Balik dari class je layan!Tapi dah tak dapat jumpa dah kan dulu masa study lain lah cter sekarang semua dah buat haluan masing-masing!  So harini Dila lunch dengan officemate jelaa... Waa layan pulak...

Office mate dila ni sebenarnya 1 kolej dengan Dila dulu , sama batch but tak sama class lah. Dia amek design dila course lain... dan boleh pulak satu tempat kerja , dah 2 minggu Ruhi bekerja baru tahu yang dia ni sebenarnya satu kolej dengan Dila... hahaha sabar jelaa tahap lupa nye... naseb lah dapat offficemate pun satu kepala yg suka jalan-jalan cari makan... Ni pun kami berjalan sebenarnya...hahaha.. tetiba ternampak kedai Nasi Kukus...

Okay ... Nasi Kukus Ayam Dara kat sini rasa dia memang sedap kena lak tu dengan harganya murah pun murah...okay yang bestnya sambal dia pedas secukup rasa kena lah dengan dila yang hantu pedas ni...hahaha...So... Lepas ni bila rasa teringin nak makan Nasi Ayam Kukus boleh layan kat sini lagi... Walaupun hanya kat tepi jalan tapi kat sini meriah beb... Banyak pilihan makanan yang ada... Macam nasi campur , nasi lemak... Tapi harini tekak macam nak makan nasi Kukus... Hehe...

Well...! Apapun kat sini memang terbaik... Akak kat kedai ni pun peramah ... sesiapa org petaling Jaya please tegur-tegur dila yer...saya kat sini orang baru.. hahaha... mana tahu time lunch boleh lunch sesame! hihihi...

Okay bye~ Dah masuk waktu bekerja sempat tu nak update... hehehe...  Happy working!

Terima kasih kerana membaca 

2 comments:

  1. Huishhh malam-malam tengah puasa makan ni, tengok entri ni, terus drooling... huargghhhh, lapau nasi kukus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wauuu dengar gaya macam diet jer? kalau teringin nanti dila bawak ina... nasi kukus dia memang sodap lagi2 sambal dia tu... huarh jd setan jap kacau org puasa malam...hahaha...

      Delete