Saturday, 6 August 2016

Majlis Bloggers Raya 2016 Sajian d-Hidang

Welcome Ogos! Assalamualaikum! Semoga hari ini lebih baik daripada semalam. Belum terlambat lagi untuk Dill ucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Zahir batin kepada semua pembaca . Maaf jika ada salah silap ya!



Almaklum lah dah hujung-hujung bulan ni ramai yang buat open house... Tapi ada jugak yang kita tak sempat nak singgah.. Sorry yer! tak sempat nak datang jadual pack sangat...Dila pun slow2 tgah nak belajar manage schedule ! hehehe...

Apa yang menarik pada tahun ni untuk pertama kali Dila beraya bersama rakan blogger yang dianjurkan oleh Hai Blogger! di majlis Blogger Raya 2016 Sajian D-Hidang.

Majlis tersebut disambut meriah oleh blogger... Terdapat juga ramai blogger yang hadir... Yelaa majlis tersebut diadakan pun setahun sekali....


Bersama pengasas Hai Blogger Halim Nadzeri

Dila bersama pengasas Hai Blogger iaitu Halim Nadzeri... Hai Blogger ditubuhkan dari tahun 2013....Tujuan utamanya adalah untuk mengumpul blogger-blogger di dalam satu komuniti blogger yang bergerak aktif dengan pelbagai aktiviti menarik dapat memberi aktiviti manfaat serta peluang kepada blogger untuk dikongsikan. Tahniah Halim muda-muda lagi dah berbisness. Semoga terus maju jaya.... 



Wau nampak eksklusi sangat majlis tersebut... Untuk oengetahuan semua Sajian D-Hidang berpengalaman selama 14 tahun dalam industri makanan dan katering . Yang paling  menarik D-Hidang telah diberi kepercayaan untuk menguruskan hidangan buat Timbalan Perdana Menteri serta orang - orang kenamaan.

Bersama rakan Bloggers Rafzan , Twins  dan Iena Eliena

Di sekitar majlis ini aturcara disusun sangat rapi... Pada mula-mula sampai ke majlis tersebut cuaca macam nak hujan. Tapi tak hujan pula... Hehe... Time ni baru balik kerja tu yang tak pakai baju raya tu... Almaklum lah kalau sis balik rumah bersiap memang pukul 9 malam  baru sampai.


Happy Birthday Dear Neyra :)
Pada majlis tersebut ,  berkesempatan buat suurprise birthday Neyra... Okay nampak sweet sangat diorang ni... Ehh cepat sikit tak sabar nak rasa nasi minyak uolls! 
Bersama Iena Eliena dan Khir Khalid
Iena Eliena Bersama Blogger Twins Ehh suka tengok gambar ni
Eh kita sempat selfie dengan kembar Emma Maembong Sufila nama Dia.... Cantikkan? Pada malam tu dia jadi emcee majlis

Bersama Kak Hunny dan Kak Iena
OOTD bersama Iena Eliena tak lupa juga abang Boni kat belakang tu
Bersama pengasas Blog Retis , Sape tak kenal Bro dan kak Iera ... Comel Baby 2 orang tu
Blogger yang sangat cute Zira

Antara makanan yang dihidangkan oleh D-Hidang pada blogger Raya. Nampak sangat menarik kan? Memang sedap sangat makanan dari D-Hidang...Kenyang perut sampai esok pagi... Sorry tak dapat share gambar makanan banyak.. Sebab masa ni sibuk dengan makan je... Terima kasih buat majlis yang meriah macam ni... Siap boleh tapau balik lagi. ! Gituw... 

Jangan lupa cuba service dari D-Hidang memang sedap dan berbaloi sangat... Kalau nak service D-Hidang sila contact :

Tel : 03 5510 8776 / 9776 / 3773 / 03 5519 3773
Fax : 03 5511 4076
Email : sajian_dhidang@yahoo.com.my

Contact person :
Tuan Haji Mashadi : 019 231 7733
Puan Hajah Marsidah : 019 272 7733
Puan Ruhani : 019 3328 484
En Zulah : 019 233 1727
Fanpage :Sajian d Hidang Catering

Alamat : 33 Jalan Tukul P15/P, Seksyen 15 , 40000 Shah Alam Selangor.

9 comments:

  1. Wah....kita tak sempat berkenalan!

    Kalau makcik tunggu sampai akhir, mungkin boleh tapau juga... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sempat nak kenal makcik!

      Takpe in sha Allah next event kita jumpa lagi...balik awal ke?hihi

      Delete
  2. Majlis yg meriah... memang seronok bila dpt berkumpul kenal2 rakan2 blogger mcm ni.. sempoikan.. t kasih ada pic kita juga hihii... :) :)

    ReplyDelete
  3. wahhh.. mentang2 kaknnowa takde.. makan semua sedap2. hahaha
    seronok tgk blogger2 berkumpul makan bersama dibari raya...
    bestkan..

    ReplyDelete
  4. Bestnya..akak jauh tk berpeluang nak pergi..kalau dekat boleh jumpa...😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Sha Allah... Ada jodoh kita jumpa kakak... mana tahu ada event lain boleh jumpa kan?

      Delete
  5. Memang meriah sangat majlis raya bersama Hai Blogger kali ni..makanan pun sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah memang meriah sangat... Best dapat jumpa kawan blogger semua makanan memang terbaik dari d-hidang siap bawa balik lagi tu :)

      Delete
  6. Memang meriah sangat majlis raya bersama Hai Blogger kali ni..makanan pun sedap2

    ReplyDelete