Monday, 7 November 2016

Sambut Majlis perkahwinan saudara Pekan Baru, Indonesia & Luangkan masa bersama keluarga


Selamat Pengantin Baru Kak Elin
With My Big Family 
Assalamualaikum...

Belum puas rasanya untuk luangkan masa bersama keluarga tercinta... Okay ini lah keluarga besar Dila berasal di Indonesia... Kalini pergi ke Pekan Baru, Riau sebab attend Wedding kat sana... Ramai keluarga jauh yang hadir.. Ada yang dari Jakarta, Padang , Jambi .. Ehh Dila lagi jauh sebab dari Malaysia..Tercampak jauh sesorang ... Lokasi di Pekan Baru , Indonesia Riau...

Selamat Pengantin Baru Kak Elin
Congrats kak Elin & Abang Amin :)

Btw, Congratulation buat Kakak ku Kak Elin & Abang Amin... 04 November 2016 adalah hari perkahwinan kakak & Abang... Semoga kakak & abang bahagia sehingga ke anak cucu. Cepat-cepat dapat baby ok :)

Oh ya ,So lepas ni turn siapa ya?

Selamat Penganti Baru Kak elin
With Kak Elin



Actually , Mama & Ayah dila asal daripada Minang Kabau but dah lama menetap kat Malaysia. Lepas mama & ayah kahwin je mama ayah terus berhijrah ke Malaysia sampai sekarang dan sampai lah dila dah besar ni... Mama ayah kata kat kampung masa tu susah nak dapat peluang pekerjaan sebab tu mama ayah nak ubah nasib berpindah kat Malaysia. Alhamdulillah bila dah berhijrah tu murah rezeki mama ayah semua cukup. Walau apa pun mama ayah tak pernah lupakan Kampung dan asal usul mereka... haha event  kat rumah pun dorang komunikasi guna bahasa Padang. Dila faham je bahasa Padang but bila nak cakap loghat macam kelakar siap orang bahan lagi... Hahaha nak cakap untuk bergurau tu ok lah kot,, atau kene dok kampung sebulan atau dua bulan dah boleh dah cakap.

Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang Amin
Pengantin bersama dayang-dayang

Sambutan kenduri yang santai disambut meriah oleh saudara-mara yang dekat mahu pun jauh ... Ada yang datang dari singapore , medan, Jakarta ,padang heee termasuk dari Malaysia sekali iaitu Dila dengan mama tercampak jauh pulak...Sanggup datang nak jumpa saudara-mara and rasa tak sabar nak jumpa mereka sebab bukan senang nak berkumpul ramai-ramai melainan time raya tu pun belum tentu lagi...

Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang Amin
With my Family
Baju Dila tak sama sebab plan last minutes... Erm,,, Btw Dila nak kenalkan dengan saudara Dila yang paling kanan sebelah baju pink tu nama Dia Kak Ines , baju pink is my auntie , Ante Efa, tengah bakal pengantin , Kak Elin, sebelah pengantin tu nama dia Echa,,, ehh Dia t single tu... psstttt and yang paling depan tu Dila... Single ke tak eh? Rasanya? hahaha
Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin
Me with Echa
Haaa.. Dila dengan Echa dulu ada sejarah masing-masing... Kami masa kecik dulu pernah rapat masa tu kami berumur 4 tahun dila pernah stay kat kampung sekejap sebab time tu mama buat rumah untuk arwah atok kat kampung... masa kecik-kecik Dila pandai cakap bahasa Minang tau then main-main dengan echa,, main pasir mandi sama-sama.. n ada lagi lah yang lain tak boleh cter,, sebab malu... then Dila balik Malaysia balik sebab nak sekolah tadika time tu...  Bila dah besar baru jmpa balik tak silap masa dua tahun lepas (tahun 2013) ..lama sangat tak jumpa sebab dah lama tak balik kampung.
Bila dah besar baru kenal saudara dekat , jauh hahaha yang paling best baru kenal kampung.

Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin


Yang 2 orang dari kiri tu nenek saudara Dila dari Jambi (Adik beradik nenek... sebelah mama tu nenek dila... Nenek dah tua pun tetap nampak cantik.. Yang paling hujung tu muka dia macam mama.. so bila mama dah tua mesti muka mama nampak macam nenek kan? cantik je... hehe


Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin
With adik kakak hensem boy Dian
Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin
Bersama adik kakak hensem boy adik alfi
Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin
Bersama kakak cantik kak ines

Bersama adik kakak adik tesya.. Thank you dik urutkan akak :)


With kak ines & bude hakak jadi macam ppengantin tau tukar baju 3, 4 kali..hahaha

With kak hanum
Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin
Acah acah model rina & Echa
Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin


Psttttt.....

.

.

.

.

.

.

Selamat Penganti Baru Kak elin & Abang amin

No comments:

Post a Comment