Saturday, 24 December 2016

Ikhlaskan membuat sesuatu perkara


Gambar tiada kaitan dengan tajuk ^^„


Assalamualaikum...

Mengapa mereka tidak fikir apa yang kita fikir ya?

Mengapa sedikit tak rasa serbasalah dan bertanggungjawab dengan apa yang mereka lakukan?

Bila aku dah masuk alam pekerjaan kebanyakannya aku lebih banyak keluar ikut bos meeting jumpa orang... Macam macam orang bermacam lah ragamnya kan?

Kenapa tidak permudahkan kerja orang ya? Kan kalau kita permudahkan kerja orang, Allah akan permudahkan kerja kita? Bagi aku mudah saje untuk permudahkan kerja orang! Anggap je mudah dan terus berfikir positif malah belajar untuk menjadi profesional.

Selain itu juga aku banyak belajar erti kesabaran... Sabar dari segi apa ya? Sabar lah nak monitor semua benda... Macam nak monitor kerja staff , client kerja dan macam-macam lagi.... Banyak benda aku belajar... Yes ia pengalaman yang sangat berharga....

Bukan mudah untuk kita lakukan semua tu... Memamg memerlukan kesabaran yang tinggi... Lagi2 nak monitor orang... Monitor orang bukanlah perkara yang mudah... Ada yang tak jujur dengan kerja, ada yang tak bertanggungjawab & tahu nak menipu je...

Aku hanya mampu perati dan cuba untuk menilai mana betul dan tak betul... Dan berfikir secara logik untuk melakukan apapun.

Hmmm tak boleh ke nak jujur ye? Kan kita sama-sama nak naik? Nak cari rezeki halal untuk bagi anak bini makan? Nak bagi mak ayah... So jujur lah... Kenapa nak kena tipu-tipu... In sha Allah jika jujur pasti kehidupan seharian kita diberkati olehnya....

#Akuhanyamampuperati #Logicalthinking

3 comments:

  1. Dila.. gambar tu cantik taw.. hihi.. Kita baru follow.. ngeh3

    ReplyDelete
  2. Hi Dila.. sabar banyak2 yer.. hehehee..

    ReplyDelete
  3. Cantiknya awak dila.. Betul tu ikhlaskanlah hati kita untuk kita rasa tenang hilang rasa sakit.. Sabar ye dear..

    ReplyDelete