Friday, 13 January 2017

Bridemaid by The Cosry

First time datang ke Butik The Cosry di Damansara rasa macam teruja sangat,,, Masuk-masuk memang curlaz sangat butik nya bukan biasa-biasa  tau luar biasa sangat ! Kami datang ke butik kerana The Cosry telah menaja baju Bridemaid sempena photoshoot post wedding untuk wedding anniversary

Ini merupakan kali pertamanya Dilla meraikan photo wedding anniversary ! Btw happy anniversary buat bro & wife.

Bridemaid The Cosry


Seperti mana korang tahu trending kini bila majlis kahwin je pasti ada Bridesmaid kan? Bridesmaid merupakan orang-orang yang menyerikan majlis perkahwinan dan menjadi pendamping bersama pengantin pada majlis tersebut.

"The Cosry" adalah jenama baju Bridesmaid pilihan kami... Best ! ramai orang puji baju ni cantik... Bersesuaian ikut tema lagi-lagi kami shoot di taman... Colour kelihatan naik gitu....




Bridemaid The Cosry

Kalau korang perasan Baju Bridemaid ni ada Ribbon ikat tepi yang sangat unik dengan jahitan yang sangat kemas dan rapi... Nampak sweet2 dan anggun gitu... Mana yang tercari-cari baju Bridemaid lepas ni boleh terus tempah kat The Cosry.

Bridemaid The Cosry

Ramai yang cakap cantik sangat Dila pakai baju ni... Yelaa Dila susah nak pakai baju yang menyerlah-nyerlah ni... Koleksi kat almari tak banyak baju yang menyerlah macam ni ... Lepas ramai yang tegur cantik pakai baju warna macam ni baru macam yakin nak pakai baju menyerlah terus shooping dapat gaji tau... Sebab nampak ceria je kan? Masa ni pun keadaan tak berapa nak sihat... Jadi sesuai sangat pakai warna macam ni...

THE COSRY

The Cosry terdapat beberapa cawangan antara cawangannya di The Curve Mutiara Damansara. Selain daripada baju Bridemaid The Cosry juga menyediakan pakaian pengantin yang tersergam sangat cantik dengan rekaannya yang unik.







Apa yang best sangat The Cosry terdapat juga rekaan palazzo, Baju Kurung Moden , tied blouse dan banyak lagi rekaan yang menarik... Nak buat tempahan pun boleh tempahan untuk raya cepat-cepat tempah ok ... 


Dengan rekaan yang berkelas tinggi ini pastinya kekemasan jahitan diutamakan. Malah dengan kualiti baju yang sangat selesa & Nampak cantik bila dipakai. Terasa feelingnya disitu... Terbukti masa Dila mengenakan baju Bridemaid... Kainnya sangat selesa dan sesuai dengan ketinggian & saiz Dila.a





Antara koleksi The Cosry yang sangat cantik dan bergaya bila mengenakan baju tersebut. Sesuai untuk pergi ke event dan pergi kerja... Hanya menggayakan baju ni dan tudung sesuai juga buat pakaian muslimah bukan. 


Yes totally Dila memang suka dengan rekaan The Cosry dengan koleksi yang sangat moden menepati citarasa fesyen terkini. 

So memang rasa berbeza bila pakai rekaan yang biasa-biasa berbanding dengan yang berjenama, kualiti dan jahitannya sangat lain bila pakai baju yang berjenama seperti The Cosry

Dila tak lah rajin nak belanja barang yang berjenama. Tapi kalau itu yang sangat berbaloi apa salahnya kan? Kita dah tahu value nya. Contoh macam Dila cakap tadi rekaan biasa dan berjenama.

 Yang berjenama seperti The Cosry juga harganya sangat mampu milik. Bagi dila harga pun lebih kurang je.. Sebab sekarang dah rajin buat servay... So memang sangat berbaloi.



Untuk pengetahuan semua The Cosry juga telah bertapak di Sarawak. Tahniah The Cosry semoga terus maju kehadapan. All the best ya....

Untuk maklumat lanjut boleh layari :-

Website | www.thecosry.com

Cawangan The Cosry :-

THE COSRY NU CENTRAL

NU Sentral, Lot L3.11, Level 3, Nu Sentral, 50470 Kuala Lumpur 
03 2276859

THE COSRY THE CURVE

The Curve, Lot 163, The Curve Mutiara Damansara, Jalan PJU 7/3 47800 Petaling Jaya
03 77330677

THE COSRY HQ

D-G-5 Block D Casa Suites No 1, Jalan SS 20/27, 47400 Petaling Jaya.
010 627 3537

14 comments:

  1. baju tuu.. lawa nyaaa.. sesuai gak klau kita guna utk wedding nnti

    ReplyDelete
  2. baju tuu.. lawa nyaaa.. sesuai gak klau kita guna utk wedding nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Kalau nak usha2 kat The Cosry dlu pun ok...sana banyak baju lawa2...

      Delete
  3. warna baju biru tu memang cantik. :)

    ReplyDelete
  4. Memang cantik... Tgk lah sape pakai... Hahaha

    ReplyDelete
  5. untuk wedding zaza pun memang bcadang nak ada bridemade.. baju dia cantik..zaza suka tgk style2 jubah yg digayakan

    ReplyDelete
  6. Tq dear... Nanti boleh usha kat ig dia... Waaa tahniah dear... Bila date?

    ReplyDelete
  7. all of us flattered in this cobalt blue dress πŸ˜‰

    ReplyDelete
  8. tak sia-sia kau pakai dress ni dilaa..cantik dohhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau pakai pun cantik gak oh... Meletups gitewww...

      Delete