Tuesday, 17 January 2017

Zaza Iman kongsikan tips bersolek




Assalamualaikum semua..

Kalau dah nama tu perempuan perempuan juga lah kan? Kecantikan dengan wanita itu pasti tak dapat dipisahkan... Lagi-lagi bab make up ni kan? Kalau dah jumpa geng satu kepala lagi sibuk bercerita pasal make up... 

Yeay siapa suka pakai make up kat sini? Jenama apa korang pakai? Haaa suka pakai make up yang sesimple ke macam mana? Okay macam-macam jenama yang ada kat pasaran sekarang... But Dila setia dengan jenama Golden Rose... Sebab make up dia sesuai dengan muka Dila... Tapi kalau tak reti pakai pun tak guna jugak kan?



Allright... suka dapat jumpa rakan blogger Dila sorang ni nama dia Zaza Iman.. Bila jumpa Zaza selalu ajar Dila macam-macam itu ini... Pasal blog, dan sharing kat Dila anything... Baru-baru ni jumpa Zaza cerita  kat Dila tips make up yang betul yooo... Beruntung sangat jumpa zaza... Nanti stay kat rumah Dila lagi please kita main conteng-conteng muka lagi.. Hehe...

Dila suka juga ber make up but Dila ni jenis orang yang paling simple kalau boleh keluar nak pakai bedak dan secalit lips tick je boleh jalan... Tapi bila dah makin dewasa ni kecantikan tu mesti kene jaga kan? Sebab bersolek juga mampu untuk meningkatkan keyakinan kita... Just apply make up tu simple je tengok situasi kita nak pergi mana...Contoh pergi event ke, meeting or dating gitu... Hehe...

Kalau nak tahu Dila kalau conteng kening main conteng je... Tak tahu ada cara dia.. kalau nak tahu kene stay tune dengan Dila punya blog ok? nanti Dila akan kongsikan cara make up dengan cara yang betul dan akan buat video sekali... nantikan ya...

Oh ya sebelum nak bermake up sediakan dulu alat-alat yang wajib untuk bermake up... Antaranya Eye brow , foundation , highlighter stick, dan brush make up... Nanti Dila akan share kat korang semua... okay...

Btw, terima kasih zaza nanti datang rumah Dila lagi ye...


Sorry lah abaikan gaya Dila macam ni sebab ni nak hantar zaza kat bawah rumah... Abang maha yang jadi fotografer pagi tu...


Cak... Yang ni gambar setelah ber make up... Walaupun simple tapi ambil masa dalam 1 jam juga... Hihi...


Lepas tu ada photoshoot so sekali jalan je guna make up ni... muka Dila betul-betul nampak lain... Kalau tak kusam lesu je... Dengan mata panda tu lagi....

Zaza  tak dapat nak join sebab nak balik Negeri 9 dah... Take care zaza datang lagi...

Korang boleh usha blog zazaiman.com Zaza banyak share cerita best kat blog dia... Hihihi...

Thank you guys...

Besr



2 comments:

  1. hahaaa ingt satu gmbr mcm nk nyanyi lagu negaraku 😂😂

    mn yg zaza tau zaza share..insyaallah

    ReplyDelete