Monday, 6 February 2017

GT Mobile 888 Terbaru Di Pasaran

Pada 16 Januari satu majlis pelancaran GT Dollar telah diperkenalkan di Kuala Lumpur. Pada majlis tersebut telah dilancarkan aplikasi GT Dollar sekaligus memperkenalkan gadget baru iaitu jam tangan GT Dollar , sebuah Robbot dan telefon GT Mobile 888 yang telah dikeluarkan oleh GT Mobile Pte  Ltd.

Gt Mobile adalah syarikat berteknologi tinggi yang terlibat dalam pembuatan, penjualan dan perkhidmatan telefon bimbit dari negara jiran iaitu dari Singapore.

Pasti ramai yang tidak tahu tentang kewujudan telefon pintar Gt Mobile ? Dila adalah antara pengguna terawal telefon pintar GT Mobile 888 jadi Dila akan kongsikan sera serbi tentang GT Mobile 



Bentuk fizikal Gt Mobile adalah nipis dan saiz skrinnya 5.5 inci. Berbentuk elegan dan ranggi,  malah ia untuk dibawa kemana-mana. Terdapat dua pilihan warna iaitu Metal Grey dan Silk White.


Antara kelebihan telefon pintar GT Mobile adalah dengan tahap pengecasan yang laju dengan 35% dalam masa 15 minit. Malah tahap ketahanan bateri lebih lama berbanding telefon pintar yang lain. Semasa Dila menggunakan telefon tersebut dengan melayari Youtube kadar bateri sangat tahap. Amat berpuas hati dengan telefon GT Mobile.

Gadget baru dari GT Mobile ini menggunakan operasi sitem Android Lollipop 5.1. Mempunyai 2 GB ROM dan Internal 16 GB RAM.



Paling utama bila kita mencapai telefon pasti lah usha kamera dulu kan? Gt Mobile Kamera hadapan 5MP dan kamera belakang 8MP.. Dila suka ambl gambar ditempat yang cerah kerana kualiti gambar lebih cantik dan memuaskan... 



Spesiifikasi GT Mobile 888

Model : GT 888
Colour : Metal Grey / Silk White
Dimention : 158.9 x 77 x 8.6mm
Weight : 160g
Operating System : Pre- install Android 5.1 Lollipop
Cpu : 64 Bit MTK MT6735P Processor Quad 1.0Hz CPU
GPU : Mali T720-Mp1 600Mhz
RAM : 2 GB / 1 GB
ROM : 16 GB
Display : 5.5 " 720 x 1280 Pixels
Battery : 2550mAh
Charger : Quick Charging
Camera : Rear - 8.0 MP & Front - 5.0 MP
Sim Card : Dual Sim (SIM + MicroSIM)
Video : 1080P. 2K , 4K
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Wifi : Wifi 802.11 a/b/g/n in Support Dual-band Wifi (2.4GHz/5Ghz)
Positioning : GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass Hall Effect Sensor, Gravity Sensor,                                    Ambient  Light Sensor.
Material : Corning Gorilla Glass 3




Selain itu, terdapat fungsi tambahan iaitu GT Dollar & GT Watch. Dimana kewujudan applikasi ini mudah untuk Dila menggunakan servis dan juga gadget tambahan yang terdapat dalam telefon pintar ini....


Kini GT Mobile berada dipasaran Malaysia... Untuk mendapat maklumat lanjut tentang Gt Mobile layari www.gtmobile.sg

Credit picture Fieshioda De Moment by Amir Iqbal Putra.... Thank you bro ambil gambar yang super awesome ni... Nak dapatkan service photo yg menarik boleh follow fb Fieshioda De Moment... 😉

14 comments:

  1. Spesifikasi okay, baguss,,
    Harga kisaran berapa min??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harga dalam rm1500... Kalau rupiah x dengan 3500 rp.

      Delete
  2. Replies
    1. Hi abang photo ada org kirim salam 😛

      Delete
  3. Untung aaa leh dapat enpon baru canggih .. dollar2 lak tu. Huhu..

    Blog House Husband - Kerja Dari Rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki dapat fon dollar ni... :)

      Delete
  4. nampak macam menarik tepon ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik lagi2 tahap ketahanan bateri yg lama :)

      Delete
  5. Macam2 brand phone skrg nih. Makin canggih

    P/S
    Jana pendapatan LUMAYAN dengan Uber. Sistem Uber menjadikan anda sebagai boss.
    Ini yang ANDA cari-cari selama ini.
    Daftar sekarang !!!

    http://uber.mydiscussion.net/ <<- masuk sini

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum sis,

    Ini kali kedua saya baca artikel tentang henset Gt Mobile ni. Saya tertarik dengan review sis tentang ketahanan bateri henset tersebut.

    Saya sekarang menggunakan Iphone 5s. Saya boleh dikatakan 24 jam online data, dan sangat kerap online memandangkan saya kerap mendapat persoalan dari ramai orang tentang masalah sihir.

    Jadi, dengan Iphone 5s, baterinya sangatlah cepat habis. Sehari sampai 4 kali saya kena cas. Jadi ada juga terfikir macam nak tukar kepada henset yang baterinya dapat bertahan lebih lama sikit.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum sis,

    Ini kali kedua saya baca artikel tentang henset Gt Mobile ni. Saya tertarik dengan review sis tentang ketahanan bateri henset tersebut.

    Saya sekarang menggunakan Iphone 5s. Saya boleh dikatakan 24 jam online data, dan sangat kerap online memandangkan saya kerap mendapat persoalan dari ramai orang tentang masalah sihir.

    Jadi, dengan Iphone 5s, baterinya sangatlah cepat habis. Sehari sampai 4 kali saya kena cas. Jadi ada juga terfikir macam nak tukar kepada henset yang baterinya dapat bertahan lebih lama sikit.

    ReplyDelete