Wednesday, 29 March 2017

Rahsia kecantikan dengan Merolz Skincare Beauty


Hai... Terasa sangat nak share tentang produk Merols Skincare ni...Sebab tengok testimoni pengguna rasa macam terpengaruh nak update... Oh yala... sebagai wanita yang makin meningkat dewasa  ni dila memang sangat menitik berat soal kecantikan luaran & dalaman... Produk yang amat baik sangat diperlukan oleh semua wanita untuk nak cantik betul?  Cerita pasal produk Merolz Skincare ni ia memang terbukti berkesan dan berkualiti tinggi... Jadi perlu atau tidak korang memang harus cuba juga pakai produk ni..

Dila akan terang satu persatu tentang produk Merolz Skincare. Sebagai permulaan Dila nak cerita sikit latar belakang mengenai syarikat dan pengasas produk Merolz Skincare... Heee... Produk Merolz Skincare ni dihasilkan melalui syarikat Merolz Resources yang dibawah naungan pengasasnya , Puan Nor Syariza Othman...Nak tahu Puan Syariza ni sangat peramah tau... kalau nak kenal beliau kene beli produk ni dulu... Tapikan produk Merolz ni memang sangat famous di sekitar Negeri 9 kat Nilai... ramai orang sana dah cuba dan dapat tindakbalas positif tentang produk Merolz dan akhirnya berleluasa mengikut negeri-negeri...

Meh Dila nak bagitahu sikit tentang produk Merolz Skincare sape yang belum tahu tu korang kene dengar Dila ngomel sikit pasal produk ni... kira yang dari zero belum tahu, atau dah pernah dengar tapi macam ingat-ingat lupa je kan... boleh lah baca kat blog saya ni haaa....


Merolz Skincare beauty adalah :

Produk kecantikan yang ada tiga rangkaian iaitu Cleanser , Toner & Moisturiser... Korang pernah dengar Cendana tak? tahu tak kelebihan cendana ni? Ok Pohon cendana ni berasal dari negara india banyak manfaat pada ekstrak cendana ni malah ia sangat bagus tahu untuk dijadikan bahan kosmetik dan aromatik.Ia sangat elok kalau digunakan bagi sesiapa yang mempunyai masalah kulit. Terbukti bahan-bahan pada produk ni memang sangat bagus. haa nenek moyang kita pun dulu mengamalkan cendana sebagai bahan untuk kecantikan... Memang terbukti kaedah tradisional antara tips yang berkesan untuk nak jadi cantik... Walaupun zaman dah moden Dila pun still mengamalkan lagi bahan-bahan tradisional..Lagi-lagi bila dah jumpa produk Merolz ni lagi rasa macam nak lompat sebab excited sangat nak pakai yelaa produk ni adalah antara produk yang mengandungi bahan-banhan tradisional... Selain tu bahan-bahan yang terdapat pada produk ni ada juga ekstrak tebu , ekstrak bunga Rose Hip & rumpai laut.. memang bagus sebab rumpai laut ni terdapat bahan kolegen...


ehh bila cerita pasal nak cantik je mesti perempuan ... Untuk pengetahuan semua produk Merolz ni boleh pakai untuk lelaki...Bagi cleanser Merolz ni kaum lelaki boleh digunakan sebagai shaving foam... Wahhh lepas ni hensem lah lelaki yang dah pakai merolz ni... Nampak segak je,...

Ok... korang kene tahu juga produk Merolz skincare ni adalah produk organic tanpa mercury uols... Merolz ni dijamin halal dan dah dapat lulusan KKM. No KKM korang boleh prefer pada website KKM ... Selain tu masa launching produk ni juga dirasmikan oleh Menteri Negeri Sembilan malah pernah ditemubual oleh radio NEGERIfm dan pernah dapat sambutan daripada Harian Metro TV3 dan RTM... So memang terbukti produk ni memang bagus sebab memang dapat ramai sambutan daripada pengguna dan juga telah dikeluarkan oleh media... Kan memang dah terbukti produk ni memang bagus... Dila pun dah cuba memang kesan dia sangat bagus... Tapi bukan lah terus pakai boleh jadi cantikkan... kene lah pakai cara konsisten dulu... baru korang boleh judge produk ni bagus atau tidak ok... belum cuba belum tahu...

Terdapat 3 rangkaian produk Merolz Skincare iaitu :



1. Cleanser Merolz Skincare (3.38 FL OZ / 100 ML) - Step 1

Bagi sesiapa yang mempunyai masalah wajah yang berminyak , yang berjerawat , berjeragat, hitam tapi jenis yang tak glowing gitu... Korang boleh amalkan Cleanser setiap pagi dan malam sebelum tidur...bau sleanser ni dila suka sebab wangi bau coconut... Tapiii Amaran buat korang jangan nak memandai cuci muka time berpeluh ye.. Dilarang sama sekali...



Dila ni jarang juga nak pakai produk itu produk ini... memang pakai apa pun semua nak kene konsisten... If korang teringin sangat nak pakai Merolz Skincare ni kalau boleh stop dulu pakai produk selama 3 hari untuk nak tengok kesan yang sangat bagus... Bagi muka korang rest dulu baru tukar produk ye.... Kulit kita ni sensetiif...

Antara kebaikan cleanser ni ia dapat membersihkan wajah dan melembutkan selain tu dapat membuang sel sel kulit mati , merawat kulit kusam...



2. Toner Merolz Skincare (3.38 FL OZ / 100 ML) - STEP 2

Haa yang part ni Dila memang suka lah bab-bab nak spray muka ni... Dila suka sebab sebab dia berangin sangat tau fresh je muka... masa dah seminggu pakai produk ni muka naik jerawat sebab Dila ni paling susah nak keluar jerawat, tapi dila maintain pakai sebab tengan healing proses dimana masa tu tengah nak singkirkan toksin pada wajah korang jangan risau masa pakai produk ni tetiba naik jerawat maintain je ok...





Jangan korang pergi picit-picit jerawat tu pulak... nanti bertambah teruk pula kesan tak hilang... Dengan Dila pakai toner Merolz ni mula-mula spray gatal pada bahagian jerawat... Tapi tahan je tangan ni sebab mengikut testimoni pulak ianya bagus sebab ia dapat mengecilkan jerawat tau...
Pakai produk ni hanya seminggu 2 or 3 kali..

 Antara kelebihan lainnya :

-Dapat mengecutkan liang-liang pori / kulit
-Mengecutkan kendur pada kulit
-Membaiki tisu kulit muka
-Mengecilkan jerawat.



3. Moisturiser Merolz Skincare (1.01 FL OZ / 30g) - Step 3

Akhir sekali korang apply Moisturiser sapu lembut-lembut pada muka nanti dapat lah hasil muka yang lembut... Seriously tak pakai make up pun nampak glowing kan dah jimat duit hanya dengan pakai set Merolz Skincare ...



Antara kelebihannya adalah:

-Anti penuaan
-Melindungi kulit wajah dari sinar UV
-Mencegah kulit daripada kering
-Mengekalkan kulit daripada debu dan kotoran
-Menghaluskan kulit wajah

Amacam menarik tak Merolz Skincare ni? Korang jangan risau produk Merolz skincare ni mesra wuduk dan disahkan halal...

Bercerita pasal Merolz Skincare Beauty je Dila nak share juga Merolz Skincare dah ada testimoni-testimoni yang positif korang boleh tengok muka testimoni ninsebelum dah selepas ya...




video


Yeay hasil selepas menggunakan Merolz Skincare amat memuaskan korang yang masih tercari-cari produk halal serta mesra wuduk ni boleh dapatkannya dengan segera...





Untuk maklumat lanjut boleh hubungi :
Merolz Skincare : 019 339 7036

Lokasi : 13-1-2 Block 13,71800 Nilai RPM Taman Semarak Nilai , Negeri Sembilan 71800 Malaysia.

Email : merolzresources@gmail.com

Yang mana dah cuba pakai produk Merolz ni korang jangan lupa share kat Ig & Fb berserta dengan #Hashtag dibawah ni

#merolzbeautyskincareutara 
#merolzbeautyskincare 
#merolzbeauty


9 comments:

  1. Wauuu menarik betul produk ni... boleh bg Gf saya..hihihi

    ReplyDelete
  2. Wahhhh menarik ni.. boleh cuba produk baru. Tertarik part blh tutup liang pori.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik sis... Kalau ada masalah kulit muka memang sesuai pakai merolz Skin care... In sha Allah :)

      Delete
  3. sejak muka zaza rosak dulu.. mmg cuba elak guna produk ada kimia.. ni 1 lagi dah ada produk bahan organik.. zaza yakin skit nak guna.. ada duit lebih nanti zaza boleh try insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk ni adalah organik... Okay zaza nnti boleh cuba kalau nak beli boleh trs order kat ig tau... Hihihi

      Delete
  4. sejak muka zaza rosak dulu.. mmg cuba elak guna produk ada kimia.. ni 1 lagi dah ada produk bahan organik.. zaza yakin skit nak guna.. ada duit lebih nanti zaza boleh try insyaallah

    ReplyDelete
  5. macam-macam produk yang ada sekarangkan.tapi yang ni menarik

    ReplyDelete
  6. Hey dear you look good i like your review about this product...thank you for sharing...

    ReplyDelete