Friday, 31 March 2017

Peluang pekerjaan melalui platform QWORK

Hello & Assalamualaikum...Kebanyakan kini golongan fresh grade ramai yang masih menganggur. Adakah korang ada masalah untuk mencari kerja? dengan zaman sekarang yang penuh dengan cabaran kini pasti yang ramai bersaing untuk mendapat peluang pekerjaan...Jadi Dila akan kongsikan platform yang mudah bagi korang mendapat peluang pekerjaan. 


Baru-baru ini Dila diperkenalkan dengan satu platform mudah bagi carian pekerjaan dengan Qwork. Masih tak berapa clear lagi ? Ok Qwork ni adalah platform pengambilan pekerja yang bersesuaian mengikut skill dan bidang yang korang minat. 

Qwork tak semestinya nak kena apply secara full time nak apply part time or free lance juga boleh... Kira korang nak cari duit tepi dengan menggunakan platform Qwork pun boleh...Memang sangat bagus sebab sekarang ni kene buat kerja lebih betul? Menarik dengan sistem Qwork ni... Cara ni korang boleh pilih mengikut kerja yang korang minat... Terdapat banyak kategori yang Qwork tawarkan... haaa sama ada nak dalam mingguan atau harian korang boleh pilih....



Untuk pengetahuan korang di Qwork terdapat 4 kategori pekerja iaitu Hustler, Hipster , Hacker dan Hospitelier... Korang boleh pilih mana yang korang minat... Seperti contoh kalau nak buat free lance untuk Graphic designer korang boleh pilih kategori hipster... 

Ok yang part paling menarik kan? Qwork juga telah mencipta cara baru iaitu Qwork Visume untuk korang hantar resume dalam bentuk video... cara ini dapat menjimatkan masa majikan  dan mudah untuk majikan membuat penilaian terhadap pekerja...


Memang mudah dengan menggunakan platform Qwork... Korang boleh cepat-cepat apply menggunakan platform Qwork... Ia sangat bagus buat yang masih fresh grade yang masih belum mendapat temuduga. Untuk pengetahuan korang , buat kepada yang sudah kerja lama dan banyak pengalaman tapi kalau korang pertama kali daftar Qwork status korang adalah Newbie.Ini untuk berlaku adil kepada semua calon berdaftar,. Selepas permohonan korang akan dinilai oleh majikan dengan baik jadi status korang tadi akan dinaikkan kepada Renown dan level seterusnya adalah Ace.


Cara ini adalah mudah untuk korang sentiasa akan meningkatkan prestasi kerja. Untuk pengetahuan semua... setiap level adalah berlainan gaji... Contoh gaji Renown adalah lebih tinggi berbanding Newbie... dan Ace lebih tinggi gaji yang ditawarkan berbanding Renown... So apa lagi cepat-cepat apply kerja dengan menggunakan platform Qwork.sama ada pekerja atau majikan boleh guna Qwork untuk menambah bilangan pekerja . 

Disini Dila akan guide juga macam mana untuk korang guna platform Qwork...

1. Pergi ke web www.qwork.my


2. Then korang boleh Sign Up untuk register Qwork


Sama ada pilih antara Become a Qworker or Become an employer... 


Korang boleh pilih scope yang bersesuaian dengan korang....


Mudah je untuk register Qwork... Selamat bekerja ye? Boleh cuba mana tahu rezeki korang kan? Mudah

Untuk maklumat lanjut tentang Qwork :

Website : www.qwork.com

Facebook : www.facebook.com/qwork.my

Twitter : @qwork.my

Instagram : @qwork.my


5 comments:

  1. Thank you for sharing ... ni info yang sangat menarik... pernah juga baca baca ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes... Kalau u nak buat freelance pun boleh tau...

      Delete
  2. Bagus ehh ada platform kerja macam ni ..

    ReplyDelete
  3. nak daftar..tp tak daftar2 lagi..cuma baca2 info mengenainya je dulu

    ReplyDelete