Lifestyle, Beauty, Fashion & Food Blogger

Wednesday, 1 March 2017

Telefon Pintar Xiami Redmi 4a telah dilancarkan di Malaysia



Hey... Hello...

Bila pergi event di Hotel Times Square I'm feel like... Ehhh boleh singgah Times Square jap jejalan cuci mata tengok baju... huargh... eh tapi pergi event yang diutamakan dulu lepas tu buat lah apa nak buat,.. Oh bila sampai je kat Hotel Times Square terpinga-pinga cari mana hotel ni walaupun dah berapa puluh kali pergi Times Square tapi masih tak perasanhotel kat mana... Padahal satu bangunan je...



First thing Dila berasa teruja bila dapat invitation daripada Lazada Malaysia dan Involve Asia untuk memperkenalkan telefon pintar Xiomi Redmi 4a yang kini telah berada dipasaran online Lazada Malaysia dan seluruh negara. Majlis ini dihadiri oleh ramai rakan blogger yang dikenali ramai... Majlis ini juga berjalan dengan lancar yang best masa event dapat makan best-best tau...hihihi


Oh ya... Pasti anda sedia maklum bahawa merupakan laman shooping online yang terkenal di Malaysia dan diseluruh negara...

Selain telefon pintar terdapat juga produk lain seperti adanya Power Bank dan adanya jam tangan brand Xiomi Redmi... 

Kini korang juga boleh dapatkan Telefon pintar tersebut di Lazada.com dengan harga terendah iaitu RM449.00 je ok...  Harga memang berpatutan dipasaran...


Dila dah godek-godek telefon tersebut... Paling best mestilah kita usha kamera telefon dan  sempat  sambil berselfie... Gambar nya juga clear dan cantik

Eh selain tu kan... Telefon Xiami Redmi juga boleh install 2 aplikasi yang sama... Contoh nya korang boleh install 2 whatsapp sekalingus dalam 1 telefon ... Untuk mudah korang nak asingkan dimana personal dengan kerja, wife 1 & wife 2 , skandel 1 & skandel 2 macam tu ye... Hihihi... Tapi mudah untuk korang tak perlu nak pegang 2 telefon buat berat hand bag...

Dengan warna cover fon ni sangat elegen iaitu terdapat 2 colour Golden & Rose Gold... Sangat sesuai dengan jiwa Dila dengan telefon yang nipis nya lagi...

Apa macam menarik tak telefon Redmi?

Ini adalah details mengenai telefon pintar Xiomi Redmi 4a... Korang boleh lah tengok2 dulu pasti berkenan juga... Nak dapatkan nya mudah hanya dihujung jari je... Cuma Click Lazada.com

XIOMI REDMI 4A SPESIFIKASI

General date : Nov 2016
Form factor : Touchscreen
Dimention (mm) : 139.50 x 70.40 x 8.50
Weight (g) : 131.50
Battery capacity (mAh) : 3120
Removable battery : No
Colours : Golden , Rose Gold 
SAR value : NA

DISPLAY 

Screen size (inches) : 5.00
Touchscreen : Yes
Resolution : 720x1280 pixels
Pixels per inch (PPI) 443

HARDWARE

Processor : 1.4GHz quad-core
Processor make : Qualcomn Snapdragon 425
RAM : 2GB
Internal Storage : 16 GB
Exandable Storage : Yes
Exandable storage type : MicroSD
Exandable storage up to (GB) : 128 Gb

CAMERA

Rear camera 13-megapixel
Flash : Yes
Front Camera : 5-megapixel

Software

Operating System : Android 6.0
Skin : MIUI 8

CONNECTIVITY

Wi-fi : Yes
Wi-Fi standard supported : 802.11 a/b/g/n
Gps : Yes
Bluetooth : Yes, v 4.10
Nfc : No
Infrared : No
Usb Otg : No
Headphones : 3.5 mm
Fm : No
Number of SIMs : 2

Sim 1

SIM Type : Micro-Sim
GSM/CDMA : GSM
3G : Yes
4G / LTE : Yes
Supports 4G in India (Band 40) : Yes

SIM 2

SIM Type : Nano-SIM
GSM/CDMA : GSM
3G : Yes
4G/LTE : Yes
Supports 4G in India (Band 40) : Yes

SENSORS

Compasa / Magnetometer : No
Proximity Sensor : Yes
Accelerometer : Yes
Ambient light sensor : Yes
Gyroscope : Yes
Barometer : No
Temperature sensor : No






Sila klik  link ni untuk dapatkan telefon pintar Xiomi Redmi 4a...

Majlis ini dianjurkan oleh Involve Asia . Lazada voucher Lazada Voucher ditaja oleh ShopCoupons .

1 comment:

  1. nanti if ada rzki lebih mcm nak beli utk mk n abah..hrga dia murah kualiti tbaik..

    ReplyDelete