Tuesday, 7 March 2017

Teringat zaman sekolah , Rindu semua (SMKTP)



Assalamualaikum hai...

Agak-agak apa korang buat sekarang? Lama sangat tak jumpa dah 6 tahun kot... Bila jumpa kita cuma hai hai bye bye je kan? Bila dah tamat SPM semua nya dah berubah, semua dah buat haluan masing-masing... 

Bermula abis je SPM... Aku dah start fikir... aku nak jadi apa lepas ni?
Macam mana aku nak membawa diri?
Aku nak buat apa ek?
Bermula disitu aku plan satu-satu nak buat apa...
Rasa macam berbeza lepas dah tamat SPM...

Hee... korang macam ni tak?
Haa overthinking sangat time tu sebab rasa macam takde masa depan... Tapi biarlah Allah aturkan semuanya... hahaha




Hai korang... Masa ni tahun 2010, berumur 16 tahun... bukan sekarang tau umur 16 tahun ... masa tahun 2010 k..,sekarang dah tahun 2017 lol Ya Ampun cepat je masa ... Masa ni akhir tingkatan 4 ada photoshoot antara kelas-kelas sempena nak masuk SPM kalau tak silap? betul tak? Dila kelas 4 bestari amek course akaun... Rindu nak share balik sebenarnya...Scrool-scrool gambar lama rasa macam rindu sangat nak pergi sekolah... Nak jumpa kawan-kawan , jumpa cikgu, rindu nak study group bila abis sekolah... huhhh...


Ok dulu chubby, berat badan masa form 4 48 kg boleh cecah 50 kg kalau tak boleh control... tapi start abis sekolah masa study berat badan turun mendadak sampai 8 kg... dulu gaya macam apa ni... ya Allah malu tengok gambar sendiri tapi nak share jugak... dengan kulit hitam lagi dulu balik sekolah suka jalan kaki tengah panas, bas masa tu nak tunggu lama end up naik bas sampai kat rumah.. gigih betul dari sekolah tinngi naik bukit... dah sampai depan sekolah kene naik tangga lagi tu... ok sebenarnya tu moment paling rindu nak pergi dan balik sekolah... Dila sekolah dulu kat SMK Tasek permai , Ampang... sekolah dila dulu terkenal dengan sekolah atas bukit.. tinggi weh... belum apa-apa dah berpeluh sampai kekelas... hehehe...


Bersama class mate Dila ... Masa  ni semua comel-comel je... hehehe... Kami semua satu kelas rapat semua satu kepala dan happening je... yang  paling kiri tu  Nabila, Farahika, Belakang Dila Yusratul, Mazraina, Syahida, Ika Malina , sebelah kanan Dila Lina Alfan... Cehh time ni semua nak posing maut kan... Bukan selalu nak acah-acah macam ni... tengok lah sampai sekarang Dila simpan gambar ni... dah bape tahun dok dalam pc...

Semua orang pernah rasa kan zaman sekolah adalah zaman kegemilangan buat semua orang, yang masa tu nak berkawan, study sama-sama, kene denda sama-sama, gossiiiipppp, buat perangai nakal-nakal dengan cikgu, tidur dalam kelas lah... hahaha tak lupa juga  ada nak g sekolah sebab ada crushhhh ekkk...  eh eh lawak betul masa tu... 

Teringat zaman masa zaman cinta monyet, ada yang sampai frusttt menonggeng ... hahaha... dulu kononnya nak sehidup semati, pergi dating lah, janji nak kawen lah... tapi masa tu kita masing-masing tak matang , masing-masing taknak tunjuk kalah zaman tengah hot ramai peminat kan... kalau macam tu memang tak sampai kemana... bila dah break masing-masing frusttt menonggeng menyesal bagai... lepas tu get back... lepas tu break balik banyak lagi lah penyambungannya... end up malas nak fikir baik move on... hahaha... oh kecik-kecik dah pandai berdrama...






Gambar kat atas ni semua gambar class mate Dila... huyaaa masing-masing comot masa ni.... tapi still nampak cute lagi.... hehehe...macam-macam gaya time ni... tapi kalau nak dibandingkan dengan sekarang mesti bergaya dan cantik...



Yang si cantik ni bestfriend Dila kitorang rapat since form 2 lagi  kelas sama... nama Dia Syahirah ... Dulu buat apa semua sama-sama memang macam belangkas lah orang cakap ,,, walaupun masuk form 4 dah tak sama kelas pun still rapat lagi dan bertambah rapat samai orang cakap kitorang ni kembar hehehe... semua nak benda nak sama.. kadang kadang tak plan pun boleh jadi sama... dah ada chemistry kan? hehehe... walaupun dah tak raat sekarang dila still anggap dia bff Dila tapi takde rezeki nak jumpa je sebab kita dah buat haluan masing-masing... 

With Ng Bee Yan

Bersama lengloy Tan Sue Pei...

With Anusha.. Masa nak spm selalu study dengan dia... hehehe... 

Hi Ina... Dari dulu sampai keharini still rapat dengan dia dan 7 orang sahabat... tapi takde gambar dah terdelete kot... Sorry guys...

Bersama cik sofi.. samai sekarang pun still rapat lagi,,, hehehe... Sekarang tengah sambung degree... Good luck dear..

With Yusra & Tan Sui Pei

Cute kan?




Ok ni kira semua gambar dah payung ... Jangan cakap aku tak ingat kat korang.... hehehe... Terima kasih guys untuk masa ni walaupun untuk sekejap je... Terima kasih sebab beri tunjuk ajar, pinjam kan semangat, ada rezeki kita jumpa... Hope semua dalam keadaan baik-baik... hewhewww dah ramai pun dah berumah tangga... 


Ikhlas dari sahabatmu...
Ada rezeki jumpa lagi...
Rindu kat semua...

Korang buat apa sekarang ? jangan lupa share di ruang komen tau :*

1 comment:

  1. Alja pun rindu zaman sekolah, Bila dah kerja ni, suasana lain. Dila comel lahh zaman sekolah, skrg makin gojesss!! :D Gambar-2 time sekolah memang kena simpan sebab semua ni kenangan :)

    ReplyDelete