Sunday, 16 April 2017

Merawat kulit muka secara sempurna dengan Neutrogena Skincare



Merawat kulit muka secara sempurana dengan Neutrogena Skincare. Assalamualaikum & Hello... Setiap orang pasti mempunyai masalah kulit muka tersendiri... Ada masalah kulit berjerawat, ada masalah kulit berminyak, kulit kering dan lain-lain lagi... Macam masalah kulit muka Dila sendiri mempunyai masalah kulit yang kusam dan nampak seperti keletihan... Kadang-kadang memang kita rasa down bila muka nampak kusam dan keletihan padahal dah cukup tidur dan rehat... Now terdapat pelbagai produk skincare yang kita tinggal bijak untuk memilih je dan tengok produk tu kene tak dengan masalah kulit muka kita... yang paling penting kene pastikan produk berkenaan mendapat kelulusan KKM dan selamat digunakan...

Sekarang Dila memang cerewet mengenai pemilihan skincare nak pastikan ia sesuai atau tidak takut nanti bila pakai tak ok tapi kalau belum cuba belum tahu kan yang penting kita tawakal dan usaha untuk menjdapat yang terbaik.. nak cantik bukan senang.. Beauty is pain right... Sekarang ni Dila dah start guna produk skincare iaitu Neutrogena Deep clean... Haa dila memang tertarik sangat nak guna produk ni sebab ia sesuai digunakan untuk mereka yang mempunyai kulit yang normal sehingga kulit yang sensetif...



Tadaaa~~~ Ni dia my favourite product. Ni dia antara barisan produk Neutrogena Deep Cleanser cute sangat kan produk ni... Lengkap sangat dengan adanya cleanser, face scrub & cleansing oil to foam.... Haaa rasa lengkap je hidup dengan adanya kelengkapan produk skincare Netrogena Deep Cleanser  yang diformula istimewa daripada Negara Korea yang pastinya produk Neutrogena Deep Cleanser berjaya merawat masalah kulit sensetif.


1. Deep Clean foaming Cleanser
  • Membuang sel-sel kotoran 
  • Menyegarkan kulit
  • Membuang sel-sel kulit mati 
  • Terbukti secara klinikal  formula yang kaya, buih berkrim yang membuang kekotoran kulit yang boleh terkumpul di dalam liang seperti kotoran minyak berlebihan dan membuat.
  • Mengawal kawalan minyak pada muka 
  • mengekalnkan keseimbangan kelembapan kulit semulajadi untuk mengekalkan kulit yang segar dan sihat.


Cara penggunaan : Gunakan pada setiap pagi & malam sebelum tidur setiap hari. Guna secara konsisten. Picitkan sekali pada tangan dan sapukan 5 dap pada muka dengan lembut... Kalau boleh urut sikit pada bahagian muka bagi memastikan muka kita bersih daripada kotoran... Dila laginsuka guna berus pencuci muka tu...guna tu lagi puas tertanggal semua kekotoran pada muka korang tu...

Review dari Dila : Deep Clean foaming cleanser ni memang tersangat best. Memang lepas guna muka fresh je Dila siap bawak lagi kat office lepas lunch sebelum zohor ambil wuduk tu Dila memang pastikan muka dila bersih dan segar je... Memang kulit muka dan tak kusam & tak berminyak lagi lepas tu.... Untuk mendapatkan kulit bersih dengan sempurna boleh gunakan face scrub juga tau :)


Deep Clean Blackhead Elimination
  • Menghilangkan blackhead
  • Menghilangkan sel-sel kulit mati 
  • Menanggalkan kotoran kulit oada muka
  • Mencerahkan kulit
  • Mengawal minyak pada muka

Cara penggunaan : picitkan pada tangan dan sapukan pada bahagian yang ada masalah blackhead. Macam Dila akan sapu pada bahagian hidung dalam beberapa minit... Gunakan seminggu 2 kali untuk mendapat keputusan yang ok...

Review dari Dila : Yes Dila akui Dila memang ada masalah blackhead pada bahagian hidung... Memang ketara je nampak blackhead, sebelum ni dila suka amek benda tajam cucuk2 untuk keluarkan blackhead & whitehead kat hidung sampai lah luka... Tapi bila jumpa Neutrogena Blackhead Eliminating ni Alhamdulillah ia dah semakin pulih dengan syarat kene pakai secara konsisten jangan putus asa... Yang best lepas pakai muka rasa fresh je sebab semua kotoran dah takde... Yeay happy :D


Cleansing oil to foam

  • Boleh digunakan sebagai make up removal & pencuci muka
  • Menanggalkan kotoran pada muka
  • Membersihkan wajah 
  • Lepas dijadikan sebagai make up removal memang make up akan bersih 100%
Cara penggunaan untuk make up removal : Sediakan kapas, picitkan Cleasing oil foam tersebut pada kapas. Lepas tu lapkan pada muka korang sampai bersih...

Cara penggunaan sebagai pencuci muka :
Lepas dah bersihkan guna kapas korang boleh cuci muka juga cleasing oil foam sebagai pencuci muka caranya dengan picitkan 2 kali oada tangan dan sapukan pada muka sambil urut dan akhir sekali boleh cuci muka...

Review dari Dilla :
Memang teruja sangat lepas pakai Clransing Oil foam muka lepas tu bersih dengan serta merta... Yang paling best produk ni wangi sangat masa pakai bedak pun muka bau wangi lagi... Memang dila puas hati lepas pakai produk ni yang penting boleh dijadikan sebagai make up removal memang bagus dan boleh jimat... 


Memang berpuas hati lepas pakai produk Neutrogena muka sentiasa fresh. Tapi yang penting muka tiada kusam lagi... Lepas guna dengan sapukan bedak je tak perlu risau lagi dengan masalah kulit kusam...

Eh ehhh... mana nak daatkan produk ni senang je korang boleh dapatkannya di www.Lazada.com.my
dapatkan nya hanya di Lazada lagi mudah dan jimat masa beli di Online......

Untuk dapatkan macam dila pakai ni korang hanya klik pada link nama produk di bawah ni ya :D

NEUTROGENA deep clean cleansing oil to foam Harga di Lazada hanya RM40.50 ada disk 10% yang ni harga lepas diskaun :)

NEUTROGENA deep Clean Foaming Cleanser Harga hanya RM20.40 yang ni harga selepas Diskaun 32%

NEUTROGENA deep clean blackhead eliminating Hanya RM20.10

Okay Dila lebih cadangkan semua untuk dapatkan di Online Lazada sebab murah , jimat masa, jimat minyak kereta sebab semua hanya dihujung jari hanya click & order je : D

Untuk maklumat lanjut boleh layari :

Instagram : @Neutrogenamy
Facebook : Neutrogena Malaysia
Website : www.neutrogena.com

Terima kasih kerana membaca blog Dila :D


2 comments:

  1. sendiri jadi model...senang kerja hehehe..

    p/s: salam ukhuwah

    ReplyDelete
  2. muka dah tak kusam hati pun senang hehe

    ReplyDelete