Thursday, 6 April 2017

Nikmati Buffet Ramadhan di Restoran Big Apple , Hotel Berjaya.


Hello & Assalamualaikum semua.... Tak lama lagi kita bakal menyambut bulan yang sangat mulia iaitu bulan Ramadhan Al-Mubarak... buat kaum hawa Dila nak ingatkan jangan lupa untuk ganti puasa ok...

Oh ye! Sempena nak sambut bulan ramadhan ni pasti semua nak berbuka bersama keluarga atleast sebulan tu sekali di tempat best2 untuk menikmati bulan puasa yang mulia bersama keluarga... Dila akan cadangkan tempat berbuka nanti yang ala2 dibazar... Dila dah survay kan dulu tempat mana yang pasti korang suka untuk berbuka puasa....


Restaurant Big Apple, Berjaya Times Square

Allright... baru-baru ni Dila berpeluang untuk pergi ke Restaurant Big Apple, di Hotel Berjaya Times Square dimana masa ni ada preview Ramadhan Buffet 2017 bersama rakan-rakan blogger... So Dila akan kongsikan terdapat pelbagai menu yang menarik di Restaurant Big Apple yang ala2 di bazar gitew... Dengan lebih 200 hidangan, korang pasti dapat menikmati sama seperti yang mereka lakukan di bazar luar tetapi kali ini, korang boleh menikmati makanan mereka dalam suasana yang lebih selesa dan santai...

Selain daripada suasana bazar yang meriah dan tetamu kami, Berjaya Times Square Hotel juga telah menyediakan khas Kedah Claypot Fish Head Curry, penuh kasih sayang disediakan oleh Sous Chef di hotel ini, Chef Yusoff menggunakan resipi keluarga neneknya. Hanya menggunakan bahan-bahan segar dan rempah aromatik, Claypot Fish Head Curry dijamin kemuncak keseluruhan bufet makan malam.

gerai-gerai individu akan dijarakkan sekitar restoran menghidangkan masakan istimewa khas. Tetamu boleh mengharapkan Lempeng Kelapa, Lamb Briyani, Ikan Keli / cencaru Bakar, Pucuk Manis Ubi keledek, Otak- Otak Muar, Murtabak Istimewa, Ayam Goreng Uncle Bakri antara banyak mesti mencuba hidangan tradisional Melayu yang lain. Mereka yang mencari pilihan yang lebih ringan dan sihat boleh mencampakkan mereka sendiri Ulam-Ulam Tempatan atau dibuat pelbagai salad siap yang ditawarkan.



Antara menu-menu yang pasti membuatkan korang terliur , Menu ala-ala kampung menjadi kegemaran semua orang, yang pastinya rasa semua sedap seperti dalam gambar ,










Terdapat menu-menu lain yang menarik yang pasti menjadi kesukaan semua.












Terdapat pelbagai kuih muih, buah-buahan, dah macam-macam lagi sebagai pencuci mulut








Cik Dilla tengah usha-usha ohh semua sedap-sedap kat sini
Bersama rakan blogger www.broframestone.com

Bersama rakan blogger www.ienaeliena.com



Untuk buffet ramadhan di The Big Apple Restaurant Berjaya Times Square, ianya akan bermula daripada 29 May 2017 sehingga 22 June 2017, 6.30 pm - 10.30 pm. Boucer RM 100 akan diberikan kepada dewasa dan RM 50 akan diberikan kepada kanak kanak bagi early bird RSVP.

Harga Minggu Pertama & Ke 4,
Dewasa : RM 128 (Nett)
Kanak Kanak : RM 58 (Nett)

Harga Minggu Ke 2 & 3
Dewasa : RM 138 (Nett)
Kanak Kanak : RM 68 (Nett)


Enjoy My Tummy
Selain itu, bagi menempah 10 meja , korang akan mendapat harga RM 118/person dan akan dapat 1 meja percuma kalan nak tempah untuk meeting pun boleh. Kalau full day meeting , akan dapat harga  RM148 per person & full dah akan dapat RM158 per person.

Untuk ramadhan Residential packages, 2 hari 1 malam ianya berharga RM428 per person termasuk breakfast , buffer , lunch & dinner ada juga servis lain.

Untuk maklumat lanjut sila layari :


Bagi tempahan boleh hubungi | 03 - 2117 8141



3 comments:

  1. perghh temptingnya hehe di mana ada dila di situ ada kak iena hehe

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan rapat macam belangkas dah ni...hahaha

      Delete