Tuesday, 4 April 2017

Percutian ke Jakarta | DUFAN Dunia Fantasi


Assalamualaikum ...

Rasa macam dah lama tak update entry ya... sorry guys lepas balik bercuti ni... ok entry kalini Dila nak cerita tentang percutian Dila masa di Jakarta... Oh ya Btw Dila pergi Jakarta kali ni dengan sepupu Dila daripada pekan baru Juga Dila dari Malaysia jadi kitorang jumpa kat airport jakarta... Act ada sepupu Dila kat Jakarta jadi Dila stay kat rumah dia nak lawat sekali lama tak jumpa kan...

Percutian Dila kali ni mengambil masa selama5 hari...  ok lah naseb ada cousin kat sini lagi pun saja nak jenguk sebab dah lama tak jumpa...Lagi pun memang plan nak rehat asyik sibuk dengan dunia kerja je kan...

Masa kat Jakarta tu memang kami enjoy habis korang nak tahu banyak tempat best-best kat Jakarta ni sebenarnya... Masa second day kat Jakarta kami sempat untuk bermain di "Dufan" antara tempat permainan yang terkenal di Jakarta... haa lebih kurang macam kita pergi Genting lah... syok tau... Kami pilih nak pergi ke tempat ni sebab just nak main game .. tak sangka memang menyeronokkan geli betul hati i main permainan kat sini...

With My Family


Permainan pertama yang kami main... iaitu perahu ayun... ewah tetiba i berani sangat nak main permainan ni sebenarnya dah kecut perut dah masa ni tappi hati kena kental.. hehehe... naseblah ada family yang sporting...






Huyyo memang jadi histeria jap  Dila main bendalah ni... hahah... tapi tak takut pun masa dah sampai kat atas tu buka mata pelan-pelan sambil tengok pantai boleh nampak dari atas okay... yang tu memang best gila... bila nak turun tu rasa macam bontot tercabut je... hahaha... (saje nak melawak) tapi memang kitorang enjoy sangat time ni lah walaupun penat seluruh tubuh badan ni sakit tekak tapi takpe bukan selalu nak hyperaktive macam ni... cetttt...

Apapun terima kasih sangat kepada abang & kakak melayan kami... 


Yaa actually tak minta nak bawak kemana-mana pun... tak dapat berjalan pun okay cuma ni yang orang nak rasa berkumpul-kumpul sebelum adik-adik kakak & abang menjadi isteri orang.... ewahhhh...  

1 comment:

  1. Salam, berapa ye tiket masuk ke dufan? and setiap game dia kena bayar asing ke or dah termasuk ngan tix entrance?

    ReplyDelete