Tuesday, 16 May 2017

Me , Myself & I - about me




Hello.... Me , Myself & I ... Ni semua tentang diri saya...Nama diberi Nurul Fadhila Binti Yazirman. Nama panggilan Nurul, Dila , Lulul & whatever uols nak panggil saya apa... hehe... Biasa kalau nama panggilan Dilla tu nama komersial untuk kerja and kawan-kawan panggil dilla  panggilan Nurul or lulul nama panggilan dalam family... Lulul tu sebab kita masa kecik-kecik pelat nak sebut tapi sampai sekarang masih melekat lagi panggilan tu dalam family... hahaha... Berumur 23 tahun pada tahun 2017. Ok status saya ialah saya masih tettttttt... biarlah rahsia sebab jodoh tu rahsia Allah...

Tarikh Lahir 

Dilahirkan pada 26 Dec 1994 di HBKL... Ok lambat lagi nak masuk 23 tahun tunggu hujung bulan nanti... Jangan lupa gift untuk saya :)

Stay di Ampang

Untuk pengetahuan semua Dila stay kat Ampang, Memang dari kecik stay kat Ampang dengan family dulu Sekolah pun kat Ampang...
Masa darjah 1 - 3 Sekolah kat Sek Rendah Ampang  Campuran
Masa darjah 3 - 6 Sekolah Agama Arab tau... Dila sekolah kat Sekolah Rendah Islam Ilmi... Kat Ampang Jaya...
Masa form 1 setengah tahun je sekolah kat Ilmi sampai bulan 5 kalau tak silap lepas tu berhenti sekolah...
Form 2- Form 5 Dila sekolah kat SMK Tasek Permai , Ampang...

Sambung Diploma di Multimedia College Kuala Lumpur course Management with Multimedia...

Suka buat apa

Dila suka buat blog, suka jalan-jalan dengan kawan tengok movie, suka jumpa orang, suka tentang kecantikan dan fashion dan suka kerja...

Suka makan nasi padang, suka makan pedas-pedas... Kalau tak pedas tak sodappp... suka makan steamboat, Suka makan-makan apa-apa je janji boleh dimakan... hahahaha

Pekerjaan Sekarang

Nak tahu Dila kerja apa pasti ramai orang yang confius sekarang ni Dila kerja apa kan?  memang ramai kawan Dila tanya apa pekerjaan Dila sekarang... ada yang tanya kau ni artis ke sekarang? pelakon ke?hahaha ... ehh lagi kelaut kan? Senang citer semua kerja Dila buat yang penting Dila bukan full time blogger, ni hanya hobi Dila nak sharing je... Tapi ada juga terima job job berblogging ni... Alhamdulillah tu namanya rezeki ... Kalau dah  buat blog ni ada lah sikit dila buat short film untuk cari pengalaman je...Tapi kalau korang nak tahu Dila kerja sebagai Personal Assistant to CEO dibawah syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd... ramai dah tahu kan bos Dila is Ladybosss.... Tapi ladybosss i lain daripada yang lain... syukur dapat ladybosss yang ok dan seorang yang sangat memahami... Haaa yang best nya dia seorang flexiable tau... Buktinya dah 2 tahun Dila bekerja tempat yang sama... Alhamdulillah rezeki kat sini... banyak benda baru Dila belajar... Office Dila bekerja di Petaling Jaya Taman Desaria... Okay jauh kan? hari-hari ulang alik Ampang ke PJ... Ok je dapat kerja jauh dari rumah(sebenarnya takde lah jauh mana kalau dah biasa ulang alik) actually jauh perjalanan luas pengalaman kan? ehh betul tak ye kata pepatah ni?

Ok guys Terima kasih kerana membaca tentang saya... Kalau jumpa tegur-tegur saya tau? saya tak sombong tau....

Oh ye... dah follow ig Dila ke belum? Jangan lupa follow Ig @dillaleez & add kita kat fb juga ya...



No comments:

Post a Comment