Sunday, 25 June 2017

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2017


Assalamualaikum & Hi all... Meriah Dila tengok kawan-kawan buat preparation nak celebrate Hari Raya Aidilfitri... Dah 2 Syawal pun kan? Nak buat blogpost pun jadi macam krik krik je sebab busy buat itu ini banyak benda nak kene settel...Hope semua okay kan... So macam mana 1 syawal semalam? Haa mesti lah berkumpul dengan family dan keluarga tersayang ... Kirim salam kat semua tau cakap kita kirim salam...

Tahun ni kita beraya kat Ampang je pergi rumah saudara terdekat... Ampang jalan betul clear wak... KL pun sama... hihihi...Nak balik beraya kampung, kampung jauh... huhuhu sobs sobs... Hope next year dapat lah balik berkumpul kat sana... Tahun ni beraya dengan family kecil je... Rasa juga lah berhari raya entah kenapa tahun ni semangat betul nak beraya mungkin sebab lebih shooping... Tapi bukan lah untuk hari raya sangat sebenarnya... Semua beli untuk keperluan kerja... Almaklumlah orang jarang nak bershooping... Tak salah pun berbelanja untuk diri sendiri dan setahun sekali je...

Awak semua beraya mana tahun ni? Balik kampung mana? Harap semua ok ok tau semua semoga selamat jalan pergi balik awakkk... Safety drive...Raya-raya jugak jaga makan tau... Dila pun tengah nak pantang makan sikit sebab takleh nak makan daging masa hari raya lah susah nak buang air .. Hmm annoyong betul penyakit ni time time raya lah kena... Orang makan rendang kita kena makan sayur, sup dan buah-buah lebih... Tak apa lah dah Allah nak bagi sakit redha jelah...


Btw , ni baju dari Ariani beli kat Jakel masa dila cover event kat Jakel dila terus jatuh hati nak beli baju ni... Kali kedua g Jakel KL dila beli je tanpa berfikir panjang...huhuhu... Tak banyak gambar OOTD tahun ni... sebab takde orang nak amek kan gambar buah hati dok jauh... hahaha nak harapkan mama ayah amek gambar memang nampak kabur lah , senget lah...ni pun minta adik sepupu amek kan... lalala~~~ 

Haaa Btw jemput datang beraya kat rumah tau kite ada je ni kat rumah wak jemput datang tau nanti kita kasi duit raya.... In Sha Allah...

Dila nak minta maaf kalau kalau ada terkasar bahasa, terbuat salah silap, tergores hati, dan segala ter lah... Maaf kan tau kita pun doa yang baik-baik je untuk semua pembaca...

Terima kasih kerana sudi membaca,,, Sayang korang semua...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...


1 comment:

  1. Salam 13 Syawal Dila! Salam kosong2 dari hati..^^,

    ReplyDelete