Friday, 7 July 2017

OEM (Original Equipment Manufacturer) berminat nak buat produk? #Meeting #PersonalAssistant #HotelHilton #Kopi #SkinCare


Now dah start busy... harini aku kene assist bos untuk meeting dengan Dato Mustapa Kamal nak buat product... Sambil meeting dan sekali lunch kat Hotel Hilton , KL Sentral...

Itenarary aku hari ni adalah , masuk office dan settelkan apa yang patut , Meeting dengan Dato kat Hotel Hilton dan lunch , rush pergi ke Kilang Coffee Tyzo di Gombak , Last sekali pergi survay market untuk cari sample produk... Nanti Dila akan share info sedikit berguna untuk korang yang nak buat produk yang tak syok sendiri...haaa... okay ni apa yang aku belajar harini lah sebab jumpa orang yang hebat dan berpengalaman... harap info ni sangat berguna okay...

5 jam meeting ... 

Ready for meeting
Sampai je kat Hotel Hiltoon bersama ladybos aku, kami brainstorm apa yang Dato nak , dan  memberi sedikit idea berkenaan nak buat produk apa dan nak marketkan kat mana... So Dato nak buat Coffee dan juga rempah-rempah untuk masak... 


Sambil meeting kami lunch juga... So yummy and happy Tummy... Lapar sangat masa meeting tadi perut pun dah berkeroncong dah... Thanks Dato belanja we all lunch... Okay lepas ni nak pergi Kilang Coffee Tyzo benda baru juga aku nak belajar sebab orang nak buat produk Coffee ni biasa skin care je... Kalau dah sampai Kilang sure dihidangkan sekali coffee kan... Lepas makan ni mata macam mengantuk... kikiki ... 



Banyak benda aku kene take noted harini... Masa ni adalah sesi untuk brainstorm pasal coffee... Kat market macam-macam coffee ada, kopi tongkat Ali, Kopi Kapal Api  Kopi Pak Belalang haa macam-macam lagi lagi lah... 
Sambil meeting sambil layan Coffee Tyzo ... First time aku minum kopi tapi tak sakit kepala... Haaa

Jum lah kita pekena Kopi


Lepas ni nak pergi Giant Batu Caves, tunggu tengok PA bawa troli. Hehe...  Nak beli kopi dan bahan rempah dan semua produk kopi dan rempah yang ada kat market ni...

Info harini... Untuk korang yang nak buat produk ... Dila tengok sekarang ni kebanyakannya produk yang syok sendiri... Lepas OEM, (Original Equipment Manufacturer) tak tahu nak marketkan kat mana, design pun tak menarik, harga pun tak sesuai...

If nak buat produk why not kene survay dulu kat Hypermarket dan beli produk tersebut sebagai contoh korang nak buat produk macam tu... dan boleh ubah sikit2 design... Kenapa boleh dijadikan sebagai contoh sebab kita adalah following produk2 dimarket ni... Bukan nak kene buat produk tu design sendiri dan syok sendiri...

If korang berminat nak buat OEM kuantiti paling minimum sila komen  pada blog Dila dan kita akan guide daripada A sampai Z... Boleh sekali meeting dan kita akan jelaskan dengan lebih lanjut.. Dan akan guide buat design , printing design , kita kana ajarkan juga nak marketkan produk kat mana... dan akan survay market? Trust me ok... Kalau berminat nak supply produk ke Hypermarket pun kita akan guide juga... Sebab bos Dila dah berpengalaman dalam bidang ni hampir 10 tahun... Sebelum ni dia pernah masukkan produk skincare kanak-kanak berjenama, Upin-Ipin, Boboiboy dan sekarang adalah produk Asianic Halal... Kalau perasan posting Dila , Dila banyak share pasal produk Asianic je... Hihi... Tapi kalau nak buat produk Dila prefer untuk buat jenama Skin Care... Sebab Dila satu office dengan kilang yang mengeluarkan produk Skincare... So boleh dapat minimum kuantiti tau...


Masa survay produk kat Hypermarket... 10 jenis kopi dah beli,.. Kebanyakan nya masa nak cari Kopi warna juga memain peranan,,, kebanyakannya packaging kopi semua warna hitam dan merah... kenapa warna merah? sebab merah adalah warna yang boleh buat korang lapar... ok tu yang aku dengar harini masa meeting just sharing... hihihi...

Thank you Dato bagi i angpau... Semoga murah rezeki Dato :) Amin2

  • Nanti bila produk dah siap Dila akan share juga pada my blogspot... Stay tune okay... Tak sabar nak tunggu Kopi siap ni... 



4 comments:

  1. nampak sedap coffee tu hehe. Happy working Dilla :)

    ReplyDelete
  2. BUat kopi sendiri? menarik =D

    ReplyDelete
  3. Skin care dari coffee ke? Thumb up!

    ReplyDelete