Thursday, 31 August 2017

DEFLEX membantu buang toksik berlebihan dalam badan




DEFLEX membantu buang toksin berlebihan dalam badan | Assalamualaikum & Hai all... Punca utamanya Dilla consume DEFLEX adalah untuk merawat masalah sembelit... Sebenarnya segan nak cerita tapi Dilla nak kongsikan juga kepada semua pembaca semoga entry kali ni bermanfaat untuk semua ... Masa bulan puasa tu hampir 2 minggu lebih Dilla  kena masalah sembelit susah nak membuang haih rasa annoying sangat nak buat apa serba tak kena tau...


Seminggu selepas tu Dilla diperkenalkan dengan satu produk yang sangat awesome ia sangat membantu dilla recover masalah sembelit iaitu produk DEFLEX sepupu dila yang perkenalkan produk ni dia cadangkan untuk Dilla mengambil langkah merawat sembelit dengan cara membuat Detox untuk memudahkan proses pembuangan...


Dilla nak perkenalkan DEFLEX secara ringkas... Kepada yang ada masalah sembelit korang boleh baca sampai abis... Sebab Dilla cuba produk ni secara konsisten dan kongsi dengan seikhlas hati kerana kesan pengambilan DEFLEX sangat memuaskan... Daripada tak lawas jadi lawas then DEFLEX membantu membuang toksik dalam badan....Memang Dilla teruja nak kongsikan kepada semua... ^^

DEFLEX ni ialah satu produk minuman tambahan daripada perisa Green Apple Juice. Antara kelebihan produk ni dapat membantu masalah sembelit , mengawal proses pembuangan, membantu proses menurunkan berat badan... Haaa banyak lagi sebenarnya kelebihan DEFLEX dilla akan senaraikan kelebihan DEFLEX di perenggan seterusnya ok... Hope u all setia membaca yaaa...


Kandungan minuman tambahan DEFLEX berasaskan daripada bahan-bahan semula jadi seperti Green Tea Powder , Chitosan Citrus Aurantium, Aloe Vera , Fiber Gum, Psylium Husk, Rasberry Powder , Citric Acid, Fructose Apple Fibre dan Wheat Grass. Rasa dia lebih kepada Apple hijau ... Ehh sedap tau tak rasa masam-masam pun... Nak lagi sedap korang minum dengan air sejuk dengan 1 sachet pastu shake2 lah... Memang sedap yang penting bangun pagi pun lawas... hehehe....



Selain tu, DEFLEX merupakan sejenis minuman fiber, khusus untuk menyerap lebihan lemak-lemak yang berkumpul dan termendap di dalam saluran usus dan dalam perut. Buat korang yang ada masalah berat badan elok sangat consume DEFLEX , kerana detox ni penting sangat sebab ia bersihkan toksin dan lemak-lemak nakal dalam badan tu  tau...


Pengambilan deflex secara berterusan akan menjadikan saluran usus dan perut semakin bersih seterusnya menjadikan penyerapan nutrien carboflex akan menjadi lebih sempurna dan berkesan...


ANTARA KELEBIHAN DEFLEX :
  1. Membantu proses menurunkan berat badan
  2. Mengekalkan berat badan ideal
  3. Membersihkan usus secara menyeluruh dan menormalkan kembali fungsi usus
  4. Melancarkan kembali metabolisme dan kecekapan sistem penghadaman 
  5. Membantu menurunkan paras kolestrol jahat
  6. Mempercepatkan proses penyerapan nutrien dan sekaligus memberikan kesan cepat maksimum keatas pengambilan suplimen
  7. Menukar kembali angka usia biologi dan memberikan kesan awet muda dari masa ke semasa.


CARA-CARA PENGAMBILAN DEFLEX :

Amalkan 1 sachet dengan 150 air sebelum tidur. Goncang sehingga rata , jangan lupa baca bismillah pastu  minum... Nak lagi sedap kan korang minum dengan air sejuk ok... In sha Allah lepas bangun tidur tu lawas lah... hihihi yang penting minum cara konsisten tau...


REVIEW DILLA TENTANG DEFLEX

Totally Dilla sangat berpuas hati dengan pengambilan minuman tambahan DEFLEX... Hampir dua minggu masa bulan puasa tu Dilla hadap masalah sembelit ni... sampai nak membuang pun berdarah... Selepas diperkenalkan dengan DEFLEX alhamduliilah ia sangat membantu masalah sembelit selama 3 hari dah nampak kesan dilla membuang cara lawas... Selain tu, Dilla suka sebab DEFLEX dapat membuang toksin dalam badan kita dan membersihkan dalaman usus kita ni... Kesan lainnya ialah kulit Dila nampak lagi cerah dan tak kusam lagi ... Buat korang nak guna produk ni Dilla nak tekankan amalkan lah dengan cara konsisten ok... Selepas amalkan DEFLEX ni tiada lagi masalah sembelit dan dalaman kita pun bersih...

PERBEZAAN DEFLEX DENGAN PRODUK DETOX LAIN

Seperti yang sedia maklum DEFLEX merupakan minuman tambahan untuk membersihkan dalaman kita ... Sebelum ni Dilla ada juga try 2,3 produk lain untuk buat detox... Perbezaan antara DEFLEX dengan produk lain ialah DEFLEX sangat membantu untuk mengawal proses pembuangan secara sempurna dan tidak berulang-ulang untuk 4-10 kali keluar masuk toilet ok... Berbanding produk lain memang dia membersihkan usus kita tapi proses pembuangan tu tak ok sampai Dila kene cirit birit yang teruk ... Memang Dilla bagi 5 bintang dengan DEFLEX kerana ia merupakan minuman tambahan yang terbaik ... Korang yang ada masalah sembelit ke , nak bersihkan dalaman korang tu Dilla sangat cadangkan untuk amalkan pengambilan DEFLEX ! Serious talk !

Untuk dapatkan DEFLEX dilla just nak mention harga pasaran sekarang boleh dapatkan dengan harga RM100 DEFLEX ni dalam bentuk sachet dan satu botol terdapat 15 sachet tau... Dila sarankan dalam seminggu korang tak perlu nak amalkan hari-hari hanya konsistenkan dalam seminggu ambil dalam 3 kali je... Terpulang pada korang lah ok... Janji dalaman tu bersih dan tiada lagi masalah sembelit...






Selain tu Dilla nak share juga kepada korang yang mempunyai masalah berat badan yang berlebihan korang boleh consume CARBOFLEX ...

CARBOFLEX MENYELESAIKAN MASALAH LIPATAN LEMAK DIBADAN

Buat anda yang mengalami masalah lipatan lemak  dila sangat cadangkan untuk consume CARBO FLEX sebagai makanan tambahan untuk menyingkirkan lemak-lemak berlebihan... Walaupun Dila tidak mempunyai masalah kegemukan tapi Dila nak kongsikan juga kepada semua berkenaan CARBOFLEX yang membantu menurunkan berat badan... 

CARBOFLEX merupakan sejenis minuman kesihatan khusus untuk menyingkirkan lemak-lemak berlebihan terutamanya dibahagian perut, lengan , muka dan juga punggung...

Ia sangat membantu proses penurunan berat badan dan sebagai alternatif terbaik untuk membantu individu yang ingin mendapatkan berat badan yang ideal....

Antara fungsi utama Carboflex
  1. Menghuraikan lemak lama dan menukarkannya kepada tenaga.
  2. Menyingkirkan & memusnahkan lemak-lemak lama yang menempel di dalam tubuh dan mengelakkannya daripada memasuki saluran darah.
  3. Menghalang penyerapan lemak dan karbohidrat yang berlebihan.
  4. Mengurangkan nafsu makan berlebihan dan memberi rasa kekenyangan.
  5. Mengempiskan bahagian perut, lengan dan peha.
  6. Memperbaiki dan meningkatkan kecekapan METABOLISME tubuh.
  7. Membantu menstabilkan bacaan kolestrol di dalam darah.
Korang boleh consume CARBOFLEX bersama DEFLEX untuk dapatkan kesan yang effective bagi menurunkan berat badan... Terdapat testimoni yang mengamalkan  CARBOFLEX dan DEFLEX...





Haaa yang paling best pengguna DEFLEX dan CARBOFLEX ni daripada stokis besar area Ampang iaitu Bro Saiful... Korang nak dapatkan produk ni boleh roger-roger juga Bro Saiful dan dia boleh guide korang tentang pengambilan produk ni tau...  Memang serious tak rugi... Dengar citer dah ramai yang repeat order sebab kesan dia memang terbaik ok...

Nak COD pun boleh juga ... Selalu bro Saiful ni COD area Ampang , Cheras , KL , Putrajaya Gombak dan banyak tempat lagi lah... Boleh je nak jumpa personal untuk dapat tips-tips daripada bro ni... hehehe... 

Untuk maklumat lanjut sila hubungi :

Bro Saiful ditalian 013 395 4527

Facebook : ADAVE Carboflex Ampang 
klik colour hijau dan sila like fan page untuk dapat kan tips-tips nak kurus... 



Selain tu juga korang boleh dapatkan di Lazada juga...

Boleh tekan pada link ni

1. http://bit.ly/2vib43X (Adave Carbo Flex Chocolate Drink)

2. http://bit.ly/2vhOKre (Set Promo Deflex & Carboflex )

Read More...

Friday, 25 August 2017

Shampoo Shurah Ariana sangat sesuai buat wanita berhijab


Shampoo Shurah Ariana sangat sesuai buat wanita berhijab | Assalamualaikum & Hai all...  Sebagai wanita Dilla sangat menitik berat tentang penjagaan diri daripada hujung rambut hingga hujung kaki. Entry kali ni Dila nak kongsikan betapa pentingnya penjagaan rambut buat wanita yang berhijab. Oleh itu pemilihan jenama  dan kandungan bahan syampu adalah penting untuk kesesuaian rambut dan kulit kepala buat wanita berhijab.

Seperti yang kita tahu wanita yang mengenakan hijab rambutnya lebih sensetif dan perlu dijaga dengan rapi. Seperti dilla yang mengenakan hijab sangat menitik berat tentang penjagaan rambut dan kulit kepala... Kalau tak jaga nanti mula lah masalah timbul seperti rambut cepat berminyak, rambut berbau ,masalah kalimumur dan rambut gugur . Oleh itu , pemilihan penggunaan shampoo adalah sangat penting buat wanita yang berhijab. 

Oleh itu , Dil nak sangat kongsikan syampu yang terbaik yang dil pernah cuba dan sesuai buat wanita yang berhijab ni iaitu syampu Shurah Ariana yang terdapat 4 jenis rangkaian syampu setiap syampu terdapat kelebihan dia tersendiri...




Botol Pink - Lembut Dan Bersinar atau Smooth & Silky Hair

Botol Pink - Lembut Dan Bersinar atau Smooth & Silky Hair , dirumuskan dengan pati buah tin dan delima yang membantu melembutkan rambut dan membersihkan kulit kepala dari kesan minyak serta kekotoran. Kandungan bahan antioksidan yang tinggi memelihara kesihatan kulit kepala walaupun berhijab sepanjang hari.



2   Botol Hijau- Anti Kelemumur atau Anti Dandruff

    Diformulasi dengan bahan aktif Octopirox dan Menthol dapat mengurangkan masalah kelemumur melalui pengawalan minyak berlebihan, mengoptimumkan tahap sebum serta melindungi dari unsur-unsur luar. Kandungan menthol di dalam syampu ini juga membuatkan kulit kepala dan rambut anda kekal sihat, menawan dan segar sepanjang hari.

3.     Botol Oren- Rambut Kering & Rosak atau Dry & Damaged Hair

    diadun menggunakan ekstrak minyak Argan, minyak Jojoba, Vitamin A, B5 dan E yang berupaya membekalkan nutrisi mencukupi untuk mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut lebih lembut, subur dan bermaya. Vitamin A memberi kelembapan berkekalan kepada kulit rambut. Vitamin B5 menguatkan akar rambut supaya tidak mudah gugur, membantu mengawal kerosakan rambut akibat terdedah kepada panas dan mengurangkan masalah rambut bercabang. Vitamin E pula mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas dan membekal kan nutrisi yang mencukupi bagi mengatasi masalah rambut kering, gugur dan bercabang sekaligus menjadikan rambut anda tampil lebih lembut, subur dan bermaya.




4.     Botol Biru - Kawalan Rambut Gugur atau Hair Fall Control

     Diperkaya dengan protein dan minyak zaitun untuk menguatkan, memperbaiki serta melindungi rambut agar sentiasa lembut dan sihat. Kandungan minyak zaitun membantu mengawal kesan anti radang pada kulit kepala. Bahan anti oksidan pula menyubur dan menguatkan akar rambut serta mengurangkan kelemumur.



     Haaa semua info Dila dah jelaskan tau... Buat masa ni Dila dah pakai syampu warna pink dulu... Review Dilla tentang syampu Shurah Ariana ialah masa mula-mula pakai tu Dila picit Syampu bau dia wangi sangat dan bila pakai tu memang dila suka sebab buih tak terlampau banyak dan bila bilas rambut terasa lembut dan wangi... walaupun keesokannya pun rambut still wangi tau... Memang sesuai buat wanita berhijab macam dila ni... yang lain tu tunggu turn lah ... hihihi...

      Mana nak dapatkan Syampu Shurah Ariana korang boleh dapatkan di hypermarket terdekat dengan uols tau yang pasti harga pun berpatutan iaitu RM 12.50 untuk 330 ml dan RM7.90 untuk 170 ml... Dilla dah try korang boleh cuba try juga tau...

T   Dilla nak kongsikan juga tentang tips penjagaan rambut dan sekaligus menggunakan Syampu Shurah Ariana

      1. Rajin untuk mencuci scarf tudung jangan biarkan sehingga berbau
      2. Basuh rambut 2 atau 3 hari sekali
      3. Keringkan rambut sebelum berhijab
      4. Rajin sikat rambut
      5. Urut kepala semasa membasuh rambut sehingga syampu serap di kulit kepala dan pastikan rambut bersih.

     Terima kasih kerana sudi membaca, Nanti singgah lagi ok :)
     Dilla Leez...



Read More...

Friday, 4 August 2017

Perfect Skin Suppliment merupakan suppliment kolagen kecantikan | Review


Assalamualaikum & Hai pretty... Review Perfect Skin Suppliment | Sebenarnya Dila jarang sangat-sangat nak consume suppliment tak kisah suppliment kecantikan or kesihatan sekalipun kalau nak consume mesti tak konsisten... Kadang-kadang seminggu tiga kali macam tu je... Sampai lah bende tu nak expired atau keras... Pernah juga dulu nak consume suppliment kolegan sebab ikut-ikut kawan tapi jarang sangat nak makan sampai lah serbuk kolegan tu keras... Haaa time tu mana tak nya masa tu umur baru abis sekolah hingusan lagi wak mana ada kesedaran lagi nak amalkan pemakanan tambahan ni... Now bila dah bekerja baru lah tahu betapa pentingnya suppliment untuk kehidupan seharian kita ni...

Okay... Dah bercerita tentang pengambilan supplimen ni Dila nak kongsikan buat semua pembaca ... Suppliment yang Dila amalkan sekarang ni adalah Perfect Skin Suppliment. Haa nampak comel kan dia punya packaging. Ni antara sebab sebab Dila nak consume sebab kolegan ni dalam bentuk sachet jadi ia mudah untuk dibawa kemana-mana. Macam pagi-pagi nak pergi kerja Dila just bawa 1 satche kolegan dan makan je dalam kereta... Haaa mudahkan ? Dulu kalau tak bercinta nak makan kolegen sebab malas nak shake2 bagai... (Jangan tiru perangai saya) Nak benda senang je kan? Tapi betul Dila ni jenis rushing so memang sesuai sangat packaging kolegan macam ni...


Masa pergi SBB 2017 tu dila berkekenalan dengan owner skincare kolegen Perfect Skin Suppliment orangnya cantik sangat dan muda lagi kalau nak tahu... So Dila exchange business card dengan dia sambil borak-borak.. memang dia ramah sangat... Then malam tu dila dapat kolegen Perfect Skin Suppliment dari owner tersebut . So Dilla decide nak guna supliment ni masa hari raya... Bulan puasa tak boleh nak amalkan sebab bulan puasa tak dapat nak minum air masak yang cukup... Kalau nak nampak kesan yang produktif semasa makan suppliment pengambilan air masak yang banyak adalah sangat penting... Jadi raya ni Dila beraya sekali dengan Perfect Skin Suppliment dan rendang raya... hihi start malam raya je Dila dah start consume...

Kalini dila berjaya consume kolegen Perfect Skin Supliement dengan jayanya... Sebab apa Dila berjaya habiskan kolegen ni kerana suppliment ni dalam bentuk sachet so senang nak bawa kemana-mana just stanby dalam hand bag nanti kemam dan sediakan air mineral...


Disebabkan masa tu pun hampir dah nak puasa Dila tak sempat nak consume kolegen kalau  nak makan kolegen kene minum air yang banyak dan cukup sebab kalau tak nanti tak nampak kesan selepas makan... So Dila decide nak makan masa Hari raya pertama tu haa raya ni dila sambut dengan kolegen Skincare Suppliment bersama rondang rayo tau.. malam Raya tu Dila dah start makan Kolegen Perfect Skin Beauty sampai hari ni... So dah dua minggu Dila consume kolegen ni...



Keistimewaan dan Kelebihan Perfect Skin Suppliment :-
  1. Menjadi kulit putih kemerah-merahan.
  2. Menjadikan Kulit glowing secara natural
  3. Melembut, menegangkan dan menganjalkan strutur kulit.
  4. Membantu mengatasi masalah kulit kusam dan tidak berseri.
  5. Mengecilkan liang roma.
  6. Pencerahan sekata satu badan dan menyekatkan tona kulit
  7. Mengandungi antioksidan untuk melambatkan proses penuaan
  8. Merawat masalah jerawat dari dalam dan memudarkan parut jerawat
  9. Memantapkan bentuk payudara dan punggung
  10. Mengetatkan faraj dan merawat keputihan
  11. Menghalang jangkitan pada vagina
  12. Menjadikan rambut lebih sihat, beralun dan hitam berkilat
  13. Menguatkan kuku dan merawat masalah kulit kaki merekah
  14. Membantu menstabilkan hormon wanita yang monopos.




Dila betul-betul dah jatuh cinta dengan Perfect Skin Suppliment ni dengan rasa dia sedap je masam-masam manis... Pagi-pagi nak g keje kalau dalam keadaan mengantuk tu bagus sangat makan suppliment ni terus hyperaktive je otak kita... Hehe... Tapi yang penting kalau nak nampak hasil nya kene amalkan minum air masak yang banyak dan amalkan gaya hidup yang sihat juga... Seperti berjoging atau jaga pemakanan tu sangat penting... 

Jadi apa lagi korang cepat-cepat cuba suppliement ni pasti korang dapatkan kulit yang korang idamkan.. Sekaligus ia merupakan suppliment untuk kesihatan juga uols....

Kalau korang nak tahu Perfect Skin Suppliment ni sangat berbaloi kalau korang makan antara sebabnya:- 

1. 1 Sachet umpama 1 botol suntikan vitamin C
2. Tiada bahan kimia ianya 100% Vitamin C dan daripada sumber buah-buahan.
3. Tiada pantang larang hanya amalkan minuman air masak lebih
4. Just kemam-kemam nanti kulit akan jadi putih gebus tau... Macam korang ambil injection...





Selain tu juga Dila nak bagitahu... Kalau korang nak dapatkan income lebih juga boleh jadi stokis , agen or dropship... Untungnya dengar citer memang lumayan... Selain tu juga dah banyak dapat feedback-feedback yang menarik daripada pengguna... Kalau korang tak caye boleh tengok IG Perfect Skin Suppliment ...

Untuk keterangan lanjut :-

 Follow IG : - @perfectskinsuppliment

Atau boleh menghubungi

013 9003527 / 013 2034 617

Read More...