Monday, 2 October 2017

Berhujung minggu berjalan di Genting Highland



Part 1

Setibanya di Genting Highland aku kot orang yang paling excited sekali... Paling tak sabar nak naik cable car... cehhh berani ke? Ni lah aktiviti minggu aku untuk hujung bulan ni...

So apa aktiviti korang pada minggu ni?

Ni adalah gambar diwaktu kami di Genting Highland saje nak berjalan ambil mood baru  hujung hujung bulan ni….

Masa sampai je kat Genting kami singgah di Genting Premium Outlet (GPO). Macam-macam ada kat sini harga pun murah dan berpatutan .

Tapi disebabkan niat hanya nak jalan-jalan je aku matikan je niat nak shooping tu cuci mata saje ... 

Nah aku belanja sikit gambar semasa kami di Genting Highland ... 







Try saje














Part 2

Okay part ni memang paling aku tak sabar nak naik cable car. Aku kot orang paling excited nak naik cable car tapi bila dah kat atas tu gayat sangat weh nak menangis nak terkencing semua ada…

Ya Ampun … Malu nya… menjerit-jerit ketakutan aku kat atas tu... 

Hahaha… Tapi syok tau sejuk nampak kabus… Alahai jakun betulll...

Harga tiket hanya RM 6.00 untuk pergi sahaja tau… Masa balik pun RM6.00 …Kami beli tiket return masa beli tiket tu aku nasihat jangan buang dulu tiket tu takut lepas scan masa nak masuk cable car nanti terbuang untuk tiket nak balik … Haha… 

Gambar masa kat atas Cable car ahhaaa... yang lain semua acah-acah tak gayat...




Dah cuak dah tu... 






Pemandangan 



Setelah kami sampai je kami ditawarkan untuk mendaftar jadi ahli member Genting Highland,

If korang shooping dan tunjuk kad ahli ni akan dapat diskaun sebanyak berapa persen tu aku kurang ingat lah... Haaa apa yang menarik sangat member card ni tak perlu renew daftar sekali seumur hidup je lepas tu dapat voucher dalam voucher tu nanti ada senaraisenarai kat mana korang boleh reedem voucher ni...










Part 3

Ok ok yang ni last tau...

We are here... setelah berjalan di Genting awana kami sambung langkah ke Bukit Tinggi , Pahang...

Hahaha.... well dapat pulak cousin yang suka berjalan dan suka melayan macam ni lah...

Cantik betul pemandangan kat sini dengan cuaca sejuk... Allahu... Tak rugi korang pergi sini dengan bayaran RM16.00 je untuk dewasa...

Haaa fefeeling ovesea uols...








Sorry yang part 3 ni gambar agak sikit sebab battery camera dah takde... 

Apa pun erima kasih to My sister and my bro bawak kami berjalan... 

Terima kasih kerana membaca blog saya :)




















4 comments:

  1. salam perkenalan...lama x naik genting... mesti dah byk perubahan kat situ.. hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan sis... nanti naik lah memang byk dah berubah ... makin seronok tau

      Delete
  2. waa..dah macam artis palk tengok.heee

    ReplyDelete