Saturday, 14 October 2017

il Familia Italian Restaurant menyajikan masakan Itali

Assalamualaikum kawan-kawan...

Terima kasih sudi baca blog Dilla...

Entry kali ni Dila nak kongsikan tentang masakan Itali...

Korang tak perlu pergi jauh-jauh untuk merasakan kenikmatan masakan Itali.... Kat Malaysia pun ada juga... Terdapat banyak menu yang dihidangkan di Restoran Itali yang dila dan rakan blogger lain berpeluang untuk merasakan keenakan masakan Itali....

il Familia Italian Restaurant terletak di Kepong... Okay gigih daripada Ampang ke Kepong Untuk merasakan masakan Itali kerana ini kali pertama untuk cik Dila rasa...


Review cik dila tentang il Familia Restaurant :

cik dila sangat menitikberat tentang suasana restoran... Paling tak suka kat tempat makan tu ramai dan tak selesa... Tapi sampai je iL Familia Itali ni susasana dia tersangat lah selesa, suasana yang tenang dan ada lagi yang keluar masuk di restoran tu... macam nak pergi dinner je... Apa yang penting servis pun mesti lah ok dan cepat...ok disini memang sangat terbaik menu yang dihidangkan pun menepati citarasa kami....

Sempat pulak kenal dengan owner il Familia , orangnya muda lagi u ols bangga orang Malaysia yang ada restoran semewah macam ni... Restoran Itali pulak tu owner dia pun sangat ramah ok... Haaa  orang sendiri boleh datang ke sini... baca sampai abis ya....

Starter menu il Familia Italian :

1. Mushroom soup  RM7.50
2. Garlic bread RM4.00
3. Soup of the day (Pumpkin) RM5.50
4. Bruschetta A RM7.90

Mushroom soup berharga RM 7.50
Kalau pergi kemana-mana cik dila antara penggemar mushroom soup sementara menunggu masakan yang lain wajib untuk order mushroom soup.... Hidangan mushroom soup dengan cendawan dan creamy sangat fresh .

Garlic Bread RM4.00
 Tidak lupa hidangan Garlic Bread ... Memang sedap Garlic dicicah dengan sos... Kalau nak cicah dengan mushroom soup pun sedap... Terasa keenakannya disini...
Bruschetta RM7.90
Bruschetta juga sedap... Terdapat potongan tomato dipotong kecil-kecil dan disusun secara rapi.... Rasa dia memang sangat unik... Korang kene try ok...

Soup of the day (pumpkin) RM5.50

iL Familia Italian Main Course :

1. Chicken Graticola RM28.50
2. Salmon graticola RM34.50
3. Lamb Rack RM39.50
4. Lamb Shank RM32.90
5. La Familia spaghetti RM42.50 (serving for 2 persons)
6. La Familia pizza RM32.50
7. Salmon Linguine RM24.50
8. lasagna Beef & Chicken - beef RM19.90, chicken RM18.90

Lasagna Beef and Chicken - Beef RM19.90, Chicken RM18.90


Lamb Rack RM39.50

Salmon graticola RM34.50

Lamb Rack  RM39.50

La Familia Spaghetti RM42.50 (Hidangan untuk 2 orang)

Salmon  Linguine RM24.50

Pot Pie Pizza Beef

LaFamilia Pizza RM32.50

Lamb Shank RM32.90


Terdapat Juga Hidangan Dessert Disediakan di il Familia Restaurant antaranya :

1. Tiramisu RM9.90 per slice, RM55 for 1kg
2. Chocolate cake RM9.90 per slice

Tiramitsu RM9.90 , per slice and RM55 per KG
Chocolate ice cream RM9.00 , per slice





 Paling fav dila bila lepas makan dihidangkan sekali dessert lagi-lagi menu ais cream atau kek... memang best il Familia Italian... Korang sekali sekala untuk makan bestbest dila cadangkan untuk singgah di sini ok....



Dinner bersama rakan-rakan blogger 

Blogger cantik hensem kaki makan
Masakan Itali disini memang terbaik... kenyang tak sudah malam tu... Asyik makan masakan kampung je kan? makan lah sini pula :)

Untuk keterangan info selanjutnya boleh mengikuti perkembangan iL Familia Italian :

 Instagram : @la_famiglia_italian_restaurant/

    Facebook : IL Familia Italian Restaurant

No Tel : 03-6258 8442

    Alamat  : 
C-G-16, JALAN METRO PERDANA 3, TMN USAHAWAN KEPONG


    Waktu Urusniaga : 11am - 3pm (Lunch​) 6pm - 11pm

    Tutup pada setiap hari selasa


 

1 comment:

  1. dielaaa sedapnya coklat aiskrim tu.. tu tekstur dia mcm kek ke ice cream?? tbayang mcm kek pulak..hehe..harga dia pun ok jugak lah.. boleh la sekali sekala singgah kalau nak try nanti...

    ReplyDelete