Sunday, 17 December 2017

The Settelment Hotel , Melaka | Review




Sambung cerita di entry sebelum ni jalan ke Melaka  ENTRI NI .

Seperti yang korang tahu Melaka adalah tempat tarikan melancong... Banyak tempat-tempat best kat sini? Sebenarnya niat nak kesini sebab nak attend wedding je sebelum check in ada wedding kat Palong Negeri Sembilan lepas tu Cik Dilla dan yang lain terus ke Melaka sebab esok tu ada wedding kat sini... heee dah sambil tu pun mood holiday lah....

Cik Dilla memang suka travel dengan rakan blogger Cik Dilla iaitu Cik iena ... kami decide untuk booking hotel di  The Settelment Hotel . Hotel dia memang cantik dan harga pun memang murah giler... Kalau tak murah buat apa nak booking hotel ni ye dok?

Cik Dilla pergi holiday ni bersama 3 orang sahabat Cik Dilla untuk satu malam sahaja kami harga RM264.OO untuk 2 bilik nak nanti kalau nak book boleh klik link ni www.agoda.com









         Gambar dalam bilik ....




Nahhh ... nanti korang mandi lah puas-puas ok.... Ada air panas ... Nak mandi pun selesa... :)


Dua katil yang selesa dan empuk .




Terdapat juga iron baju dalam bilik... So korang tak perlu nak pergi bilik lain untuk iron... Ni antara kelebihan yang ada dalam hotel :)











Seriously Cik Dilla suka sangat suasana di Hotel ni masa malam... Hotel ni memang unik sebab Hotel ni terletak ditepi jalan ... Biasa kalau ditepi jalan ni Cik Dilla memang espek hotel ni biasa-biasa je... Tapi bila dah masuk memang cantik macam dalam gambar.... Bentuk hotel ni adalah memanjang ...


Ni gambar masa semasa park kereta.... If korang pergi sini nanti korang kena park kereta kat belakang nanti ikut laluan antara Seven Elevent dan hotel nanti akan nampak tulisan parking tu then masuk dalam... Mula-mula tu tersesat juga... so kami parking kat bangunan tepi jalan yang kosong then check in dulu baru masuk park... hihihi take note tau...


Cantik kan suasana masa malam? Disini juga terdapat spa dan pool... Tapi gambar hilang pulak.... Sob sob....





Untuk maklumat lanjut boleh layari :

Web : www.thesettlementhotel.com
Booking Hotel : www.agoda.com

14 comments:

  1. Best kan, rasa nk repeat lg dtg sini

    ReplyDelete
  2. Cantiklah. Bukan dalam bilik je lawa, luar pun lawa.. jadi daya tarikan pemgunjung kalau macam ni... syok ni bergambar. Hihi. Tapi apapun yang penting keselesaan dalam bilik tu kan :)

    ReplyDelete
  3. Nampak meriah hotel dia..harga pun agak affordable la utk kawasan yg pack & hot dgn pelancong ni

    ReplyDelete
  4. Lawa lah kawasan dia.. Ala2 taman sikit.. Mesti seronok kan pcutian diela dan rkn2.. Lama dah xpi melaka. Pnh duduk sana setahun lebih..

    ReplyDelete
  5. Haritu just lalu je...hehe.. Boleh la pasni ke melaka try hotel ni...nmpk menarik..

    ReplyDelete
  6. Nampak selesa dan menarik hotel ni.. banyak lampu2 gitu kalau time malam2 yea.. i likee

    ReplyDelete
  7. wah cantiklah hotel ni. harga pon murah. suka view malam and garden tu. nanti iday check ye. hehehe

    ReplyDelete
  8. Wah..suasana malam kat sini memang cantiklah . Ala-ala dalam taman macam tu

    ReplyDelete
  9. Wah..suasana malam kat sini memang cantiklah . Ala-ala dalam taman macam tu

    ReplyDelete
  10. Wow bathtab dia bestlah haha

    ReplyDelete
  11. Cantik tempat dia..belum lagi jalan2 melaka

    ReplyDelete
  12. Kenapa cantik sangat hotel ni. Nanti kalau nak ke Melaka lagi, boleh pergi sini. View pun menarik.

    ReplyDelete
  13. Nampak best juga bilik dia.. nnti gi melaka nk cuba pergi sni

    ReplyDelete
  14. wow macam syok je.. :D nti nk try pegi

    ReplyDelete