Lifestyle, Beauty, Fashion & Food Blogger

Friday, 27 January 2017

GT Dollar Group Launching



Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Deputy Minister of Tourism and Culture debuted the launch of e-commerce giant, GT Dollar Malaysia at Sime Darby Convention Centre, Bukit Kiara, Kuala Lumpur today at the Malaysia FinTech Ecosystem Conference and GT Dollar Grand Launch.



The event was witnessed by distinguished government officials as well as 3,000 prominent IT and e-commerce industry leaders who support the development of a dynamic FinTech ecosystem, paving way for SMART innovations like GT Dollar, making Malaysia a force to reckon with in the FinTech sector.

This collaboration between the Malaysian government and GT Dollar helps to alleviate the lives of people through the launch GT Dollar mobile application, which is a “one-stop mobile e-commerce platform” that seeks to build a cohesive community for consumers and merchants from a myriad of industries to interact within its marketplace.


To complement this collaborative effort, GT Robot an innovative high-technological form under the GT Group, specializes its advancement in humanoid robotic solutions. In recognition of it’s advancement, the Malaysian government is planning to allocate a zone located along the Malacca-Negeri Sembilan border for GT Robot’s own manufacturing and assembly plant, which is worth approximate to RM 300 million in investment. This plant estimated to generate income for the company of approximate USD 20 Billon (which is equal to 10 Million pieces of Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunities for locals in the next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

Today, marks the launch of a groundbreaking event that will go down in history. Unveiling an all new improvised major update of GT Dollar application, the world’s first social mobile e-commerce software. This new concept was first found in year 2014 by the GT Group President and CEO Dr. Paul Zhang Baolu, who is equipped with over 30 years of industry experience in high-technology management, economic and tourism development worldwide. The company is valued at more than $4.7 billion. The conference is aimed to drive development of regional interne use, where users and businesses connect seamlessly without barriers. This benefits the consumers greatly as businesses become more affordable thus stimulating economic growth, national tax revenue and employment growth.

As a major update, there will be new enhanced key features to help alleviate the overall user experience. Through the adoption of SMART technologies which comprises of AR technology to for implement “the seek honey feature”, “catch a bee to earn GT Cash features” which can be used for purchases within the interactive marketplace as well as being an effective Bee Commerce tool to help users manage their finances effectively by enjoying exclusive long term savings, emerging as Malaysia’s trendsetter in the world of e-commerce.

This application aims to embrace technology, thus contributing towards the economic growth of the country. A comprehensive platform for both consumers and merchants, encouraging cash free transactions around the world. With zero registrations, subscription and advertising fees, merchants need to purchase GT Dollar (Virtual Currency) and distribute it to their users anytime, anywhere. This will in turn form into e-promotion or e-advertising with minimal charges. The Online Payment Gateway will be used to accept payment online – E-wallet / Visa (Credit, Debit, Prepaid) / MasterCard (Credit. Debit, Prepaid) / CUP Card (Credit, Debit, Prepaid) / Direct Debit Account to perform transaction charges.

GT Dollar primary focus is about a creating a world of convenience centered around virtual credits account to allow users to make payment via an e-wallet system which enables extensive search for products or services via a marketplace.

GT Dollar allows SMEs to function virtually. It connects them with new and existing consumers and maintains a loyalty programme through the distribution of virtual credits (GTD). Communication between merchants and consumers is facilitated via seamless GPS- location and user-friendly booking platforms.

The application serves as a composite of one’s daily lifestyle and a city guide to complement and simplify the increasingly hectic lifestyle by providing users with an unprecedented access to a large database of over 80,000 merchants worldwide hitherto not on Internet or mobile, but who offer a great range of products. Merchants and users can enjoy other services beside online shopping such as fund transfer, utilities bills payment, prepaid air time top-up, Social Network Chat (for up to 20 people in each group) and etc.

As per statistic, there are more than 18 million active digital users in Malaysia and up to 2015, a total 77.3% of Malaysian households have access to broadband services.

The application is active all through the day, allowing users to shop at their own convivence at the ease of their Smartphone. “We saw the opportunity to take advantage of the digital boom and developed an innovative solution that benefits both businesses and consumers” saidMr Patrick Chew, Country CEO of GT Dollar Malaysia.


YB Datuk Seri PanglimaMadiusTangau, Minister of MOSTI mentioned, “in 2015, there were 3.4 billion Internet users globally with an expectation that it would increase to 9 billion over the next 10 years. Indeed, the government recognizes the importance of digital technology in propelling the economic growth. We are pleased to see a local company embarking on an innovative effort that is in line with the government’s aspiration to surge in the development of technology. We applaud GT Dollar for being a game changer in the e-commerce sector. And I am sure that users will benefit at large from utilizing the platform and its features”.

GT Dollar aims to shape the future of mobile travel and drive tourism growth with potential collaborations with Tourism Association to increase the tourism landscape in Malaysia. Paul Zhang being the Chairman of the China Tian Ma Travel Group, the third largest travel services and recreation provider in China hopes to woo China tourists to Malaysia with GT Dollar, which will serve as an essential city guide for tourists.

GT Robot is planning to start up its manufacturing and assembly plant in Malaysia located along the Malacca-Negeri Sembilan border which is worth approximate to RM 300 million in investment. This plant estimated to generate income for the company of approximate USD20 Billion (which equal to 10 Million pcs Mobile Robot) and create more than 10,000 working opportunity for the local in next 5 years. The GT Robot plant will be the first in Asia with eco-friendly manufacturing with the high technology equipment after China.

GT Dollar Malaysia hopes to expand its e-commerce business globally and be the gateway for Asia. At this launch, GT Robot, the innovative high-technological wing of GT Group that specializes its advancement in humanoid robotic solutions will be unveiling two of its robots called the GT Wonder Boy, a SMART social bot companion and GT Gobot, a multifunctional service bot that is targeted to improve the overall quality of people’s life, transcending into a new era of intelligence.

Sunday, 22 January 2017

Amalkan Pil pati ikan Salmon setiap hari



Assalamualaikum...

Dengan faktor usia yang makin meningkat dan masa kerja seharian pasti memerlukan tenaga yang secukupnya untuk kita melakukan kerja dengan lebih fokus dan berkualiti... Kadang-kadang juga kita tak mendapat rehat yang secukupnya lepas balik kerja ada saja kerja yang nak buat... Macam Dila sebagai blogger balik kerja lagi pasti nak kene mengadap pc.... Jadi kerana faktor sebegini pasti memerlukan tenaga yang mencukupi.

Pertama sekali faktor pemakanan juga harus kita jaga... kene makan sayur, buah-buahan , nasi... Selain itu extra supppliment juga sangat membantu kita untuk menjadikan kita lebih bertenaga.... Macam Dila , Dila sangat menitikberat tentang pengambilan suppliment yang bagus dan ada unsur tradisional sedikit...

Sekarang ni Dila memilih pil ikan salmon sebagai suppliment untuk rutin harian dila agar menjadi lebih bertenaga...Seperti yang kita tahu ikan salmon banyak kandungan protein yang tinggi pada ikan tersebut...


Antara kelebihan pil Ikan Haruan

1.Meningkatkan daya ingatan untuk lebih fokus
2.Menguatkan tenaga
3.Dapat mengawal selera makanan.
4.Mencegah sakit jantung
5.Menyihatkan mata
6.Meningkatkan stamina

Pil Ikan Salmon adalah pil kesihatan , merupakan salah satu suppliment ikan yang paling elok untuk diamalkan. Kerana kandungan lemak omega-3. Pil ikan Salmon sangat baik buat kita untuk mencegah segala pengakit berbahaya.


Jika tidak suka memakan ikan Salmon secara mentah , boleh cuba Pil Ikan Salmon yang dijual dalam bentuk kemasan kapsul. Baik juga buat kanak-kanak jika mengamalkan pil ikan Salmon dapat mencerdaskan minda.



Cara untuk memakan Pil tersebut dengan mengambil 1 ke 2 biji sehari pada waktu pagi dan meminum dengan secawan gelas. Jika tak suka dengan cara sebegini boleh juga campurkan dengan madu tau... Senang je... Dengan kandungan madu yang mempunyai vitamin B dan C sangat elok jika dicampurkan dengan Pil tersebut... Sebab masa mula-mula nak gunakan Pil Ikan Salmon memang tak boleh masuk... Jadi Dila just mix kan dengan Madu untuk menghilangkan rasa hanyir pada pil tersebut...


Dimana untuk dapatkan Pil Ikan Salmon ni boleh dapatkan di farmasi... Macam Dila dapatkan di Guardian tau... Harga murah je 3 botol RM112.80 ... Dalam 1 botol ada 120 capsules.

Saturday, 21 January 2017

Keperluan vs kehendak

Keperluan vs kehendak


Pada zaman kini kehendak seperti menjadi sesuatu keperluan buat kita sebagai manusia... Pasti korang sendiri tahu perezaan antara keperluan dan kehendak... Buat Dila juga harus beringat dan bijak...Tapi bagaimana untuk kita menjadi bijak sebelum berbelanja...

Keperluan adalah sesuatu perkara yang sangat penting buat semua orang untuk meneruskan hidup... Seperti contoh adalah rumah, makanan, pakaian, pendidikan dan tempat tinggal.

Kehendak adalah sesuatu perkara untuk kita hidup dengan lebih selesa dan sempurna. Malah kehendak sukar dipuaskan untuk kita semua kerana kehendak terdapat pelbagai dan tanpa terhad. Seperti Contoh adalah memiliki kereta, rumah mewah, barang emas dan barang-barang yang kelihatan kita lebih mewah. Malah keperluan adalah berubah-ubah mengikut peredaran zaman,umur,  jantina, pekerjaan, pendapatan dan citarasa...

Mengikut peredaran masa kini,kehendak menjadi sesuatu keperluan, ia bergantung kepada korang sendiri macam mana untuk menahan diri daripada terjebak dengan iklan-iklan yang mudah untuk kita terpengaruh. Korang mesti menjadi bijak dan berfikir secara rasional sebelum korang berbelanja melebihi had dan dapat membezakan mana satu kehendak dan mana satu keperluan...

Akhir sekali dila nasihatkan untuk semua, beringat-ingatlah sebelum berbelanja... Mana yang penting dan mana yang tak penting tu jangan jadikan ia satu keperluan... But kalau untuk sekali sekala tak salah jangan kedekut dengan diri sendiri & jangan menjadi seorang boros... Means buat kita yang sudah bekerja at least ada lah untuk diri sendiri tapi beringat-ingatlah juga..Lagi-lagi buat pemegang kad kredit tu... hihi...

Buat Dila juga yang sudah masuk ke alam pekerjaan lagi macam-macam yang kita fikir nak itu nak ini untuk kepuasan kita... Tapi bajet-bajet juga sebelum nak beli... Tak salah untuk kita berbelanja kalau ianya sudah sampai tahapnya dan kita dah mampu selagi tak susahkan mak ayah kan? hihi... Bagi dila nak berbelanja untuk kehendak sangat penting sebab ia boleh meningkatkan keyakinan kita... Contoh macam ada kereta... Hihi...

Bijak-bijaklah berbelanja,
Berfikir dulu beli untuk apa,
Jangan membazir,
Membazir itu amalan syaitan...

Pesanan untuk diri sendiri juga jangan melampaui batas...

Hope semua pembaca juga bijak berbelanja...

Tuesday, 17 January 2017

Zaza Iman kongsikan tips bersolek




Assalamualaikum semua..

Kalau dah nama tu perempuan perempuan juga lah kan? Kecantikan dengan wanita itu pasti tak dapat dipisahkan... Lagi-lagi bab make up ni kan? Kalau dah jumpa geng satu kepala lagi sibuk bercerita pasal make up... 

Yeay siapa suka pakai make up kat sini? Jenama apa korang pakai? Haaa suka pakai make up yang sesimple ke macam mana? Okay macam-macam jenama yang ada kat pasaran sekarang... But Dila setia dengan jenama Golden Rose... Sebab make up dia sesuai dengan muka Dila... Tapi kalau tak reti pakai pun tak guna jugak kan?



Allright... suka dapat jumpa rakan blogger Dila sorang ni nama dia Zaza Iman.. Bila jumpa Zaza selalu ajar Dila macam-macam itu ini... Pasal blog, dan sharing kat Dila anything... Baru-baru ni jumpa Zaza cerita  kat Dila tips make up yang betul yooo... Beruntung sangat jumpa zaza... Nanti stay kat rumah Dila lagi please kita main conteng-conteng muka lagi.. Hehe...

Dila suka juga ber make up but Dila ni jenis orang yang paling simple kalau boleh keluar nak pakai bedak dan secalit lips tick je boleh jalan... Tapi bila dah makin dewasa ni kecantikan tu mesti kene jaga kan? Sebab bersolek juga mampu untuk meningkatkan keyakinan kita... Just apply make up tu simple je tengok situasi kita nak pergi mana...Contoh pergi event ke, meeting or dating gitu... Hehe...

Kalau nak tahu Dila kalau conteng kening main conteng je... Tak tahu ada cara dia.. kalau nak tahu kene stay tune dengan Dila punya blog ok? nanti Dila akan kongsikan cara make up dengan cara yang betul dan akan buat video sekali... nantikan ya...

Oh ya sebelum nak bermake up sediakan dulu alat-alat yang wajib untuk bermake up... Antaranya Eye brow , foundation , highlighter stick, dan brush make up... Nanti Dila akan share kat korang semua... okay...

Btw, terima kasih zaza nanti datang rumah Dila lagi ye...


Sorry lah abaikan gaya Dila macam ni sebab ni nak hantar zaza kat bawah rumah... Abang maha yang jadi fotografer pagi tu...


Cak... Yang ni gambar setelah ber make up... Walaupun simple tapi ambil masa dalam 1 jam juga... Hihi...


Lepas tu ada photoshoot so sekali jalan je guna make up ni... muka Dila betul-betul nampak lain... Kalau tak kusam lesu je... Dengan mata panda tu lagi....

Zaza  tak dapat nak join sebab nak balik Negeri 9 dah... Take care zaza datang lagi...

Korang boleh usha blog zazaiman.com Zaza banyak share cerita best kat blog dia... Hihihi...

Thank you guys...

Besr



Friday, 13 January 2017

#Moviereview Dorm Melati cerita seram


Dorm Melati , agak menyeramkan juga filem hantu yang membuka tirai tahun 2017. Nampak tak jiwa ni tak berapa nak kental lagi asyik terjerit-jerit kat dalam panggung wayang tu... Naseb lah sape dok sebelah Dila terima kasih akak sebelah bagi pinjam bahu... Kemunculan hantu Melati sangat menghantui... Masa nak balik rumah tu pun terbayang-bayang Melati dok kat sebelah... Dah lah drive sorang-sorang waktu tu... Masa pun dah menunjukkan jam 12 tengah pagi... Jeng jeng jeng...




Malam Gala Filem Dorm Melati



Dila dan rakan blogger yang lain berkesempatan untuk menghadiri malam gala filem Dorm Melati pada 10 Januari 2017 di eCurve Damansara yang dilancarkan oleh Senator Datuk Seri Panglima Dr. Salleh Tun Said Keruak (Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia) bersama Mejar (K) David Teo selaku penerbit. Ia merupakan filem Metrowealth ke-116, juga filem pembuka tirai bagi tahun 2017 ini.


Filem Dorm Melati menggabungkan bakat-bakat muda yang mula menonjol di persada tanah air seperti Aedy Ashraf, Ardell Ardyana, Julia Marin, Adam Shahz, Syaa Nasir, Aizat Hassan, Ikmal Amry , Zakaria Zahid, Amreen Shukry dan Ghazdan bersama pelakon berpengalaman antaranya Nadia Aqilah, Sabrina Ali dan Azman Hassan yang membuat penonton tidak berganjak dari terus menonton.




Sinopsis Filem Dorm Melati

Dorm Melati terhasi;\l berdasarkan kisah benar yang berlaku di sebuah institusi pengajian tinggi tempatan. Hasil daripada kajian oleh panel skrip Mig, olahan skrip cerita telah dilakukan namun idea dan konsep asal masih lagi dikekalkan.

Ia mengisahkan 5 sahabat baik Adam (Aedy Ashraf), Eddy (Aizat Hassan), Raihana (Ardell Aryana) dan  Carol (Sya Nasir) yang berhasrat melakukan aktiviti 'summer camp' sempena meraikan selepas tamat peperiksaan STPM, mereka memilih Dorm Melati sebagai tempat percutian mereka.

Dorm Melati sangat terkenal dengan cerita pelancong dan pelajar dihantui Melati (Julia Marin) yang tidak tahu punca kematiannya. Adam sering mendengar tentang hantu Melati bahkan sumber di internet juga mengatakan Dorm Melati itu berhantu. Ia membuatkan Adam teruja untuk kesana dan berjumpa sendiri dengan Melati.

Setiba di Dorm Melati mereka semua mula diganggu dengan kemunculan hantu Melati sehingga mengakibatkan ada yang hilang dan cedera. Adam mencabar kewujudan roh Melati untuk munculkan diri. Keadaan emnjadi semakin tertekan, huru-hara yang menimbulkan suasana suspen dan ngeri sehingga ke pengakhir cerita... selebihnya untuk tahu pergilah tonton Dorm Melati dan hayati movie tersebut.

Watak Adam lakonan Aedy Ashraf sebagai pemuda agresif yang gemarkan perkara extreme dan mistik memang menjadi. Kerana dia berjaya  mempengaruhi rakan-rakannya untuk terjebak pergi ke Dorm Melati. Lakonan yang ada jiwa bersama rakan-rakan menjadi filem ini menarik, trill suspen untuk terus di tonoton.



Pergi serbu panggung 12 Januari 2017 untuk tonton filem Dorm Melati

So macam mana dengan perkongsian mengenai Movie Dorm Melati? Seram kan? Nak lagi seram kene pergi ke panggung dan hayati movie tersebut.... Psssttt nak ingatkan tengah melayan movie tu "jangan sampai tak terjumpa diri sendiri" ... Hehehe gurau je... 

Terima kasih kepada Mig Picture & Blog Retis atas undangan malam Gala Filem Dorm Melati...Serta rakan blogger yang hadir... Semua buat suspen nak terikut jerit dalam panggung wayang tu... Boleh terkeluar anak tekak rasanya.. 

Bridemaid by The Cosry

First time datang ke Butik The Cosry di Damansara rasa macam teruja sangat,,, Masuk-masuk memang curlaz sangat butik nya bukan biasa-biasa  tau luar biasa sangat ! Kami datang ke butik kerana The Cosry telah menaja baju Bridemaid sempena photoshoot post wedding untuk wedding anniversary

Ini merupakan kali pertamanya Dilla meraikan photo wedding anniversary ! Btw happy anniversary buat bro & wife.

Bridemaid The Cosry


Seperti mana korang tahu trending kini bila majlis kahwin je pasti ada Bridesmaid kan? Bridesmaid merupakan orang-orang yang menyerikan majlis perkahwinan dan menjadi pendamping bersama pengantin pada majlis tersebut.

"The Cosry" adalah jenama baju Bridesmaid pilihan kami... Best ! ramai orang puji baju ni cantik... Bersesuaian ikut tema lagi-lagi kami shoot di taman... Colour kelihatan naik gitu....




Bridemaid The Cosry

Kalau korang perasan Baju Bridemaid ni ada Ribbon ikat tepi yang sangat unik dengan jahitan yang sangat kemas dan rapi... Nampak sweet2 dan anggun gitu... Mana yang tercari-cari baju Bridemaid lepas ni boleh terus tempah kat The Cosry.

Bridemaid The Cosry

Ramai yang cakap cantik sangat Dila pakai baju ni... Yelaa Dila susah nak pakai baju yang menyerlah-nyerlah ni... Koleksi kat almari tak banyak baju yang menyerlah macam ni ... Lepas ramai yang tegur cantik pakai baju warna macam ni baru macam yakin nak pakai baju menyerlah terus shooping dapat gaji tau... Sebab nampak ceria je kan? Masa ni pun keadaan tak berapa nak sihat... Jadi sesuai sangat pakai warna macam ni...

THE COSRY

The Cosry terdapat beberapa cawangan antara cawangannya di The Curve Mutiara Damansara. Selain daripada baju Bridemaid The Cosry juga menyediakan pakaian pengantin yang tersergam sangat cantik dengan rekaannya yang unik.







Apa yang best sangat The Cosry terdapat juga rekaan palazzo, Baju Kurung Moden , tied blouse dan banyak lagi rekaan yang menarik... Nak buat tempahan pun boleh tempahan untuk raya cepat-cepat tempah ok ... 


Dengan rekaan yang berkelas tinggi ini pastinya kekemasan jahitan diutamakan. Malah dengan kualiti baju yang sangat selesa & Nampak cantik bila dipakai. Terasa feelingnya disitu... Terbukti masa Dila mengenakan baju Bridemaid... Kainnya sangat selesa dan sesuai dengan ketinggian & saiz Dila.a





Antara koleksi The Cosry yang sangat cantik dan bergaya bila mengenakan baju tersebut. Sesuai untuk pergi ke event dan pergi kerja... Hanya menggayakan baju ni dan tudung sesuai juga buat pakaian muslimah bukan. 


Yes totally Dila memang suka dengan rekaan The Cosry dengan koleksi yang sangat moden menepati citarasa fesyen terkini. 

So memang rasa berbeza bila pakai rekaan yang biasa-biasa berbanding dengan yang berjenama, kualiti dan jahitannya sangat lain bila pakai baju yang berjenama seperti The Cosry

Dila tak lah rajin nak belanja barang yang berjenama. Tapi kalau itu yang sangat berbaloi apa salahnya kan? Kita dah tahu value nya. Contoh macam Dila cakap tadi rekaan biasa dan berjenama.

 Yang berjenama seperti The Cosry juga harganya sangat mampu milik. Bagi dila harga pun lebih kurang je.. Sebab sekarang dah rajin buat servay... So memang sangat berbaloi.



Untuk pengetahuan semua The Cosry juga telah bertapak di Sarawak. Tahniah The Cosry semoga terus maju kehadapan. All the best ya....

Untuk maklumat lanjut boleh layari :-

Website | www.thecosry.com

Cawangan The Cosry :-

THE COSRY NU CENTRAL

NU Sentral, Lot L3.11, Level 3, Nu Sentral, 50470 Kuala Lumpur 
03 2276859

THE COSRY THE CURVE

The Curve, Lot 163, The Curve Mutiara Damansara, Jalan PJU 7/3 47800 Petaling Jaya
03 77330677

THE COSRY HQ

D-G-5 Block D Casa Suites No 1, Jalan SS 20/27, 47400 Petaling Jaya.
010 627 3537

Memorable Photography Services


Memorable Photographer Services


Assalamualaikum...

Bila scrool-scrool balik gambar masa photoshoot haritu macam rindu je nak shoot lagi... Hujung bulan Dila & rakan blogger photoshoot sempna sambutan anniversarry BroFramestone & Kak iera... 

Gambar hasil daripada Memorable  memang cantik dan clear sekali... Walaupun masa photoshoot keadaan tak berapa sihat muka pucat dan lesu tapi hasil edit daripada Memorable photography Service sangat memuaskan.

Memorable Photographer Services

Untuk pengetahuan semua Memorable Photography Services menyediakan service fotorafi dan perkhidmatan make up untuk perkahwinan, pertunangan , Pre-Wedding, New Born, Foto korporat, Potret keluarga , Produk Photoshoot dan muslimah Potrait... Banyakkan servise yang menarik ?

Memorable Photographer Services


Masa tu Dila jadi Bridemaid Bro & Kak Iera... Nak tahu mana Dila dapat baju Bridemain Nanti Dila akan ceritakan ye...

Memorable Photographer Services

See... Hasil dari Memorable Service edit memang cantik siap terbang-terbang pulak bro tu... Haa kitorang ikutkan je bro nak g mana time tu ratu sehari kan... 

Memorable Photographer Services

Yang ni pulak macam orang tengah drive... Nak bawak Kak Iera kemana tu? Alahai pengantin lama ni over tau... Takpe lah janji gambar cantik dan unik sangat... Tak jemu mata memandang...




Allright semua... Asyik baca entry je nah Dila share sikit video daripada Memorable Photography Service... Hasil edit yang sangat best dan menarik... Dila tengok video ni macam tenang je... ala-ala mat salleh punya video...

Dah tengok video ni? Okay nak sambung bercerita lagi boleh kan? hehe

Memorable Photographer Services


Walla Bro ada body guard laa... Btw sebelah bro tu adalah jejaka idaman malaya sape tak kenal Rafzan aka Momi & Iskandar kan? Masa tu dorang jadi bridemaid lelaki...

Memorable Photographer Services


Cak ... Pengantin lama dah ada anak dua orang baby yang comel.. Anak pun ikutkan je Mommy & Daddy dorang  kahwin lagi...

Memorable Photographer Services

Second time Dila jadi Bride Maid. Yang ni secara official jadi Bridemaid sebab dapat baju sponsor daripada The Cosry dan siap ada phootoshoot bagai... Asyik jadi Bridemaid orang nanti turn Dila ada yang nak jadi Bridemaid tak? Eh eh tiba-tiba pulak... Calon pun tak ada lagi lol ! Bukan jual mahal tapi tunggu masanya akan tiba... hehe muda lagi chill je dulu...

Memorable Photographer Services

Siapa tak kenal Cik Iena (www.ienaeliena.com) kita... Kakak princess kita ni sentiasa nampak muda dan cantik je... Btw terima kasih kak iena sebab banyak menjayakan kita punya majlis pada akhir tahun... Masa dalam perancangan aktiviti kitorang ni macam-macam masalah berlaku... Itu ini kalah dugaan orang nak kawen rasanya... Belum yang real lagi kan? Alhamdulillah end up planning kita ni berjalan dengan lancar...

Memorable Photographer Services

Yang ni pula yaya ( www.yayacendana.com) lepas ni turn yaya pula untuk melangsungkan perkahwinannya... Tapi date tak pasti bila yang pasti pada tahun ni...kalau nak tahu kena tanya Tuan badan sendiri tau.?Ehhe... Hope majlis yaya nanti berjalan dengan lancar hendaknya... Adakah nak kene jadi Bridemaid lagi? Hehehe

Memorable Photographer Services

Time photoshhot rasa macam special sikit sebab ada twins Ally & Erin...  

Memorable Photographer Services

Memorable Photographer Services

Tengok si Momi (www.rafzantomomi.com)bukan main lagi yer dengan bunga dia tu... Pozing maut uols... Okay jangan sampai #langgarpintu yer momi ...

Memorable Photographer Services

Amboi is bunga tu untuk sape ? Caption bukan main lagikan... Ahaha... Btw terima kasih korang sebab ambil Dila kat Ampang tengah malam-malam buta... Yelaa budak tak berapa sihat malam tu... Tq sebab ambil berat pasal dila dengan macam-macam masalah lagi nak hadap... 

Kalau korang takde time tu tak tahu lah nak citer kat sape... Makin nak dekat hari kejadian makin banyak pula masalah yang datang time tu kan... 

Okay lah just nak bagitahu yang gambar kat atas ni semua yang terlibat pada masa kejadian haritu... Now Dila nak kongsikan contoh gambar yang lain by MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES



Gambar tersebut adalah semasa event openning Bandoru store yang dihadiri oleh artis iaitu Amy search...






A photo posted by Memorable Photography Services (@faeezezuan) on




 Rasa teruja tak dengan MEMORABLE PHOTOGRAPHY SERVICES ? Kretif betul fotografer ni... Nak tahu tak masa photoshoot haritu siap belanja kitorang makan petang lagi tu sebab muka masing-masing muka kelaparan... Dah lah ambil gambar kitorang pastu belanja makan lagi... Best betul dorang ni... Servis lain pun terbaik sebab sabar je tengok karenah masing-masing... hihi

So kepada pembaca semua Dila harap entry Dila sangat bermanfaat kepada korang yang tengah mencari fotografer yang yang terbaik dan profesional...

Untuk maklumat lanjut jangan lupa follow 

Facebook | Instagram : Memorable Photographer Services

Bye...

Wednesday, 11 January 2017

Produk penjagaan diri Asianic Halal lebih meyakinkan diri

Asianic Produk Halal

Assalamualaikum semua...

Sekarang ni terdapat pelbagai produk penjagaan diri di pasaran... Sampai tak tahu mana yang terbaik untuk kita guna dengan selamat... Malah yang paling penting produk tersebut adalah halal dan dapat kelulusan daripada jakim...bagaimana kita nak yakin dengan produk penjagaan diri kini?

So baru-baru ni dila diperkenalkan dengan satu produk yang Dila rasa yakin sangat untuk gunakan produk tersebut iaitu produk Asianic Halal nak tahu kenapa dila yakin dengan produk tersebut kerana dikilangkan oleh kumpulan syarikat yang berstatus ISO , disahkan memiliki sijil Halal. Malah dimiliki oleh 100% syarikat bumiputera iaitu syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd... Rasa kagum dengan orang kita kini mengeluarkan produk tersebut dan berjaya meluaskan pasaran hingga eksport keluar negara lagi...

Antara produk yang telah dila gunakan adalah Krim mandian, Skrub badan & losyen tangan dan badan yang berasaskan daripada Susu beras (Rice Milk)... Rasa kelainannya bila menggunakan produk tersebut seperti belaian di Spa dirumah je... 

Korang pasti tahukan kelebihan susu beras? Pernah dengar tak orang-orang tua dulu selalu mencuci muka menggunakan air beras? Macam yang dila dengar kelebihan air beras mampu untuk melembutkan , memutihkan dan menegangkan malah boleh menyegarkan kulit... Orang dulu pakai air beras kan? Dengan zaman yang serba canggih kini terdapat juga produk penjagaan diri yang berasaskan susu dan beras.

Produk ni pun dah berleluasa dipasaran... Korang boleh dapatkan di seluruh pasaraya berdekatan dengan korang antaranya di Aeon Big, Guardian, Aeon Wellness & Giant... Dila lebih suka beli di Guardian kerana di Guardian terdapat set eksklusif untuk lotion & Body Scrub Asianic.
Asianic Produk Halal

Asianic Shower Cream (Rice Milk)

Dila suka pakai Krim mandian Rice milk kerana rasa lebih segar bauan susu beras... Malah kulit akan lebih lebut dan membersihkan kulit... Krim mandian ni sesuai digunakan oleh semua peringkat umur tua atau muda hehe inilah rahsia kecantikan yang dimiliki oleh setiap orang... Sape taknak kulit yang cantikkan? Malah susu beras dapat menanggalkan segala kekotoran diseluruh badan dan menyihatkan kulit kita...

Untuk mendapatkan kesan yang lebih berkesan boleh gunakan Body Scrub Rice Milk sekali...

Asianic Produk Halal


Asianic Body Scrub (Rice Milk)

Asianic Body Scrub (Rice Milk) sangat penting buat kita semua untuk membuang sel-sel kulit mati. Body Scrub terdapat kandungan susu dan beras dapat melembutkan kulit dan menyihatkan kulit Buat korang seharian yang letih bekerja digalakkan untuk ber spa dirumah dengan menggunakan Body Scrub Asianic kerana ia dapat menyegarkan diri.

Dila juga gunakan Scrub ini sebagai scrub dimuka kerana bijian scrub ini sangat halus... Selain itu dapat tindak balas yang sangat bagus pada muka dila... Korang juga boleh guna sebagai scrub muka..

Untuk mendapatkan tindak balas yang lebih bagus juga boleh pakai hand & body lotion Asianic.

Asianic Produk Halal

Asianic Produk Halal

Hand & Body Lotion (Rice Milk)

Untuk mengekalkan kulit yang sihat dan muda kita perlu mengamalkan pemakaian lotion pada bahagian badan dan tangan... Dengan menggunakan Lotion Rice Milk Asianic Halal mampu untuk mengekalkan kelembapan pada kulit kita malah dapat meremajakan kulit... Yang best pada produk ni adalah kandungan lotion tidak melekik dan baunya sangat wangi... Buat yang bekerja seharian di office korang perlu memakai lotion... kalau taki nanti kulit jadi kusam dan kering... Selain tu jangan lupa minum air dengan kandungan yang secukupnya...

Asianic Produk Halal

Haaa.... Produk apa kat atas tu.... Siap ada ginger bagaikan? Ini juga merupakan produk rangkaian Asianic yang berasaskan Ginger iaitu Ginger Cream & Ginger Spa Salt.... 

Siap bawa pergi mana-mana lagi kan? Masa ni nak buat video tempat tu banyak nyamuj jadi Dila apply dulu Ginger cream ni sebab nyamuk kan tak suka bau Ginger? Hehe... Kalau tak nanti abis lah kene gigit nyamuk... 

Mudah kan nak bawa kemana-mana....

Asianic Produk Halal

Ginger cream ni sangat sesuai buat ibu yang selepas bersalin boleh apply kat bahagian pinggang ke perut pasti rasa lebih selesa setelah bersalin....

Selain tu juga, kepada yang ingin menghilangkan masalah perut buncit juga boleh untuk menggunakan Ginger Cream ni sebelum tidur... Heee nanti kalau buang air besar pasti lawas punya.

Buat abang sado yang gemar memasuki Gym juga boleh pakai Ginger Cream tau... Yelaaa dah masuk Gym mesti lah sakit otot2 tu kan... Jadi boleh lah pakai produk Asianic Halal Ginger Cream ni.... Murah je harga nya... Tak sampai pun RM20.... 😊

Asianic Produk Halal

Yang ini pula adalah Ginger Spa Salt... Buat anda yang setelah seharian bekerja pasti rasa stress kan? Boleh lah pakai produk ni kerana kandungan nya terdapat Garam & Halia...

Untuk pengetahuan semua garam mampu untuk menjauhkan kita daripada aura negatif betul? Dengan bau ginger lagi, juga boleh dijadikan body scrub kerana garam juga boleh membuang sel-sel kulit mati...  Selepas mandi pasti akan rasa fresh je... Tak percaya cuba lah...😊
Asianic Produk Halal

So buat masa ni Produk Asianic Halal sangat membantu diri Dila menjadi lebih berkeyakinan... Tiada lagi kulit kusam dan lesu... Dengan harga yang murah dan mampu milik ini korang semua layak untuk memakai produk Asianic Halal ni hanya belaian Spa dirumah u ols tak perlu lagi untuk ke Spa dah jimat kan? Gunalah produk Asiani tanpa ragu....

So korang untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Produk Asianic Halal boleh layari laman web www.wonderlandprimary.com. Terdapat juga aktiviti-aktiviti menarik seperti contest... Oh ya lupa nak bagitahu ! Reen Rahim adalah duta Asianic Halal... Artis pun pakai produk ni... Hee...

Dah follow Instagram @Asianichalal belum? Cepat-cepat follow korang tak rugi kalau follow Asianic Halal...Nak dapatkan sample produk pun PM je Admin ok? Nanti Admin balas... (^^,)