Saturday, 20 January 2018

Teknik make up yang mudah by MUA Onie Yusof & MUA Nadia Zainol



Hi semua.... Cik Dilla pasti ramai wanita diluar sana yang suka make up.... Cik Dilla juga tak lepaskan peluang ni untuk hadir ke kelas teknik make up daripada dua orang MUA yang sangat berpengalaman iaitu MUA Onie Yusuf dan MUA Nadia Zainol di Bangi.... Oleh itu Cik Dilla sendiri tak lepaskan peluang ni untuk kongsikan dengan semua pengalaman belajar kelas make up bersama MUA ...


Cik Dilla rasa sangat teruja untuk terus belajar teknik make up yang betul walaupun hari-hari pergi kerja make up tapi Cik Dilla masih perlukan ilmu untuk belajar make up ... ha ha almaklumlah u ols kalau Cik Dilla sendiri yang make up selalu look  capuk asalkan pakai make up dah sudah lepas tu Cik Dilla akan frust sendiri bila tengok make up yang tak cantik selalunya selepas pakai make up Cik Dilla sendiri hadapi masalah kulit muka yang kusam... Maybe kalau pergi ke kelas make up sendiri MUA akan kongsikan tips untuk penjagaan muka sebelum make up... Tak rugi uols MUA Onie Yusof dan MUA Nadia Zainol sangat pakar dalam bidang make up oleh itu Cik Dilla nak kongsikan bersama korang semua pasal MUA yang sangat berbakat dalam make up...

Selain tu banyak juga tips yang ditongsikan oleh mereka.... Sampai hari ni Cik Dilla amalkan tips yang dikongsikan oleh MUA...

SESI PETAMA : MUA NADIA ZAINOL

Untuk sesi pertama kelas make up berlangsung yang diajar sendiri oleh MUA Nadia Zainol. Teknik yang diajar oleh MUA Nadia Zainol adalah teknik yang simple iaitu teknik "Natural Look". Teknik tersebut sangat sesuai digunakan  untuk daily make up ... Walaupun simple dah natural look tapi boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas make up...Cik Dilla suka teknik yang simple yang diajar sndiri oleh MUA Nadia Zainol... Yang paling penting bahagian mata tu memainkan peranan untuk kita kelihatan lebih anggun...

Memang Cik Dilla sendiri tak lepaskan peluang untuk belajar make up terutama nya make up pada bahagian mata,,, Sebab Cik Dilla sendiri mengalami masalah eye bag & eye circle...

Make up by MUA Nadia Zainol

Make up by MUA Nadia Zainol 





Ni hasil selepas make up oleh MUA Nadia Zainol.... Serious Cik Dilla suka kalau makeup look simple macam model ni... 

SESI KEDUA MUA ONIE YUSOF

Sesi kedua pula kelas make up diajar oleh MUA Onie Yusof... Kalini MUA Onie Yusof ajar teknik makeup iaitu Half Crease... Half Crease make up MUA tersebut memainkan peranan penting semasa make up dibahagian mata dan bermain warna eyeshadow...

Yang penting juga kalau nak make up cantik kena banyak praktis tau korang....
Make up by MUA Onie Yusof






Jum korang tengok video diatas ni.... Video ni hasil make up MUA Onie Yusof ...


 MUA bersama model... Cantikya hasil sentuhan mereka kan... 

Jum korang boleh follow MUA di Instagram :

Yeayyyy ... Kami dapat sijil kelas make up... Terima kasih kepada MUA yang sudi memberi tunjuk ajar dan ilmu make up... Selepas ni boleh lah cik Dilla cantik-cantik ye...

Part paling best bila dapat barang sponsor.... Terima kasih kepada pihak sponsor kelas Make Up pada harini .

Produk ditaja oleh : 

lmbeautycosmetics - Brush make up & sponge
zulaikhazulkifli - Baju Blouse
chadiyuaishah_shop - Eyeshadow
glowskin- Serum


Masa datang class make up sejujurnya muka Dila sangat lesu. Now Alhamdulillah Dilla dah start praktis make up dan nampak perubahan selepas pergi kelas make up.... 

Lets practise girl


Korang nak belajar make up? perlukan khidmat MUA yang sangat berpengalaman untuk hari bahagia korang? Boleh gunakan servis MUA yang Dila hadir kelas make up ni tau...

Lets practise girl !!!
Lama-lama praktis nanti ok lah make up... 
Jangan putus asa ~~~

Terima kasih kerana membaca ^^










13 comments:

  1. seropnok pegi kelas mekap camni...kite pnh gi sekali jer yg formal camni..lain2 tu kelas online jer...aka tgk youtube..ekekeke

    ReplyDelete
  2. Seronok kan pergi kelas makeup.. Org kata kita nk cantikkn diri jgn berkira2.. Nnti kita sndri rugi..tol x.. Hehehe..

    ReplyDelete
  3. Memang syok dpt join2 kelas mcm ni.. Byk bmda dpt bljr sambil asahkan lg skill.. Esok2 dah pandai makeup sendiri senang.. Nk gi event ke tak perlu dah suruh org hehe

    ReplyDelete
  4. Bestnya kelas ni, beza dengan kelas yg zira joint hari tu siap dapat sijil pula tu

    ReplyDelete
  5. X rugi pergi kelas makeup kan..at least tau cara2 makeup yg betul..

    ReplyDelete
  6. Dlu pernah join kelas mekap.. Memg seronok

    ReplyDelete
  7. Bestnya dpt blaja.. cik en balaja gite2 dari socmed je

    ReplyDelete
  8. Bestnya..jeles tengok..tak pernh pergi lagi belajar makeup2 ni

    ReplyDelete
  9. Seronok kalau dapat belajar makeup macam ni lagi2 dengan yang betul2 berpengalaman..

    ReplyDelete
  10. Tak pernah ikut kelas mekap..hahaha..rasanya bukan dlm darah kot nak mekap..tp pakai jugak laa mekap..amboii...syok sgt mekap smpi pegang sijil pun terbalik yerrr..haha

    ReplyDelete
  11. ingat mek onie td. rupanya onie yusof hehe. terkezut kita

    ReplyDelete
  12. wah siap dapat sijil makeup lagi. hehe suka dia punya style makeup, sweet dan tak over sangat. dah belajar ni mesti lagi terer makeup. hehe

    ReplyDelete