Tuesday, 13 March 2018

Selamat pengantin baru my best friend Farahikah Salehuddin | From Angguns



Assalamualaikum & Hi...

Ini lah Sahabat karib Dilla daripada zaman Dilla sekolah lagi sampai lah ke harini kami dah berumur 4 tahun pada tahun 2018.. Masing-masing dah merancang untuk berkahwin pada tahun ni... Sepatutnya kami rapat 8 orang ... Tapi lagi sorang sampai lambat dan lagi sorang tak dapat nak datang...



Haaa majlis hari ni kawan kami iaitu Farahikah Binti Salehuddin dan Suaminya Zain... Nak wish sikit selamat pengantin baru awak... Semoga menjadi isteri yang baik dan kena dengar kata suami dan berbahagia bersama keluarga kecil awak lepas ni ok... Punya setia kita berkawan dari zaman sekolah sampai lah kehari ni dan harap sampai bila-bila tau ...dan sekarang pu kau dah jadi isteri orang... Hihihi ... Kami selalu mendoakan kebahagiaan awak Farah...

Dari kiri tu saya, Sofia, Haliza , Alya & Ismaul

Yeayyy... Sempat bergambar dengan my lovely anggun... Ehhh takpe kami single lagi ok... kecuali gambar paling kanan tu dah jadi isteri orang dan sebelah dia tu alya dah nak kahwin tahun ni... So tinggal lah saya , Sofi dan Liza... Koranggg cepat2 jumpa jodoh yang baik-baik tau... Tinggal kita bertiga je ni... Ha ha ha...

Ehh anak sape ni
 Auntie pegang je dia nak nangis Ariq ni... Mana Ummi dia ni...




With my bestfriend Lina Alfan

  With Puan Lina sahabat Dilla masa sekolah menengah dulu... Tak sangka juga dia adalah orang terawal yang kahwin... Hihihi.... Sebab dulu dorang ni selalu ingat Dilla yang akan kahwin awal... Okay tak baik macam tu... Hahaha...





Yeayyy Lepas ni majlis sape pulak kan? Dapat macam ni time datang majlis orang jelah kan? Nanti jumpa lagi korang,,,, Take care...
Read More...

Monday, 12 March 2018

Pengalaman rawatan Hydradermabrasion Facial di Dr. Medispa & Wellness Jalan Reko Kajang




Assalamualaikum & Hai...

Sebagai wanita , kita wajib untuk menjaga kecantikan diri luaran dan dalaman... Kalau dah bercerita tentang kecantikan memang takkan pernah abis tau... Memang semua wanita menginginkan wajah yang cantik tanpa cacat cela... Tapi tu semua bergantung pada diri kita bagai mana untuk kita bertanggungjawab untuk menjaga kecanikan diri kita.... Kecantikan ni ada banyak jenis... Haaa antara nya Dilla nak kongsikan sikit pengalaman Dilla dulu 2 , 3 tahun lepas... Dilla ada masalah kulit wajah yang teruk dimana kulit muka dila sangat kusam dan banyak bekas jerawat , blackhead & whitehead juga banyak bada bahagian muka nak kata tak jaga , jaga juga... 


Oleh itu , Tindakan awal yang dila ambil adalah untuk pergi ke SPA buat facial... dulu masa mula-mula buat memang ngeri ok... Haaa yelah first time kan... Tapi sekarang biasa je... Alhamdulillah masa first time buat facial SPA tu wajah Dilla makin ok dan Dilla juga kerap melakukan SPA... Tapi Bila dah lama tak buat facial SPA terdetik hati Dilla untuk pergi ambil rawatan semula kerana mengalami masalah yang sama dimana kulit dila kusam dan terdapat blackhead dibahagian hidung yang teruk... 



So. Baru-baru ni Dilla baru sahaja pergi ke melakukan Spa Facial di  Dr. Medispa & Wellness berlokasi di Kajang, di Jalan Reko... So Dila juga akan kongsikan pengalaman Dilla semasa melakukan rawatan hydrafacial di Dr. Medispa & Wellness . Sempat juga Dilla berkenalan dengan seoramg Doktor yang sangat baik dan peramah beliau juga sempat berkongsikan banyak tips tentang kecantikan dan pengalaman beliau....



Untuk pengetahuan semua, pusat terapi Dr Medispa & Wellness ini speciality mereka adalah treatment anti-jerawat yang berkaitan dengan masalah kulit dan muka. Tetapi selain itu juga ada juga disediakan beberapa treatment yang boleh korang cuba macam weight loss treatment, untuk pasangan yang cuba untuk mendapatkan zuriat, facial treatment dan macam-macam lagi. Memang menarik pakej yang ditawarkan disini... 

Okay... Dila nak share sikit gambar-gambar Dilla semasa menjalani rawatan Hydrafacial di Dr. Medispa.... Haaa memang seronok sangat masa buat facial paling geram masa nak keluarkan blackhead di bahagian hidung tu...



Langkah pertama semasa menjalani rawatan Hydrafacial adalah membersihkan bahagian muka.... Pastikan make up semua ditanggalkan dengan bersih.... 


Langkah kedua adalah double cleansing 


Langkah ketiga adalah Opening up the pores and layer it with our therapeutic oil. Sambil tu Doktor membersihkan blackhead dibahagian hidung... Memang bersih dan berpuas hati...


Langkat ke empat Start the Hydradermabrasion 

Langkah kelima  Layering with Hyaluronic plus doctor formula mask



Terasa licin kulit dibahagian hidung selepas sesi membuang segala blackhead...  


Langkah keenam adalah Facial massage memang masa ni Dilla tidur sebab doktor massage muka best sangat :)


Langkah ketujuh adalah Ultrasonic treatment


Langkah kelapan adalah Omega LED light therapy to enhance skin cell to rejuvenate..

Haa jangan terkejut guys... yang ni Dila memakai Mask LED light therapy dimana ia merawat muka dila yang mengalami masalah kulit yang kusam dan ia juga rest kan muka dilla... Terasa masa pakai mask ni memang rest je guys... Nanti nampak lah muka Dilla tiada masalah lesu lagi .. hihihi

Muka selepas menjalankan Hydrafacial... Ni muka tanpa makeup 
Yeayyy dah siap buat facial... By the way Masa yang diambil untuk rawatan selama 1 Jam 15 Minit.... Okay totally Dilla sangat berpuas hai dengan servis di Dr.Medispa & Wellness dengan harga pun berbaloi ... Harga yang ditawarkan adalah RM180.00 ...

Bersama Dr. Azira kendalikan rawatan hydrafacial


Bersama rakan-rakan blogger 
By the way semasa kami pergi ke Dr. Medispa & Wellness kami juga berkesempatan menjalani aktiviti woman to woman dimana waktu tersebut kami memakai inai Henna dan belajar teknik make up by Baby MUA Melaka...


Terima kasih Doktor Azira. Doktor yangsangat sporting dimana kami enjoy sangat semasa di Spa... Korang lepas ni kalau nak pergi ke Spa Dilla sangat sarankan untuk pergi ke Dr.Medispa & Wellness ni ... Disamping tu korang boleh dapatkan khidmat nasihat jika terdapat masalah yang berkait ok,...

Untuk Maklumat Lanjut :

Dr Medispa & Wellness
No 6-1, Jalan Reko Sentral 6,
Reko Sentral, Jalan Reko
Kajang, Selangor


Dr Azira 0169377392/ 0137706708

Pstttt Selain tu di Dr. Medispa & Wellness terdapat juga pakej2 yang menarik... Korang boleh rujuk gambar dibawah ok ....









Terima kasih kerana membaca...

Read More...

Thursday, 8 March 2018

CAROUSELL LIVE! TO RAISE FUNDS FOR THE MALAYSIAN RED CRESCENT SOCIETY



Kuala Lumpur, 7 March 2018 – The Malaysian Red Crescent Society (MRCS) is partnering with Carousell, one of the world’s largest and fastest growing mobile classifieds marketplace for its Carousell LIVE! flea market happening this weekend, 10 and 11 March 2018,at Publika, Solaris Dutamas. The event will be used to raise fund for MRCS’ activities such as the disaster relief operation, health and community service, capacity building as well as in youth development.

The event will provide a physical platform for MRCS to sell their pre-loved goods donated by the public as part of its on-going efforts to raise funds. The items will be listed on Carousell to extend the fundraising’s outreach beyond Klang Valley.


Carousell LIVE! will also feature booths by 20 top Carousellers and celebrities such as Zahiril Adzim, Sheira Ayoub, Nadia Brian, Sarah Hidelbrand, Nabil Mahir, Shalma Ainaa, and Natrah, who will be selling new and pre-loved items in the fashion, accessories, art and electronic goods categories. Visitors will almost certainly find some great deals for these pre-loved items. 

This marks Carousell’s continued commitment towards a community-driven mobile marketplace, which promotes a sustainable lifestyle.  This vision is very much shared by MRCS, with its strong foundation built on humanity, independence, neutrality, impartiality, voluntary service, unity and universality, the Fundamental Principles of the International Red Cross and Red Crescent Movement.



“Carousell LIVE! is more than just an avenue for Carousellers to display and sell their goods. It is also a platform for us to contribute back to the society through such significant partnerships, like this one with MRCS. As an established humanitarian society that has dedicated its services to Malaysians for 70 years, we hope Malaysians will show their support at this event and assist in funding their operations,” said Lucas Ngoo, Co-Founder and Chief Technology Officer of Carousell.

The fundraising collaboration highlights the importance of joint engagement to build a safer and disaster-resilient country. 

“MRCS gratefully welcomes this fundraising partnership in the spirit of community engagement and reaffirm our commitment to the alleviation of human suffering in the aftermath of natural and man-made disasters and other related challenges in the country,” said Dato’ Sayed A. Rahman Sayed Mohd, Secretary General of MRCS.


MRCS is presently one of 191 National Societies that are members of the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), which together with the International Committee of the Red Cross (ICRC) are components of the International Red Cross and Red Crescent Movement.

Founded by three passionate and enterprising men in Singapore, Lucas Ngoo, Quek Siu Rui and Marcus Tan in 2012, Carousell is a mobile and online consumer to consumer marketplace for buying and selling new and second-hand goods available in Malaysia, Singapore, Indonesia, Taiwan, Hong Kong and Australia. Co-founders Siu Rui and Lucas were also recognised by Forbes Asia in its annual 30 Under 30 list.

Event Details:

Venue: The Square, Publika Shopping Gallery
No.1, Jalan Dutamas 1
50480 Kuala Lumpur
Date: 10 – 11 March 2018
Time: 11 a.m. to 10 p.m.

For more information, follow us on www.facebook.com/carousell.my or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.


For all media inquiries, please contact our Media Centre:
Sim Teong Eu
+6016 215 2328
sim@sneakyzombie.com

About Carousell

Carousell is a mobile classifieds app that makes selling as easy as taking a photo, buying as simple as chatting. Launched in August 2012, Carousell began in Singapore and has spread to 19 cities around the world. With over 110 million listings, they are one of the world’s largest and fastest growing marketplaces. Carousell has been ranked as the top Lifestyle and Shopping app in Singapore, Taiwan and Hong Kong, and is backed by leading international Venture Capitalists Sequoia India, Rakuten Ventures, 500 Startups, Golden Gate Ventures, and QuestVC. In Malaysia, Carousell has a diverse range of products in 28 categories, including fashion & beauty, lifestyle gadgets and muslimah fashion. Download the app for iOS or Android, and visit my.carousell.com for more information.


Read More...

Wednesday, 7 March 2018

Kelebihan memakai Serum Vitamin C



Hi Girl...

Korang tahu kan betapa pentingnya penggunaan Serum pada muka kita...? SERUM adalah sangat penting bagi merawat kulit kita daripada kulit kusam dan tak bermaya.... 

Dilla juga jadikan pemakaian SERUM VITAMIN C sebagai rutin hari-hari selepas mandi, selepas cuci muka... Event nak keluar wajib tau pakai SERUM VITAMIN C or tak kisah korang nak pakai Serum apa janji muka tu wajib pakai SERUM... sebab SERUM sangat penting bagi merawat kulit kita dan menutup liang pori kulit.... Banyak lagi kelebihan memakai SERUM ni...

Siapa yang kenal Dila dulu pasti tahu apa masalah yang dila alami sebelum ni... Kulit muka kusam dan kulit muka yang tak bermaya, lebam bawah mata yang ketara,  masalah blackhead yang teruk di bahagian hidung... But now Dila bersyukur masalah kulit muka tiada lagi dengan mengamalkan pakai SERUM sebagai rutin.... Antara Serum yang dila tengah pakai sekarang adalah VITAMIN C SERUM , yang paling best masa pakai foundation dila suka campurkan dengan sekata foundation dengan Serum... haaa memang best sangat sebab foundation tu sekata dengan kulit ... Selain tu, kulit nampak glowing je.. Tak percaya cuba lah.... 

Ni juga antara tips juga buat korang yang nak make up , masa nak pakai foundation jangan lupa campurkan Serum dan foundation ya.... 

Untuk pengetahuan semua,Vitamin C Serum merupakan satu formulasi unik yang pekat dan memberi kesan tindakan yang pantas pada kulit. Dengan kekuatan 10 kali vitamin C, ia berkesan terhadap tompok penuaan di wajah , ,elindungi kulit dari sinaran matahari , dan memberi lembapan yang lebih lama pada kulit Serum Vitamin Cjuga menggalakkan proses pembaharuan sel kulit , membantu menanggalkan sel kulit mati dengan lebih cepat serta menghaluskan tekstur kulit. Lembut pada kulit dan tidak menyebabkan pengelupasan. Kulit akan kelihatan lebih cerah sekata dan halus dalam masa 7 hari.

KELEBIHAN SERUM

1. Memudarkan parut dan jerawat
2. Mengecilkan liang pari pari terbuka
3. Melembap dan menganjalkan kulit
4. Memperbaiki sel kulit yang rosak akibat gua kosmetik beracun

KANDUNGAN

1. Vitamin C ( Ekstrak Buah-buahan Citrus)
2. Asid Hyaluronik
3. Glutathione
4. Ekstrak Buah Delima
5. Ekstrak Daun Saxifraga
6. Ekstrak Akar Pokok Skullcap
7. Ekstrak Akar Pokok Peony

CARA PENGGUNAAN

1.Cuci muka dahulu
2. Titis 1-2 titik Vitamin C Serum ke jari yang bersih
3.Sapu secara sekata dikawasan bermasalah
4.Sapu Vitamin C Moisturising Cream SPF 30
5.Pakai make up seperti biasa


NO KKM : NO161004544K


Read More...

Monday, 5 March 2018

Epy Boy Ayam Madu @ Rampai Night Bazaria | Ayam Madu Favorite



Assalamualaikum & Hi korang semua.... 

Begitu teruja kalini sebab lepas dapat makan Ayam Madu  yang paling sedap Dilla rasa kat KL ni... Jarang Dilla jumpa menu Ayam Madu di Gerai, kebiasaannya kalau nak makan masakan Ayam Madu Dilla selalu makan kat Nandos je...Kali ni Dilla makan Ayam Madu di Gerai tapi rasa dia sedap sangat...



EPY AYAM MADU @ Rampai Night Bazaria

Berkesempatan untuk Dilla merasakan keenakan Ayam Madu di Epy Boy Ayam Madu di Rampai Night Bazaria... Haaa buat orang Sri Rampai, Setapak or Gombak kalau pergi ke sini untuk jalan-jalan cari makan korang boleh lah singgah di Epy Ayam Madu di Rampai Night Bazaria ni... Memang rasa ayam madu ni sangat sedap menepati citarasa orang Melayu kita.... 

Untuk pengetahuan semua, Epy Boy Ayam Madu diilhamkan sendiri oleh usahawan muda yang berumur lingkungan 20-an yang sedang berjinak dalam perniagaan makanan... Memang dilla sangat kagum  bila tahu anak orang Melayu kita sendiri yang sedang menjalankan perniagaan secara aktif dan kreatif untuk mempromosikan perniagaan Ayam Madu...


KONSEP YANG DISEDIAKAN OLEH EPY BOY AYAM MADU :

Dilla sangat tertarik dengan konsep yang disediakan oleh Epy Boy Ayam Madu kerana ia sangat menekankan konsep hidangan makanan yang sangat kemas dan teratur dan menitik berat cara hidangan makanan dengan menggunakan sudu , garfu dan pisau daripada besi bukanlah plastik... Haaa memang bagus servis yang ditawarkan sebab kebiasaan kalau kita pergi di gerai selalunya menyediakan sudu dan garfu daripada plastik... Oleh itu, Epy Boy Ayam Madu sangat menitikberat tentang keselesaan pelanggan ketika makan ... Fuh dia punya servis dah setanding macam makan kat cafe or hotel... Harga pun berbaloi dah lah konsep pun ala-ala di Nandos...


Selain tu Dilla juga nak kongsikan tentang menu-menu yang ditawarkan oleh Epy Boy Ayam Madu ni... Berkesepatan untuk Dilla dan rakan Dilla rasa 3 menu dihidangkan sendiri oleh tuan empunya ... hihik... Semua sedap-sedap...


Antara menu yang Dilla sendiri dapat rasa daripada Epy Boy Ayam Madu adalah :

1. Grill Chicken Ayam Madu With Oglio Olio
2. Chicken Gill Madu with Sause Salad
3. Grill Chicken Ayam Madu with Rice

Grill Chicken Ayam Madu with Oglio Olio | RM11.90
Grill Chicken Ayam Madu with Oglio Olio berharga RM11.90. Ni antara top menu di Epy Boy Ayam Madu, kalau nak makan ala-ala western awak semua boleh cuba menu ni ok... Untuk pengetahuan , Ayam Madu Epy Boy ni merupakan ayam bakar berserta dengan madu yang dibuat homemade yang sangat sedap Dilla sendiri suka sangat dengan Ayam Madu masak western macam ni.... 

Grill Chicken Madu with Salad | RM9.90
Grill Chicken Madu with Salad juga antara menu favourite Dilla juga,,, Untuk korang yang teringin makan ala-ala western juga boleh cuba menu ni ok... Memang sedap French Fries makan sekali dengan Ayam Madu.... 

Grill Chicken Ayam Madu With Rice | RM8.00
Grill Chicken Ayam Madu with Rice antara antara top menu di Epy Boy Ayam Madu... Buat korang yang nak makan ala-ala masakan Melayu boleh try menu ni yer sedap bila dapat makan Nasi Ayam Madu dimakan campur dengan sup... 

Bersama classmate saya , Fauzan... Thanks sebab recommend  :)

Bersama rakan Dilla dan orang kuat Epy Boy 
 Nak tahu macam mana keenakan Ayam Madu Epy Boy , make sure korang kene datang sini dulu ye... Balik kerja nak lepak tepat chill chill dan nak sekali dengan dinner silakan untuk korang semua pergi ke Gerai Epy Boy Ayam Madu ni dan support business anak muda Melayu kita , abang-abang kat sini punya lah sporting melayan karenah kami asyik nak tambah sos Ayam Madu yang sangat sedap...

Apa pun semoga perniagaan Ayam Madu Epy Boy makin meluas dan dikenali oleh ramai orang ya...  Semoga dimurahkan rezei selalu...

Untuk maklumat lanjut :-

Lokasi : Rampai Bazaria Night Market
Masa : 8.00pm-12.00am
Hari Beroperasi : Selasa hingga Ahad
Contact number : 0178842033 / Hanafi

Media Sosial :-

Instagram : www.instagram.com/epyboy_ayam_madu

Facebook : https://www.facebook.com/Epyboy-GRILL-Chicken-MADU-419761185145785/
Terima kasih kerana membaca...

Read More...