Wednesday, 7 March 2018

Kelebihan memakai Serum Vitamin C



Hi Girl...

Korang tahu kan betapa pentingnya penggunaan Serum pada muka kita...? SERUM adalah sangat penting bagi merawat kulit kita daripada kulit kusam dan tak bermaya.... 

Dilla juga jadikan pemakaian SERUM VITAMIN C sebagai rutin hari-hari selepas mandi, selepas cuci muka... Event nak keluar wajib tau pakai SERUM VITAMIN C or tak kisah korang nak pakai Serum apa janji muka tu wajib pakai SERUM... sebab SERUM sangat penting bagi merawat kulit kita dan menutup liang pori kulit.... Banyak lagi kelebihan memakai SERUM ni...

Siapa yang kenal Dila dulu pasti tahu apa masalah yang dila alami sebelum ni... Kulit muka kusam dan kulit muka yang tak bermaya, lebam bawah mata yang ketara,  masalah blackhead yang teruk di bahagian hidung... But now Dila bersyukur masalah kulit muka tiada lagi dengan mengamalkan pakai SERUM sebagai rutin.... Antara Serum yang dila tengah pakai sekarang adalah VITAMIN C SERUM , yang paling best masa pakai foundation dila suka campurkan dengan sekata foundation dengan Serum... haaa memang best sangat sebab foundation tu sekata dengan kulit ... Selain tu, kulit nampak glowing je.. Tak percaya cuba lah.... 

Ni juga antara tips juga buat korang yang nak make up , masa nak pakai foundation jangan lupa campurkan Serum dan foundation ya.... 

Untuk pengetahuan semua,Vitamin C Serum merupakan satu formulasi unik yang pekat dan memberi kesan tindakan yang pantas pada kulit. Dengan kekuatan 10 kali vitamin C, ia berkesan terhadap tompok penuaan di wajah , ,elindungi kulit dari sinaran matahari , dan memberi lembapan yang lebih lama pada kulit Serum Vitamin Cjuga menggalakkan proses pembaharuan sel kulit , membantu menanggalkan sel kulit mati dengan lebih cepat serta menghaluskan tekstur kulit. Lembut pada kulit dan tidak menyebabkan pengelupasan. Kulit akan kelihatan lebih cerah sekata dan halus dalam masa 7 hari.

KELEBIHAN SERUM

1. Memudarkan parut dan jerawat
2. Mengecilkan liang pari pari terbuka
3. Melembap dan menganjalkan kulit
4. Memperbaiki sel kulit yang rosak akibat gua kosmetik beracun

KANDUNGAN

1. Vitamin C ( Ekstrak Buah-buahan Citrus)
2. Asid Hyaluronik
3. Glutathione
4. Ekstrak Buah Delima
5. Ekstrak Daun Saxifraga
6. Ekstrak Akar Pokok Skullcap
7. Ekstrak Akar Pokok Peony

CARA PENGGUNAAN

1.Cuci muka dahulu
2. Titis 1-2 titik Vitamin C Serum ke jari yang bersih
3.Sapu secara sekata dikawasan bermasalah
4.Sapu Vitamin C Moisturising Cream SPF 30
5.Pakai make up seperti biasa


NO KKM : NO161004544K


12 comments:

  1. Aah serum bagus utk menutup pori2 terbuka... Wawa pon amalkan memakai serum sebelum tidur.. Sebab pagi wawa jarang pakai... Tp serum vit c ni mesti kesan lg berganda kan..

    ReplyDelete
  2. Kalau rajin pakai serum, memang akan nampak hasilnya kan. Ros pun sebelum pakai make up ke tempat kerja mesti sapu serum dulu sikit. Nanti boleh cubalah serum ni, ada vitamin C :)

    ReplyDelete
  3. Wajib pakai serum lagi2 untuk yang kulit dah berusia..kulit orang perempuan selalu terdedah dengn barang makeup . Jadi elak la guna serum untuk elak kulit kusam akibat barang kosmetik.

    ReplyDelete
  4. Macam.menarik serum vitamin c ni. Berapa harganya Dilla?

    ReplyDelete
  5. Ada tengok anak saudara guna serum vitamin c patut muka dia glowing jer pakai nanti nak kena beli gak satu.. Tq dilla sharing ya

    ReplyDelete
  6. Wah nampak best serum ni..serum vitamin c banyak kelebihannya dekat kulit. Nad suka pakai serum2 ni

    ReplyDelete
  7. Wahh serum vitamin C akak tak pernah cuba lagi. Sekarang ni guna serum green tea saja.. Nanti nak cuba jugak sebab ramai yg bagi komen best serum ni.

    ReplyDelete
  8. Sellu minum vit c je.. serum x pnh guna lagi

    ReplyDelete
  9. serum vit c pun ade ye sis...kene try jugak ni

    ReplyDelete
  10. Sebelum ni mcm x kisah sngt dg serum smua ni. Now baru tahu kepentingan nya..

    ReplyDelete
  11. perkongsian yang menarik.saya pakai serum SeQy Skincare.tapi baru je beberapa hari baik dari chicken pox.sedih..
    Janji Kita

    ReplyDelete
  12. TB pun dah start pakai serum sekarang ni.. sebab baru tahu kepentingan serum pada kulit wajah.. macam berminat pulak tengok serum yang diela pakai ni.. boleh la survey2 nanti.. hehe..

    ReplyDelete