Saturday, 19 May 2018

Chakri Palace Buffet Dinner Ramadhan | Review


Assalamualaikum semua...

Salam Ramadhan buat semua umat islam... Berkesempatan dengan ini Dilla nak kongsi dengan korang tempat berbuka secara Buffet di Chakri Palace , Pavillion.... Haaa untuk pengetahuan semua Chakri Palace ni menawarkan hidangan masakan Thailand... Asyik kongsi makanan Thai je kan? Heee tapi betul Dilla sendiri suka sangat dengan masakan Thai... Kalini Dilla makan kat tempat best pulak dengan kawan-kawan... 


Lokasi kalini Dilla untuk berbuka puasa pertama Dilla makan di sekitar Kuala Lumpur betul-betul makan dalam mall di Pavillion ni... Actually dah lama tak jejak kaki makan kat sini... Sebelum menunggu waktu berbuka puasa sempat bergambar dalam Restoran Chakri Palace.




Okay kami berbuka puasa dalam bilik rahsia ni... okay fefeeling vvip kejap eh.... Memang tak dinafikan tempat ni selesa sangat untuk berbuka puasa bersama  keluarga, kawan-kawan dan orang tersayang... Sape yang suka makan masakan Thai dan nak fefeeling sikit meh datang sini tau... Harga buffet untuk bulan puasa pun sangat berbaloi...


SPRING ROLL

Spring roll sebagai makanan tambahan di Chakri Palace... Sedap cicah dengan sos.


SAUSAGE ROLL


NASI BERIYANI

Of course , masa nak berbuka puasa kita cari nasi .... di Chakri Palace menghidangkan menu Nasi Beriyani... Yesss  memang sedap sangat Nasi Beriyani dia dan secukup rasa... Kalau korang makan Nasi Beriyani mesti wajib untuk korang tambah lagi... 



MIENG KHAM

Mieng Kham .... Ahhaaa.... untuk pertama kali dilla makan Mieng Kham ni... Mieng Kham adalah makanan wajib bagi warga Thailand macam kita selepas makan je nak makan buah .. Ni umpama macam dessert lah.... Rasa dia not bad korang mix kan bahan-bahan dia jangan salah faham tau... Ni adalah daun kaduk ,limau nipis  bawang besar merah, halia, cili padi , udang kering , kelapa tanah , kacang tanah. Okay selepas dihiris boleh masukkan dalam daun kaduk then boleh makan... 

Yumssss....Sesiapa belum cuba Mieng Kham ni wajib try tau.... 



DEEP FRIED CHICKEN WITH PANDAN LEAF

Ni juga fisrt time dilla try... Rasa dia memang sedap korang kene buka daun pandan tu dalam dia ada ayam... Heee terasa keenakan ayam terasa ayam goreng sedikit rasa pandan cicah pulak dengan sauce... 


TOM YAM SOUP

Pastinya sup tomyam ni paling laris sebagai pembuka selera berbuka puasa.... Ni adalah fav Dilla dan semua yang ada masa berbuka puasa bersama...Tom yam dia memang sedap sangat memang terasa masakan tom yam asli daripada Thailand.... Tak silap ni tambah sampai 2 mangkuk hik hik...


                                           BEEF WITH BLACK PAPPER SAUCE

Daging masak lada hitam ni wajib makan dengan nasi beriyani... ehh macam mana lah resepi dia ni... Dah try dia buat dulu tak menjadi.... Ahha dapatt juga makan buffet kat sini rasa daging masak kicap....



MANGO STICKY RICE

Antara dessert yang dihidangkan di Chakri Palace...


Done iftar at Chakri Palace korang bila lagi? Macam-macam menu ada tau... Makan sampai kenyang tau...


Selain di Pavillion , di KLCC juga terdapat Restoran Chakri Palace....


Antara pakej buffet di Chakri Palace korang boleh rujuk dalam template ni ok...

Untuk maklumat lanjut untuk booking buffet boleh klik di :

Laman web : https://www.chakri.com.my/shop/

11 Street : http://m.11street.my/productdetail/chakri-palace-pavilion-imperial-chakri-palace-klcc-36198855

Lokasi : Pavillion Mall , Kuala Lumpur .


Promise will come here coming soon ...
Read More...

Friday, 18 May 2018

10 tempat menarik yang wajib dikunjungi di Padang , Sumatera Barat

TAHUKAH ANDA !!!

Terdapat tempat menarik yang wajib untuk anda kunjungi di Padang , Sumatera Barat Minang Kabau, Disini Dilla akan kongsikan 10 tempat menarik yang wajib untuk anda kunjungi . Haaa actuallly banyak tau tempat-tempat menarik di Sumatera Barat.... 

Selain tu , soon kepada sesiapa yang ingin untuk bercuti disini Dilla juga akan kongsikan tempat penginapan yang sangat murah...

Untuk 3 Hari 2 malam sempat untuk lawati 10 tempat yang menarik haaa best kan banyak tu 10 tempat yang kita boleh lawat untuk 3 hari je...

Antara Tempat yang wajib untuk Korang lawati disini adalah :





HARI PERTAMA :

KETIBAAN ANDA DILAPANGAN TERBANG DI MINANG KABAU :

Kehadiran anda di lapangan terbang akan disambut oleh pemandu pelancong yang akan bersama anda sepanjang masa anda berada di tanah Minang Kabau .

Untuk Jadual pertama anda akan dibawa untuk breakfast dahulu ... Nanti sampai je disana of course akan dibawa nasi padang . Dont Worry disini semua nya halal tau...

Selepas habis breakfast anda akan dibawa ke Bukit Tinggi . Dalam perjalanan ke Bukit Tinggi Pasti anda akan nampak pemandangan yang cantik so boleh lah singgah untuk Snap picture ... 

LEMBAH ANAI , PADANG PANJANG :





RUMAH MINANG , PADANG PANJANG ( Pusat Sejarah Padang Panjang):

Hee kat sini nanti boleh lah pakai baju adat Minang.

SETIBA DI BUKIT TINGGI AKAN TERUS DIBAWA KE TEMPAT PENGINAPAN :

Di perenggan atas Dilla ada mention bagi tempat penginapan . Terdapat tempat penginapan yang cantik dan murah iaitu di BUNDA HOTEL .

Sesudah korang bersiap dan makan tengahari . Korang akan dibawa oleh pemandu pelancong disekitar Bukit Tinggi .

ANTARA TEMPAT MENARIK YANG WAJIB ANDA KUNJUNGI ADALAH :

HARI ERTAMA 


1. JAM GADANG 



2. LUBANG JEPUN (ANTARA TEMPAT BERSEJARAH)

Untuk hari pertama sempat untuk melawat 2 tempat 

HARI KEDUA 


3. LAWANG PARK 

Lawang Park adalah satu puncak yang paling tinggi diantara rantaian Bukit Tinggi yang dikelilingi sebuah danau iaitu Danau Meninjau .

Setelah selesai di Lawang Park anda dibawa ke Danau Meninjau melalui Jalan Kelok 44


4. KELOK 44 

Diberi nama Kelok 44 kerana terdapat  44 selekoh di sepanjang jalan di kanan dan kiri terdapat juga pemandangan yang cantik disini.



5. DANAU MANINJAU 

Terletak di Nagari Sungai Batang , tempat kelahiran ulama terkenal Allahyarham Prof DR H Abdul Malik Karim Amrullah @ Buya Hamka

6. MUZIUM TEMPAT KELAHIRAN BUYA HAMKA 

Merupakan rumah dimana Buya Hamka dilahirkan sebelum berpindah ke Padang Panjang , Untuk pengetahuan semua , Malaysia pernah mengiktirafkan tokoh ilmuan ini sebagai anugerah Doktor Penyuratan Universiti Kebangsaan Malaysia , Pada tahun 1974.

Sebahagian dari ratusan karya dan kitab ilmu yang ditulis oleh Buya Hamka . Sehingga kini masih menjadi rujukan dan panduan.

Setelah selesai anda akan dibawa untuk makan tengahari,


7. PASAR ATAS DAN PASAR BAWAH BUKIT TINGGI 

HARI KETIGA 



8. ISTANA PAGARUYUANG 

Disini antara tempat bersejarah di Minang Kabau .. Okay yang penting setiba je sampai disini nanti korang boleh ambil gambar bersama baju adat Minang Kabau . 

Seterusnya akan pergi ke Kota Padag (Ibu Kota Bumatera Barat) Melalui Danau Sengkarak.

9. DANAU SINGKARAK 




10. PANTAI AIR MANIS (MALIN KUNDANG)


Haaa sape yang tak pernah dengar kisah Si Maling Kundang. Ni bukan dongeng tau ni adalah  real story ... Nanti boleh lah pergi sini....

Okay selepas melawat Pantai Air Manis nanti wajib untuk singgah makan ke Pondok Ikan Bakar kat sini menang sedap ikan bakar dia... 

Okay guys cukup untuk 10 tempat yang korang melawat.Setelah selesai boleh berangkat ke Hotel Bunda.

Untuk pengetahuan semua kepada yang ingin bercuti di Padang Sumatera Barat. Nanti boleh telefon 012 259 8815 untuk mendapatkan khidmat agen yang murah dan berbaloi.




Read More...

Monday, 7 May 2018

Alanna's Kitchen | Hidangan set Nasi Arab Berbuka Puasa






Hi....

Bulan puasa yang bakal tiba ni pasti ada yang tercari-cari kedai makan yang best-best kan untuk berbuka bersama tersayang? Okay Dilla nak share kalau korang ada yang teringin nak berbuka puasa dengan hidangan nasi arab yang memang sedap sangat ... Baru-baru ni Dilla sendiri berpeluang untuk merasakan hidanganSet  Nasi Arab daripada Alanna Kitchen , berlokasi di Pandan Indah , KL...

Btw awak yang berdekatan Ampang , Cheras , or KL boleh pergi ke Alanna Kitchen...

MENU SET NASI ARAB PILIHAN BERBUKA PUASA :-

Arabic BBQ Chicken & Shish Tawook Grilled Chicken  with Mandy Rice , Salad , Frise & Samosa

SET RAMADHAN UNTUK 2 ORANG MAKAN (RM39.90)

Arabic BBQ Chicken & Shish Tawook Grilled Chicken  with Mandy Rice , Salad , Frise & Samosa. Okay Dilla sangat suka hidangan yang ditawarkan daripada Alanna Kitchen keranag sangat menepati citarasa...Selain itu, harga yang ditawarkan juga sangat berbaloi untuk set-set yang disediakan... 


Arabic Chicken Mandy , Curry Chicken & Special Grilled Chicken with Mandy Rice , Salad , Wedges , & Spring Rolls.

SET RAMADHAN 4 ORANG MAKAN (RM52.90)

Arabic Chicken Mandy , Curry Chicken & Special Grilled Chicken with Mandy Rice , Salad , Wedges , & Spring Rolls.

Add  on RM5.00 for any 2 muffins of the day

So yumssss.... Ahhaaaa ... muffins ni memang sedap sangat sekali dimakan untuk berbuka puasa...

Untuk pengetahuan semua set ramadhan ni disertakan dengan minuman , buahan & kurma buah pencuci mulut bulan ramadhan nanti... So memang tak rugi.

Bagi yang menginginkan makanan western juga di Alanna Kitchen juga menawarkan menu western dan local asian food....

Untuk pengetahuan lanjut :

Lokasi : Alanna's Kitchen , No.8 Jalan Pandan Indah 1/23D , Pandan Indah Cheras , 55100 Kuala Lumpur .

No Telefon:  03-9201 7134


Read More...

Tuesday, 1 May 2018

Laman Seni Shah Alam | Girl day out


 Hi... apa khabar semua... sebenarnya dah lama nak update tapi asyik terperap je gambar ni dalam entry.... Btw masa haritu dila ada update gambar ni kat ig story... hik hik...

Masa ni keluar dengan girl friend dilla pergi di Laman Seni Shah Alam... Ada pulak brother ni nak jadikan cik 3 bunga ni sebagai model kat laman seni... Okay kami memang sporting je...

Kat sini banyak art yang cantik-cantik untuk ambil gambar ... Sape yang belum pergi korang kene pergi sambil cuci mata tengok kedai butik terkenal di Shah Alam ni... hihihi...



With Ezah & Ara




Btw seronok sangat keluar time ni walaupun first time jumpa tapi macam dah kenal lama dengan 2 orang ni.... Nanti kita date lagi ok ....
Read More...

BINA JENAMA SENDIRI DI QUEEN OEM




Kepada anda yang ingin membina jenama sendiri kilang QUEEN OF OEM Kami menawarkan untuk membina jenama produk dengan kuantiti minimum serendah 500 unit dengan bermodalkan serendah RM500.00...

Antara produk yang ditawarkan adalah :-

- Produk Penjagaan diri
- Produk penjagaan muka
- Kosmetik
- Syampu 
- Minyak wangi
- Minyak telon



Bina Jenama Sendiri – Bersama Queen of Oem 

✔ Keuntungan sehingga 100%.
✔ Kuantiti serendah 500 unit untuk satu produk. 
✔ Kami akan membantu mengikut kemampuan “budget” anda mengeluarkan produk jenama sendiri mengikut produk. 
✔ Harga mengikut harga semasa bahan mentah, botol & label. 

HUBUNGI KAMI SEKARANG UNTUK KONSULTASI PERNIAGAAN

1.APAKAH OEM? 
OEM adalah ringkasan kepada “original equipment manufacturer.” Ia bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut.

2. Berapakah MOQ ( Minimum Order Quantity) yang diperlukan?
Kami akan melaksanakan process pembuatan produk mengikut kapasiti produk yang dirundingkan dengan mesin yang berbezanya kapasiti. Tetapi, sekurang-kurangnya adalah 500 unit produk.

3. Apa itu kilang GMP (Good Manufacturing Practices)?
Amalan Perkilangan Baik (APB) adalah suatu piawai yang perlu dipatuhi oleh pengilang produk farmaseutikal / tradisional yang berdaftar dan kosmetik bernotifikasi bagi memastikan produk yang dihasilkan adalah selamat, berkualiti dan berkesan.   
*Istilah APB juga sering dikenali dalam istilah Bahasa Inggeris sebagai Good Manufacturing Practice (GMP). Di bawah Peraturan-peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1984 pematuhan terhadap Amalan Perkilangan Baik adalah diperlukan sebagai salah satu syarat pertimbangan permohonan Lesen Pengilang dan permohonan pendaftaran produk/notifikasi kosmetik. Setiap pengilang produk berdaftar dan kosmetik bernotifikasi perlu diperiksa berdasarkan keperluan yang telah ditetapkan oleh garis panduan.

4. Berapakah anggaran modal minimum dan juga MOQ (Minimum Order Quantity) yang boleh dihasilkan untuk keluarkan produk kecantikan & kesihatan jenama sendiri?
Pada kebiasaannya MOQ adalah serendah 500 unit dan juga modal adalah bergantung pada anda. Ia juga bergantung pada bagaimana dan produk apa yang anda ingin keluarkan dan juga kos. Kami akan berbincang dengan anda dan akan memberikan harga yang terbaik selaras dengan modal yang ada.

5. Bagaimana anda ingin mengeluarkan Produk Sendiri/Jenama Sendiri?
Kami menawarkan kepada anda pelbagai produk  yang inovatif mengikut trend pasaran masa kini samada produk yang sediada atau menggantikan produk semasa anda. Kami membangunkan segalanya untuk anda dari IDEA - FORMULASI - PRODUK EKSKLUSIF ANDA. Perkhidmatan OEM kami merangkumi :
PEMBANGUNAN FORMULASI
REKABENTUK
PENDAFTARAN KKM & PRODUK
LABELING

6. Berapa lamakah masa yang diambil bagi menyiapkan produk?
Kami akan memastikan produk kosmetik jenama sendiri anda disiapkan dalam masa yang singkat dan pantas. Pada kebiasaannya  proses untuk menyiapkan sesuatu produk mengambil masa minimum (3-4 minggu). Ianya juga mengikut pada jenis produk dan kuantiti.

7. Apakah kelainan dan kelebihan kilang OEM kami berbanding kilang OEM yang lain?
Kelebihan kilang kami amat mementingkan kualiti produk. Selain itu kandungan dan juga material dan bahan-bahan yang kilang kami gunakan adalah yang berkualiti dan diimport khas dari luar negara tanpa sebarang keraguan dan dijamin selamat digunakan tanpa logam berat (heavy metal) yang boleh mendatangkan risiko dan kemudaratan kepada pengguna. Kilang kami menjaminkan kualiti yang terbaik untuk produk jenama anda sendiri.

8. Mengapakah kilang OEM kami mesti menjadi pilihan utama anda?
Sebab yang utamanya ialah kilang OEM kami yang berstatus GMP mengeluarkan produk-produk dari sumber yang halal. Jadi pada anda tidak perlu ragu-ragu tentang produk kami. Kilang OEM kami amat menjaga kualiti produk kami agar pelanggan kami berpuas hati. Selain itu, kami juga mendapat pengiktirafan daripada KKM/HALAL dan juga banyak tawaran istimewa yang kami beri kepada pelanggan kerna kami mahu lahirkan usahawan yang berjaya dengan produk-produk jenama sendiri anda yang berkualiti dan dijamin selamat.

9. Apakah kelebihan yang pelanggan akan dapat daripada produk jenama sendiri?
KEPUASAN, KEGEMBIRAAN DAN KEUNTUNGAN! Kami akan membantu anda dengan memberikan tips-tips menarik dalam memasarkan produk jenama sendiri anda dan juga dari segi reka bentuk produk dan juga pelabelan. Kilang OEM kami akan cuba membantu setiap pelanggan kami dengan sedaya upaya kami demi memenuhi citarasa dan minat anda. Jadi, kuasa hanya anda yang menentukan!!

BERMINAT UNTUK MEMBINA JENAMA SENDIRI SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN 0122598815 
Read More...